Sve što trebaš znati o proizvodima za obrve

Savršene obrve – misija broj 1 svake djevojke koja brine o svom izgledu. S urednim i lijepo oblikovanim obrvama si na pola puta do savršenog make-up looka. Sigurni smo da se u tvojoj kozmetičkoj torbici mogu naći neki proizvodi za oblikovanje i njegu obrva, ali koliko ti zapravo znaš o njima?

Olovka


Čemu služi: Olovka za obrve je naš najveći pomoćnik kada je riječ o njihovom iscrtavanju. I samo o iscrtavanju! Prilikom odabira olovke treba voditi računa o njezinoj tvrdoći – mekana olovka daje obrvama prirodan izgled, dok tvrda verzija služi za njihovo precizno iscrtavanje. Sve što trebaš uraditi je olovkom iscrtati oblik obrva koji ti najbolje pristaje tako što ćeš njom lagano preći preko ruba obrva s obje strane.


Najčešća pogreška: Koristiš olovku za popunjavanje praznina među dlačicama. Obrve iscrtane olovkom izgledaju prenapadno i umjetno.   

Sjenila


Čemu služe: Sjenilima se postiže potpuno prirodan izgled obrva. Nanose se odgovarajućim kistom i to blagim prijelazima preko dlačica. Važno se je pridržavati okvira koji si prethodno iscrtala olovkom. Sjenila se mogu naći u brojnim nijansama, a izbor nijanse uvijek ovisi o prirodnoj nijansi obrva. Stručnjaci savjetuju da tamnije nijanse nanosite samo na krajeve obrva, a svjetlije na početak, odnosno u blizini korijena nosa. Na ovaj način se postiže gotovo prirodan izgled obrva.


Najčešća pogreška: Koristiš sjenila bez prethodnog iscrtavanja obrva olovkom. Ovako obojene obrve ne samo da ne izgledaju prirodno, već djeluju neuredno i odbojno.

Maskara


Čemu služi: Baš kao i njena kolegica koju koristiš za trepavice, maskara za obrve služi za oblikovanje dlačica do savršenstva. I naravno, daje obrvama željenu nijansu. Poželjno je da maskara bude iste nijanse kao obrve. Nanosi se na kraju, tek nakon olovke i sjenila. Maskara fiksira obrve tako da one savršeno uokviruju lice.


Najčešća pogreška: Vodiš se logikom da je, kao i za trepavice, bolje nanijeti više slojeva maskare. U slučaju obrva maskaru je najbolje nanijeti samo jednom. Ovdje je na snazi staro pravilo – manje je više!

Pročitajte više o: 6 koraka za savršeno definirane obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert

  • L'Oreal Paris Brow Artist Genius Kit

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Brow Artist Sculpt

Povezane teme: oči , obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendy ožujski proizvodi: ove beauty novitete moraš isprobati!

Jesi li spremna za proljetni beauty shopping? Pogledaj koji su nas ožujski noviteti najviše oduševili i koji se apsolutno moraju naći u tvojoj kozmeti...