Sve što trebate znati o hijaluronskoj kiselini

Već na samom „ulasku“ u 20-e godine važno je kreirati rutinu njege koja će mladim djevojkama dati ne samo odličnu podlogu za nanošenje šminke, već će predstavljati i ulaganje u buduću kvalitetu kože lica.

Međutim, kako godine prolaze, potrebno im je prilagoditi i sastojke beauty proizvoda i pružiti odgovarajuća rješenja za novonastale potrebe lica. Tako se, na primjer, skoro sve žene na pragu 40-ih godina počinju sve više zanimati za načine vraćanja volumena i elastičnosti kože. Također, većina se tada po prvi puta susreće s hijaluronskom kiselinom i pitaju se što ona zapravo predstavlja i zašto je toliko važna za njegu u 40-ima.

Hijaluronska kiselina se već nalazi u vašoj koži


Ona je jedan od prirodnih sastojaka kože i pravi je organski magnet za vodu. Zbog nje koža održava svoj volumen i tonus, a tako su joj osigurane i elastičnost i prirodna blistavost. Konstantno se „proizvodi“ prirodnim putem, ali se vremenom brzo i „troši“ pa je potrebno znati na koje sve načine ju je moguće nadoknaditi.

Tko se od sunca krije…


Ne morate se baš uvijek skrivati od sunca jer vam je potrebna određena doza vitamina D, ali mi vam ipak savjetujemo da kontrolirate svoje izlaganje njegovim zrakama. U našem beauty rječniku to znači da se u vašoj rutini njege obvezno mora naći i krema sa zaštitnim faktorom jer UV zrake negativno utječu na prirodno stvaranje novih zaliha hijaluronske kiseline.

I zapamtite – iako su opće poznate kao „kreme za sunčanje“, potrebno ih je koristiti svakog dana bez izuzetka za beskompromisnu zaštitu.

Zdrava prehrana se prvo primijeti na koži lica


Hranljive i zdrave namirnice bogate antioksidansima trebaju se naći u prvim redovima vaše svakodnevne dijete. Fokusirajte se na voće i povrće bogato vitaminom C, a začini poput peršina i cimeta ne samo što će vaše obroke učiniti ukusnima, već će i pomoći vašoj koži da se obrani od svih vanjskih utjecaja koji bi mogli poboljšati smanjenje razine hijaluronske kiseline u koži.

Dodatni poticaj za maksimalni učinak

Potaknite regeneraciju kože lica tako što ćete izabrati odgovarajući proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu i napravljen je da je vrati na razinu u koži poput onog iz 20-ih godina.

Tako, na primjer, L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew dnevna i noćna krema protiv bora umanjuju njihovu vidljivost, vraćaju volumen koži i učvršćuju ju. Također, njihovom redovitom uporabom lice postaje zategnutije i njegove konture više definirane, a sve zahvaljujući sadržaju koncentrirane hijaluronske kiseline.

Možda u 20-ima niste koristile serum kao dodatni korak u njezi, ali se on svakako preporučuje u 30-ima kada želite poboljšati tonus kože. Uz navedene kreme, dodajte svom beauty ritualu i Revitalift Filler Renew serum s većom koncentracijom hijaluronske kiseline.

Još danas počnite kombinirati zaštitu od UV zračenja, zdravu prehranu i pravilnu beauty rutinu u kojoj je fokus na proizvodima na bazi hijaluronske kiseline. Tako ćete na najbolji mogući način njegovati svoje lice i uvjeriti se u onu popularnu izreku da su „40-e nove 20-e“.

Pročitaj više o: Najveće pogreške koje radite tijekom njege

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Day

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Night

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Serum

    Naručite odmah

Povezane teme: njega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najtraženiji Kiehl's proizvodi stižu u obliku gotovih setova

Kiehl’s, legendarni brand koji stoji iza brojnih visoko-kvalitetnih proizvoda za njegu kože i kose, odlučio je svoje kupce obradovati setovima za njeg...