Sve supermoći kompaktnog pudera

 

Kompaktni puderi su gotovo isto što i puderi u prahu, samo u krutom obliku, praktičnijem za nošenje i nanošenje.  Sjajno su rješenje za matiranje T zone, koju ne želimo sjajnu.

Odabir transparentnog pudera je univerzalno rješenje, a ako birate neki drugi onda je važno da boja pudera u potpunosti odgovara boji tekućeg pudera koji koristite.

Na tržištu ćete naći i mineralne kompaktne pudere, čija pokrivnost često odgovara pokrivnoj moći koju imaju tekući puderi. Dovoljni su za mat finiš, a još jedna njihova prednost je i što sadrže najmanje potencijalnih alergena, pa pogoduju i osjetljivoj koži lica.

Možete odabrati kompaktni puder s mat ili sedefastim efektom, a to je pitanje vaših afiniteta. Pravilo je da zrelijoj koži općenito ne odgovaraju sedefasti odsjaji, a mat pristaje svima.

Ljetni mjeseci pravo su vrijeme za korištenje kompaktnog pudera koji će ujednačiti ten i ako se sam nanese na čistu i hidratiziranu kožu. Povremeno ga je u toku dana potrebno popraviti, jednostavnim nanošenjem s jastučićem. Ne zaboravite samo da jastučić za puder redovno čistite (kao i ostatak svoje make-up opreme!), kako biste izbjegle taloženje prljavštine na njoj, a samim time i na vašem licu. 

Iako sličnog pakiranja, treba znati i da je bronzer ipak sasvim drugačiji proizvod od kompaktnog pudera. Ne nanosi se na cijelo lice, već se koristi za nježno konturiranje, Ako ga koristite prije sunčanja, odaberite najsvjetliju nijansu bronzera (da biste izbjegle zemljani izgled lica), dok su tamnije nijanse namijenjene korištenju tek nakon što je vaša koža preplanula.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • True Match The Powder L'Oreal Paris

  • Mineral Matte Finishing Powder NYX

Povezane teme: šminka, puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Makeup trendovi koje moraš zaboraviti ovog proljeća

Boje, energičnost i dosta mjesta za eksperimentiranje – u  2019. potičemo kreativnost i pozdravljamo se sa svim onim makeup trendovima koji čak i na s...