Top 5 savjeta za nanošenje maskare

Iako u cijelom svijetu vrijedi za jedan od najprodavanijih i najčešće korištenih kozmetičkih proizvoda, žene nerijetko griješe kada se nađu „licem u lice” s maskarom.

Kao što griješimo prilikom odabira, tako griješimo i prilikom nanošenja, ali nema razloga za paniku! Sve je vrlo jednostavno, samo slijedite ove savjete i lako ćete izbjeći sve zamke koje može donijeti maskara: slijepljene trepavice, grudice, razmazano lice, umjetan izgled... Uz minimalnu korekciju dosadašnjih navika, vaše oči će dobiti potpuno novu dimenziju. Bit će istaknute onako kako zaslužuju – blistat će i plijeniti pažnju svakoga tko ih pogleda!

1. Cik-cak tehnika

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Počnite tako što ćete četkicu postaviti tik uz korijen trepavica, a onda je pomičite lijevo-desno i blago prema gore, radeći cik-cak pokret (umjesto da je odmah povučete prema gore). Tako će se dlačice četkice zavući između trepavica i nanijeti proizvod na svaki njihov milimetar. Dakle, maskaru prvo nanesite uz korijen, a zatim specijalnim češljićem za trepavice češljajte prema vrhovima kako bi trepavice izgledale duže. Vodite računa da maskarom zahvatite i dlačice na krajevima oka jer ćete ih tako vizualno povećati. 

Donje trepavice - Za efekt svježeg pogleda, maskaru nanesite samo na gornje trepavice, a ako želite da vam oči izgledaju krupnije, nanesite je i na donje. U tom slučaju, prvo nanesite maskaru na donje trepavice i ne zaboravite sljedeće: Ne stavljajte puno maskare na donje trepavice jer ćete izgledati barem pet godina starije!

2. Najviše dva sloja

Kako se ne bi slijepile i kako biste izbjegli stvaranje grudica i izgledali što prirodnije, maskaru nanosite najviše u dva sloja. Drugi sloj nanesite tek kada se prvi potpuno osuši. Nakon nanošenja pričekajte barem pet sekundi prije nego trepnete. Kada budete sigurni da je sve na svom mjestu i da se maskara nije razmazala, lagano raščešljajte trepavice posebnim češljićem. Tako ćete skinuti višak maskare, vaše trepavice će izgledati duže i neće biti slijepljene, zbog čega ćete izgledati maksimalno prirodno. Ne zaboravite počešljati trepavice poslije svakog sloja.

Manje je više - Ako pretjerate sa slojevima, maskara će izgledati „nabacano”, trepavice će biti pune grudica, a to ni jedna žena ne želi, zar ne?

Višak proizvoda - Pakiranje maskare je napravljeno tako da se višak proizvoda skida čim počnete izvlačiti četkicu, ali je svakako poželjno da to učinite i sami laganim rotirajućim potezima na rubu pakiranja. Ovo je još jedan način kako možete spriječiti stvaranje grudica koje se uvijek pojavljuju iz istog razloga - previše proizvoda.

3. Kombinirajte maskare

Vizažisti savjetuju da uvijek kombinirate dva tipa maskare. Dobar primjer takvog kombiniranja je nanošenje sloja maskare za produžavanje trepavica, a potom sloja za volumen. Na taj način ćete izvući maksimum iz svojih trepavica i istaknuti ono najljepše. Ovisno o tome kakav efekt želite postići, slobodno se možete upustiti u eksperimentiranje pa umjesto spomenutog primjera, iskombinirajte maskaru za definiranje forme i odvajanje trepavica s maskarom za produženje na vrhovima, ili nanesite jedan sloj maskare zaobljenom četkicom za dodatno uvijanje, a potom nanesite maskaru za volumen. Iz ove igre kombinacija izrodit će se i najbolje rješenje za vaše oči! Ako u svojoj kozmetičkoj torbici imate L’Oreal Paradise maskaru, kombiniranje neće biti potrebno! Ova maskara sadrži formulu i za intenzivan volumen i za dužinu, četkica je mekana i izuzetno ugodna, a kremasta tekstura učinit će da vaše šminkanje bude prava rajska avantura.

4. Ne morate koristiti četkicu koju ste dobili 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Ako ste se barem jednom u životu mučili s pronalaženjem maskare koja će najbolje odgovarati vašim očima, onda vam je poznat osjećaj radosti u trenutku kada konačno pronađete onu pravu! Savršeno vam odgovara boja, postojana je, ne ljušti se, ne razmazuje, nije čak ni jako skupa… Može se reći, ljubav na prvi pogled! Ali, zamalo! Četkicom baš i niste oduševljeni... Ne očajavajte, jer stvar je vrlo jednostavna - nemojte je koristiti! Kupite posebnu četkicu ili koristite češljić za raščešljavanje maskare. Ako već imate četkicu od neke „stare” maskare koja vam apsolutno odgovara, jednostavno je stavite na pakiranje svoje nove maskare i uživajte u sljedećem šminkanju.

5. Koristite uvijač za trepavice

Ako ste se rodili s lijepim, dugim i izvijenim trepavicama, ovaj odlomak slobodno preskočite. Nažalost, većina žena nije te sreće, ali ništa strašno. Potreban vam je samo još jedan korak do savršenog pogleda - uvijač trepavica. Koristite ga isključivo na suhim trepavicama i to PRIJE stavljanja maskare. Ako želite bolji efekt, blago ga zagrijte fenom, ali budite oprezni, jer bi vas prevruć uvijač mogao opeći! Stavite ga uz sam korijen trepavica pa lagano pritisnite. Zatim ga pomjerite na sredinu i ponovo pritisnite te na kraju uvijte i sam vrh. Uvijač na trepavicama ne držite dulje od 30 sekundi.

 

Pročitajte više o: 3 stvari koje trebaš znati prije kupnje nove maskare

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Loreal Paris Paradise Extatic

    Naručite odmah

Povezane teme: maskara

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako istaknuti oči kad nosiš zaštitnu masku: video tutoriali

Sigurno si primijetila na ulicama ljude s najrazličitijim maskama i da ih čak uklapaju uz garderobu. Pa zašto onda ne bi naučila kako istaknuti oči, a...