Sve o mješovitoj koži lica

Prilikom određivanja tipa kože, klasifikacija je najlakša u slučaju suhe i masne kože te je jednostavno odrediti pravilan ritual njege lica, kao i savršene proizvode za šminkanje.

No, što je sa svima onima kojima se nije lako grupirati ni u jednu od prethodne dvije kategorije? Onda je najčešće riječ o mješovitom tipu kože, a evo i kako prepoznati sve njegove odlike.

Kombinacija suhe i masne kože

Mješovitom tipu je prije svega svojstveno to da je tekstura kože različita na različitim dijelovima lica. Tako je, na primjer, kod ovog tipa T-zona masnija (čelo, nos i brada), dok je ostatak lica normalan ili suh. To znači da je ovaj tip u T-zoni sličan masnoj koži te u tom području ima sklonost ka proširenim porama i neugodnom sjaju tijekom dana. S druge strane, obrazi najčešće nisu „problematični“ i kada je riječ o njezi, ne postoje neki posebni „prohtjevi“ kojima je potrebno udovoljiti.

Kako njegovati ovakvo lice?

Kao i u slučaju suhe i masne kože, tako i za mješovitu kožu vrijedi pravilo da i jutarnji i večernji beauty ritual mora sadržavati korak temeljitog umivanja. Odaberite proizvode koji nisu agresivni i neće vam naglo isušiti T-zonu – ona jeste masnija, ali ovo nikako nije efekt koji želite postići.

Kako biste kontrolirali pojavu neugodnog sjaja, za čišćenje kože i skidanje šminke koristite micelarnu vodu koja je namijenjena normalnom i mješovitom tipu kože. Također, prilikom umivanja, uz odabir pravog gela, bitno je zapamtiti i da temperatura vode treba biti umjerena pa će mlaka voda biti najbolja opcija.

Iako vam zimi obrazi mogu biti više suhi nego u drugim dijelovima godine, izbjegavajte proizvode za hidrataciju koji su namijenjeni suhoj koži. Kada je riječ o hidratantnoj kremi, odaberite onu varijantu na čijem pakiranju je eksplicitno naglašeno da je namijenjena normalnoj i mješovitoj koži. Na taj način ćete zaštititi svoje lice tijekom zimskih mjeseci, a ono će biti blistavo bez suvišnog sjaja koji se u tijeku dana može pojaviti ako odaberete verziju kreme za suhu kožu.
 

Multimasking je kao stvoren za ovaj tip kože

Ako su maske za lice vaš prvi izbor kada je u pitanju dodatna njega, znajte da zbog različitih „zahtjeva“ vašeg lica morate savladati multimasking tehniku. Ukratko, ona se sastoji u tome da na različite dijelove lica nanosite različite maske i tako odgovarate na njegove raznovrsne potrebe. Za T-zonu će biti savršene maske od gline koje će ukloniti višak sebuma i drugih nečistoća, a za obraze proizvod koji će ujednačiti ten i riješiti se mrtvih stanica, osobito u slučaju jače suhe kože.

Ako se prepoznajete u prethodnim stavkama, uvrstite ove tehnike i proizvode za njegu u svoju svakodnevnu rutinu i sigurni smo da ćete se postupno riješiti svih eventualnih problema s kožom lica.

Pročitajte više o: Najveće greške koje pravite dok se negujete

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive Skin Normal to Mixed

 • LOreal Paris Pure Clay Purify Mask

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Glow Mask

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Pure Clay Purifying Wash Gel

  Naručite odmah
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

Povezane teme: lice, njega , maske za lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

BB Glow tretman: prednosti i nedostaci

Lice koje izgleda kao da ima puder ili BB kremu, a zapravo nestaje - nema mrlja, crvenila, tamnih krugova! Upravo to se može postići tretmanom BB glow...