Toaletna torbica: proljetno čišćenje

Toaletna torbica nije tek tamo neka torbica za odlaganje, već je ona odraz tvoje brige o sebi, tvome licu i tvojim makeup navikama. Došlo je vrijeme za zapitati se „Zaslužuje li moja toaletna torbica jedno čišćenje? “

Toaletna torbica: proljetno čišćenje

Ako se ne sjećaš kad si posljednji put pogledala rok trajanja proizvoda za šminkanje i ako ti na dnu toaletne torbice čami smeđa olovka za usne koju se ne sjećaš kad si posljednji put koristila – Odgovor je da, naravno!

Obrati pozornost na rok trajanja proizvoda u toaletnoj torbici

Iako na mnogim proizvodima za šminkanje nema označenog roka trajanja, važno je znati da svaki od njih zasebno ipak ima predviđeni rok trajanja i da poslije njegovog isteka nije poželjno više ih koristiti.

Ako budeš na lice nanosila pokvarenu šminku postoji velika mogućnost od infekcija i alergijskih reakcija. Obrati posebnu pozornost na proizvode na bazi vode, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, koja može dovesti do infekcije najosjetljivijeg dijela lica - oka. Preporučljivo je da većinu makeup proizvoda iskoristiš u period od 3 do 12 mjeseci poslije otvaranja.

U sljedećoj tablici pogledaj koliki je optimalni rok za trajanja šminke po proizvodima:

MASKARA

3 – 6 mjeseci

TEKUĆI TUŠ ZA OČI

KREMASTO RUMENILO I SJENILA ZA OČI

6 – 12 mjeseci

TEKUĆI PUDER I KOREKTOR

RUŽ ZA USNE

1 godina

KOMPAKTNO RUMENILO I SJENILA ZA OČI

OLOVKA ZA USNE I AJLAJNER

1 – 2 godine

KREME I PREPARATI ZA NJEGU LICA

Pokvarene makeup proizvode možeš prepoznati i po njihovoj očiglednoj promjeni u boji i teksturi, neugodnom i čudnom mirisu i naravno vidljivim tragovima plijesni. Sad kad si saznala koliko je predviđeni rok trajanja šminke, vrijeme je za zaviriti u toaletnu torbicu i izbaciti iz nje sve proizvode koji mogu naškoditi tvome licu.

Alat za šminkanje koji stoji u toaletnoj torbici

Iako bi bilo poželjno da alat za šminkanje držiš izvan svoje toaletne torbice i na posebnim predviđenim mjestima za njihovo odlaganje, često se dogodi da to nije slučaj i da su samo nagurane među proizvodima u toaletnoj torbici. Ako je to slučaj i u tvojoj toaletnoj torbici, onda je vrijeme za neke promjene.

Alat za šminkanje, bez obzira jesu li to kistovi za šminkanje ili beauty blender, ne smiješ nikako vratiti u toaletnoj torbici prije nego što ih dobro očistiš i još bolje osušiš, iako bi bilo najbolje da za njih imaš posebne posude i da ih tamo odlažeš poslije čišćenja. Prljav i neuredan alat, pravi je raj za bakterije, koje ćeš kasnije nesvjesno nanijeti na lice ako ih ne budeš čistila poslije svakog šminkanja.

Jedini način da izbjegneš alergijske reakcije, crvenilo na koži, perutanje lica i pojavu prištića i mitesera je jednostavnim i redovitim održavanjem svog alata za šminkanje, a pogotovo ako ti stoji u toaletnoj torbici.

Bonus savjet

Ako držiš svoju toaletnu torbicu za šminku u kupaonici, onda je vrijeme da joj pronađeš novo mjesto.

Toaletna torbica: proljetno čišćenje

Svu šminku i alat moraš držati na suhom mjestu, izvan dosega topline (vlage) i izvan dosega sunčevih zraka. Najbolje ga je držati na noćnom ormariću. Uvijek se trudi ne pretrpavati ga, a ako želiš biti još bolje organizirana i da ti sve bude više pregledno i dostupno kako ne bi gubila dragocjeno vrijeme tražeći ono što ti je potrebno, onda umjesto toaletne torbice isprobaj korištenje akrilnih organizatora.

Pročitaj još: 10 zapovijedi korištenja primera

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverege Foundation

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Contour Concealer Neutral Tan

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Naručite odmah
 • Lancome Genifique

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Phoenix

  Naručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Inspirer

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, ruž, maskara, tuš, crveni ruž , tekući puder , puder , tuš za oči , proljeće, korektor, nyx, Lancôme , YSL, nyx, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, Maybelline New York, serum za lice, Loreal Paris

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Što je retinol i zašto ga trebaš koristiti?

Možda nisi čula ili ga samo još uvijek nisi isprobala, ali retinol je taj koji čini čuda kad je riječ o pomlađivanju! Što je retinol, kada započeti s ...