Što se prvo nanosi – korektor ili puder?

Tajna budućnosti

 

 


Zelene i narančaste nijanse korektora su apsolutni hit ove sezone i definitivno make-up tajna budućnosti.

Pitate se zašto se crvenilo ili akne vide i nakon nanošenja korektora u boji kože, a niste ga štedjele? Problem je vjerojatno u pogrešnom odabiru korektora.

Možda vam zvuči blesavo – ali korektor u narančastoj i zelenoj boji je vrlo bitan. Ove boje se međusobno dopunjuju, tako su nijanse zelene idealne za prekrivanje crvenila, a nijanse narančaste i ružičaste za prekrivanje tamnih krugova oko očiju.

Danas, možete biti sretne, jer postoje proizvodi koji imaju baš sve nijanse koje su vam potrebne za besprijekoran make-up, kao na primjer Maybelline Master Camo, paleta koja ima čak šest nijansi.

Ova paleta ima dvije boje za korekciju, dvije za prekrivanje i dvije highlight nijanse – baš sve ono što želimo dobiti kupnjom korektora.

Kada ga nanijeti?

 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

 


Otkako se ovaj proizvod pojavio u čudesnom svijetu šminke, stručnjaci raspravljaju o tome treba li ga nanijeti prije ili poslije pudera. Većina vizažista se slaže – prvo nanesite korektor, pa tek onda puder.

Postoji najmanje četiri razloga za to:

1. Nećete pretjerati s količinom šminke

Ako prvo nanesete puder, riskirate veliku količinu šminke na licu, koja vam nije potrebna. Ako nesavršenosti na vašem licu budu vidljive i nakon nanošenja pudera, pretjerat ćete s korektorom pokušavajući dovesti svoj ten do savršenstva.

Zato nanesite korektor, pa tek onda puder.

2. Akne i ožiljci će ostati skriveni

Želite li prekriti sve nedostatke na licu, kistom pažljivo nanesite korektor na ove dijelove lica, a zatim ujednačite ten pomoću beauty blendera.

3. Make-up će trajati duže

 

 


Ako korektor nanosite preko pudera, lako dolazi do pojave linija, a u ovom slučaju šminka na licu ne traje dugo. Korektor je vrlo sličan puderu – osim što nema moć hidratacije i nešto je "teži".

4. Sve će ostati na svom mjestu

Iznimno je važno prvo nanijeti korektor ako koristite puder u prahu ili kamenu. Stručnjaci napominju - jedan od glavnih zakona šminkanja je vrlo jednostavan: tekući puder nanesite prije pudera u prahu.

Tako ćete, pored efekta koji se postiže pomoću pudera, dodatno fiksirati korektor i možete biti sigurne - niti jedan nedostatak se neće vidjeti.

Pročitaj više o: Sedam trikova za pravilno nanošenje tekućeg pudera​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 2 - Medium

  • Maybelline New York Fit me Matte 115 - Ivory

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, tekući puder , puder , mat , trend , korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Siva kosa: kako se našminkati uz ovaj neobični trend

Donedavno su žene očajavale pri pogledu na jednu sivu dlaku u kosi ili na mogućnost potpuno sijede kose. Međutim, vremena se mijenjaju, tako je sada s...