Tajna dobrog rumenila by @ThePileOfStyle

Rumenilo nalazimo kroz povijest još u Antičkom dobu gdje su ga koristili stari grci, Rimljani te Egipćani. Tada nisu postojale kozmetičke kompanije te su žene same pravile svoje rumenilo. Žene su koristile razne bobice koje su drobile i pripremale na način da su se mogle nanositi na lice. U vrijeme kraljice Elizabete bila je popularna blijeda put s jako naglašenim rumenilom.

Rumene obraze su tada dobivali koristeči jagode i vodu. Ono što je zanimljivo je da su tada rumenilo nosile i žene i muškarci. Za vrijeme kraljice Viktorije šminka je bila u potpunosti zakonom zabranjena. Jedino su prostitutke i glumci nosili šminku u tom razdoblju.

Mnoge žene su rumenilo nosile u kući ali su ga skidale prije izlaska u javnost. U 1920-ima razvile su se kozmetičke kompanije koje su počele proizvoditi rumenilo na sličan način današnjem. 

Rumenilo koje ja obožavam je Blush Sculpt od L'Oreala u Nude Beige nijansi.

Bitno je da svaka žena nađe nijansu koja joj najbolje pristaje, da li je to roza boja ili više boja breskve prepoznati ćete sami. 

Trenutno su popularna rumenila koja u sebi imaju dozu šljokica koje idu na gornji dio jabucice kako biste dobili highlight efekt.

Zato je ovo L'Orealovo rumenilo savršeno.

Ono u sebi ima tri različite nijanse koje kada se pomješaju daju savršen, prirodan i zdrav izgled vašem licu. Također je jako bitno da prije nego što nanosite rumenilo pogledate koji oblik lica imate. Svako lice zahtjeva drugačije nanošenje rumenila. Možete pročitati više o tome ovde!

Pročitaj više o: Strobing tehnika by @ThePileOfStyle

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se