Stop pogreškama s bronzerom!

Bronzer je jedan od najčešće korištenih proizvoda u prijelaznom periodu između ljeta i jeseni. Uz njegovu pomoć naglašavamo jagodice, definiramo lice i dajemo mu izduženiji izgled. On je odličan make-up pomoćnik svake djevojke, ali njegova upotreba nekad može predstavljati i veliki rizik. Pogreške mogu utjecati na cjelokupni make-up i vrlo lako nas mogu dovesti u neugodnu situaciju. Kako bi ih mogla ispraviti, prvo moraš znati gdje griješiš!

Biraš pogrešnu nijansu

 

Baš kao pri izboru tekućeg ili kamenog pudera, kada biraš bronzer, važno je izabrati nijansu koja ti najviše odgovara. Jedino tako ćeš izvući njegov maksimum. Ako imaš svijetli ten i lako se zacrveniš na hladnoći, preporučujemo ti da preskočiš upotrebu bronzera zato što će ti lice izgledati previše narančasto. Ako se ipak ne želiš odreći ovog proizvoda, odaberi verziju u najsvjetlijoj nijansi smeđe i nanesi je na jagodice u jednom potezu. Važno je zadržati se na tom jednom nanošenju da ne bi pretjerala s intenzitetom boje!

Nanosiš bronzer na cijelo lice


Ne, ne i ne! Moraš to prestati raditi inače ćeš imati problem narančastog lica. Zapamti pravilo da se bronzer nanosi samo na one dijelove lica koji i inače potamne od sunca, poput vrha jagodica ili čela. Vrlo je važno koji kist odabrati za nanošenje bronzera. Ako ga nanosiš velikim kistom, lako možeš pogriješiti i nanijeti ga na veću površinu nego što je to potrebno.

Ne blendaš dovoljno


Opet se vraćamo na kist, ali samo zato što je on vrlo važan za pravilno nanošenje bronzera. Osim veličine koju smo već spomenuli, važno je nanositi bronzer uvijek čistim kistom. Ako koristiš kist koji nisi dugo čistila, riskiraš da ti nakon nanošenja na licu ostanu vidljive fleke. Kako bi bila potpuno sigurna da ćeš uspješno izblendati bronzer, savjetujemo ti da prije njegovog nanošenja na lice naneseš kompaktni puder. Puder ima ulogu nježnog primera za lakše blendanje našeg glavnog junaka.

Koristiš previše bronzera

To je uvijek loša ideja, vjeruj nam! Velika količina bronzera licu daje grub i prljav izgled. Pitaš se kako znati koja količina je idealna? Ovako, idealna količina je ona koja ostane na vrhu kista nakon njegovog prvog „dodira“ s proizvodom. I ne pretjeruj u igri svjetlosti i sjena jer i sama znaš da sve što je pretjerano nije i lijepo!

Pročitaj više o: Make-up obračun: Tekući vs. kremasti korektor

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Glam Bronze

    Naručite odmah

Povezane teme: bronzer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako nanijeti bronzer na svijetli ten

Savjeti za sve ljepotice mliječne kože lica...