T-zona, dan bez sjaja na poslu

Fina njega T-zone daje rezultate iz snova, ali nećete uvijek imati vremena za cjelokupni tretman lica... Ako vas sjaj „uhvati" na poslu, a bliži se važan sastanak, što trebate učiniti kako to vaše lice „ne bi reklo" svima? Pomozite svojoj koži da izgleda svježe, a ne masno u tom dijelu lica uz pomoć nekoliko naših trikova.

 

A post shared by @_mymakeup__ on

1. Imajte uvijek pri ruci malo alkohola i štapić za uši

Mala, ali izuzetno mala količina alkohola postat će vaš najveći saveznik u borbi protiv masne kože u ovom dijelu lica. Štapićem za uši (ili s malo vate) natopljenom alkoholom pređite preko T-zone i višak sjaja će nestati. Ne posežite za ovim trikom često kako ne biste isušili kožu.

2. Mat primer

Prije nego nanesete bazu, upotrijebite mat primer kada se šminkate. Tako ćete „u startu" zaustaviti višak sjaja i nećete morati brinuti o T-zoni na poslu ako ne bude nekih ekstremno stresnih situacija. Ako ih ipak bude i neugodni sjaj se počne pokazivati na vašem licu pogledajte savjet broj jedan!

3. Režim prehrane

Mnogim damama posao s vremenom postane druga kuća. Par prijateljica, pauza za kavu, ladica puna slatkiša... sve je tu. No, zbog dobrog izgleda i njegovane T-zone, trudite se voditi računa o prehrani i dok ste na poslu. Izbjegavajte začinjenu hranu i konzumiranje alkoholnih pića večer prije radnog dana, unosite puno tečnosti, povrća poput mrkve, špinata.. Vitamin A je ono što vam treba!

4. Razmislite dva puta prije nego kupite noćnu kremu

Izbjegavajte teške i premasne noćne kreme. Ako imate problema s T-zonom radije se odlučite za nježne losione koje koža brzo upija, a koji pružaju podjednako dobru njegu. Vrijeme na poslu će vam na taj načini proći u potpunosti bezbrižno, barem kada je u pitanju taj dio lica.

5. Papiri, papiri...

Papiriće odnosno maramice koje upijaju višak masti i sjaja s kože možete spakirati i nositi sa sobom bilo kada i bilo gdje. Ako primijetite višak, jednostavno ga pokupite i bacite. Popravite šminku ako je potrebno i nastavite s dnevnim aktivnostima.

Pročitajte više o: Od dnevne do večernje šminke u nekoliko koraka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible Primer L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, lice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tekući puder koji briše granicu između tebe i tvog tena!

I nakon više od 15 godina, L'Oréal Paris True Match je neizostavni makeup proizvod mnogih žena. Otkrivamo zašto su se žene širom svijeta zaljubile baš...