Tajne make-up stručnjaka: Kako prekriti akne tekućim puderom

Akne su prava noćna mora! Ako i tebe, kao i mnoge od nas, muče akne, problematična koža, crvenilo i ožiljci - na pravom si mjestu! Predstavljamo ti tajne profesionalnih vizažista koji itekako znaju izaći na kraj s aknama. Za njih je tekući puder blago uz pomoć kojeg, uz malo truda i odgovarajuće opreme, možeš prekriti akne, ožiljke i mrlje.

Tajne make-up stručnjaka: Kako prekriti akne tekućim puderom

Što su to akne?

Rijetko se koja sretnica nije srela s problemom akni, barem u pubertetu. Ovaj problem, koji lako prerasta u kroničan, u stvari je upala kože koja osobito zahvaća lice, ramena, vrat, leđa i područje oko grudi. Istraživanja su pokazala da se čak 85% momaka i djevojaka između 12. i 24. godine bori s aknama. Osim toga, kod četvrtine ostaju vječne uspomene na akne u obliku ožiljaka. Vjerovali ili ne, znanstvenici još uvijek ne znaju što točno izaziva ovaj problem. Međutim, važno je obratiti pozornost na tekući puder koji koristiš kako slučajno ne bi izazvala pojavu crvenila ili iritaciju kože.

Korak 1: Priprema kože

Kako bi uspješno prekrila akne, crvenilo i ožiljke, važno je prvo pripremiti kožu. Prije nego naneseš tekući puder, moraš očistiti kožu. Najbolje bi bilo prvo oprati kožu proizvodom koji sadrži salicilnu kiselinu. Ova supstancija nekada se dobivala iz kore bijele vrbe i listova biljke gaulterije, koja raste tijekom cijele godine, međutim, danas se dobiva sintetičkim putem. Dermatolozi obožavaju salicilnu kiselinu, jer istraživanja pokazuju da ima antiseptičko djelovanje. Osim za proizvodnju tonika za lice, gelova za tuširanje i sličnih beauty proizvoda, ova supstancija se koristi i u medicini.   

Korak 2: Primer

Nakon što si očistila lice, vrijeme je za primer. Primer, iliti baza za šminku, obvezan je korak ako imaš problem s aknama. On će olakšati nanošenje tekućeg pudera, tako što će napraviti granicu između pudera i kože. Izaberi mat primer koji će prekriti proširene pore i pripremiti kožu za dalje nanošenje pudera. Nanesi ga nježno, čistim rukama, a naročito obrati pozornost na T-zonu.

Korak 3: Nanošenje tekućeg pudera

Ako imaš problematičnu kožu, prvo moraš utvrditi koji tekući puder odgovara tvojim potrebama, ali i kako nanijeti puder. Puderasta formula s bogatom i kremastom teksturom zamaskirat će sve neravnine i ostati na tvojoj koži tijekom cijelog dana.

Međutim, ako ti je prioritet prekrivanje ožiljaka i crvenila, najbolje bi bilo da tekući puder za problematičnu kožu naneseš specijalnim kistom preko cijelog lica, vodeći računa da ga dobro izblendaš na pregibima lica. U velikom broju slučajeva, problematična koža pati i od stvaranja veće količine sebuma, a rezultat je uočljivi sjaj i masnoća, što je nešto što doista želiš izbjeći. Nanesi tekući puder specijalnom spužvicom kako bi što dublje prodro u kožu. Rezultat će biti mat završni efekt.

Tajne make-up stručnjaka: Kako prekriti akne tekućim puderom

Ako ne voliš koristiti kistove i spužvice, slobodno možeš koristiti i prste, no pazi da budu čisti kako bi izbjegla širenje bakterija i iritaciju već problematične kože.

Pročitaj još i: Kistovi za šminkanje: sve što ste željeli znati, a niste imali koga pitati

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vichy Dermablend 3D Correction

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, njega , tekući puder , puder , tuš za oči , njega lica

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se našminkati uz ljetne frizure

Uz nove, ljetne frizure sve je mnogo lakše, zato ti predstavljamo kreacije koje će obilježiti ljeto pred nama....