Što se prvo nanosi – korektor ili puder?

Besprijekorni makeup ne može se zamisliti bez nanošenja pudera i korektora, neovisno o kakvom šminkanju se radi. Kao što znaš i za dnevni look i za večernji look, ova dva makeup proizvoda se ne preskaču. Ali koji od njih se nanosi prvi? Oko ovog pitanja se čak ni stručnjaci ne mogu složiti, pa tako jedni govore da prvo ide korektor, a jedni puder. Mi smo odlučili ispitati i jednu i drugu varijantu i tako podijeliti s tobom naše zaključke.

Korektor

Korektor, baš kao i puder igra veliku ulogu u kreiranju besprijekornog tena. On je taj koji pravi značajnu razliku i koji treba da prekrije sve sitne nesavršenosti na licu. Bilo da su to tamne vrećice oko očiju, sitne borice, popucale kapilare, mrlje od sunca, crvenilo, pjegice... sve to jedan korektor mora prekriti. Ne zaboravi, izbor korektora je jako bitan, jer loš korektor još više može istaknuti tvoje mane, a to nikako ne želiš. Biraj korektor visoke pokrivne moći, a oni uglavnom dolaze u tekućem obliku.

Tekući puder

Tekući puder treba da se ponaša kao tvoj drugi sloj kože. Njegov cilj je da ujednači ten, stopi se s tvojom kožom, ali i da je savršeno prekrije i bude dugotrajan. Najčešće greške koje se mogu desiti s puderom jesu odabir pogrešne nijanse i kupovina tekućeg pudera koji brzo oksidira, pa na koži bude narančaste boje. Zato je važno znati kako odabrati puder. Uvijek obrati pažnju na svoj tip kože, ali i na ton i podton tijekom biranja nijanse pudera.

Nanošenje korektora prije pudera

Nema sumnje da većina djevojaka prvo prakticira nanošenje korektora, kako bi prekrila eventualne prištiće ili podočnjake, pa tek onda nanosi tekući puder. Nanošenje korektora prije pudera čitav makeup izgleda prirodnije i ne djeluje slojevito. Ovim postupkom sprječava se uvlačenje korektora u fine linije i bore, što se može dogoditi, kad se korektor nanosi poslije tekućeg pudera.

Naravno, nije čudno i da se mnogi zadrže samo na njemu, preskačući nanošenje pudera. Pogotovo ako su našle korektor koji sjajno prekriva sve, lako se razmazuje i postojan je. Preporučamo ti da u ovom slučaju obavezno korektor nanosiš pomoću beauty blendera kako bi se što bolje stopio s tvojim tenom.

Kod ove varijante šminkanja treba samo pripaziti da ne pretjeraš s količinom pudera poslije korektora, kao i da prije samog nanošenja pudera, malo pričekaš da se korektor osuši. Poenta je dobiti onaj zdravi dewy look, ali i da ciljano prekriješ one nepravilnosti na licu koje ti smetaju.

 Nanošenje korektora poslije pudera

U šminkanju su mnogi koraci stvar navike, pa tako ima i onih koji više vole da šminakanje završe s korektorom. Ako si i ti od onih koji ovo prakticiraju, znaj da ne smiješ pretjerati s nanošenjem pudera prije korektora, kako cijeli makeup ne bi djelovao neprirodno. Vjeruje nam, to se često dešava u pokušaju da se cijeli ten dovede do savršenstva.

Kod ovog načina šminkanja, znajući da je korektor uvijek barem za nijansu svijetliji od tekućeg pudera, najbolje je šminkati se na prirodnom svjetlu. Također ovdje moraš pripaziti da korektorom samo dodatno ne istakneš ono što si željela sakriti, jer posvjetljivanjem praktički to možeš i nesvjesno uraditi. Zato je važno dobro izblendirati korektor poslije pudera.

Što ti prvo nanosiš korektor ili puder? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Kako odabrati puder kad nema testera ili kada kupuješ online

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Neutral Tan Concealer

  Naručite odmah
 • Lancôme Long-Lasting Softening Concealer

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Clay 105

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 7W

  Naručite odmah
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Naručite odmah
 • Vichy Dermablend

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, tekući puder , puder , mat , trend , korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nanesi highlighter u 4 jednostavna koraka

Kako bi tvoja koža odisala mladalačkim sjajem i svježinom, imperativ je da odabereš odgovarajući highlighter i da znaš koja vrsta highlightera se kako...