Tuš za oči od A do Ž

Ako bi jedan makeup proizvod mogli usporediti s čarobnim štapićem, onda bi to definitivno bio tuš za oči. Zadužen za kompletnu transformaciju izgleda,  on je taj koji oči vizualno čini većim i izduženijim, a pogled seksepilnijim i mističnijim. S njim možeš baš sve što poželiš, uz malo trikova, ali i puno vježbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Fore koje garantiraju uspjeh

- Nanosi ga na “golo” oko, točnije prije maskare, pudera, korektora...

- Za savršenu liniju, koristi ogledalce postavljeno malo ispod nivoa očiju kako bi što bolje vidjela kako nanosiš tuš.

- Neka ti oči uvijek budu otvorene.

- Što je linija bliža korijenu trepavica, efekt je prirodniji, i obrnuto.

- Počni od vanjskog, a ne od unutarnjeg kuta očiju. Tako ćeš uvijek znati gdje je najbolje završiti crtanje (uglavnom na sredini).

- Idealno rješenje za početnike je Maybelline New York tuš za oči sa zakrivljenom drškom koji puno bolje prianja u ruci i omogućava brzo, lako i precizno nanošenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

- Uvijek prvo izvuci tanju liniju, a onda je postepeno pojačavaj, dok ne dobiješ željenu debljinu.

- Kada napraviš pogrešku, ne ispravljaj je proizvodima za uklanjanje šminke, jer ćeš tako samo pogoršati stvar. Koristi štapić za uši blago nakvašen vodom.

- Ako ti se tresu ruke, lakat osloni na čvrstu podlogu.

Točkice zaista pomažu

Ako se odvažiš za tekuće proizvode odluči se za oprobani recept: prvo iscrtaj točkice tik iznad korijena trepavica, a zatim ih spoji u liniju. Neka točkice budu što sitnije kako ne bi “iskakale”. Iako većina ljudi misli da savršena linija mora biti nacrtana u jednom potezu, to nije sasvim točno. Ako koristiš kraće poteze, manje ćeš griješiti i lakše ćeš pratiti oblik oka.

Izbor teksture ovisi o vještini

Olovka, gel ili tekući… Bez obzira koji koristiš, važno je znati da se svaki od njih nanosi drugačije i podrazumijeva različiti nivo vještine.

Olovke su idealne za početnike, jer se lakše kontroliraju te je tako smanjen prostor za nastanak pogreške.

S druge strane, oni tekući i u gelu ostavljaju puno intenzivniji pigment, zahtijevaju veću spretnost, lakše se razmazuju… Ako nemaš previše iskustva, posluži se jednostavnim trikom: prvo iscrtaj liniju na kapku olovkom, a zatim preko nje nanesi tekući proizvod.

Neredovito oštrenje olovaka predstavlja veliku pogrešku. Osim što ovaj postupak ima za cilj očistiti bakterije, on garantira puno precizniju liniju, bližu korijenu trepavica, a to garantira ljepši i prirodniji izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Tekući i gel tuš za oči – za iskusne

Tekući proizvodi su najnapredniji, ali istovremeno ne praštaju pogreške! Nepremašeni su kada treba kreirati cat-eye ili bilo koji drugi dramatični izgled, a mogu napraviti i najveći nered na licu. Važno je odabrati pravu tehniku kako ne bi završila s kapcima koji izgledaju kao rad iz likovnog.  I naravno, uvijek ostavi dovoljno vremena da se osuši.

Gel stiže u pakiranju s četkicom. Malo je teži za nanošenje, pogotovo što nije jednostavno odrediti koja količina proizvoda nam je potrebna. Njegova kremasta, nježna tekstura klizi preko kapka i ne ostavlja crvenilo i iritaciju koja se može javiti nakon korištenja olovki, naročito onih tvrđih. Loreal tuš u gelu je posebno precizan i pogodan kako za tanke, tako i za one deblje linije koje su sve popularnije. Specijalno napravljen vrh aplikatora omogućava lako postizanje najsmjelijih izgleda i šminkanje bez pogreške. Kako bi osigurala cjelodnevnu postojanost bez razmazivanja, obavezno koristi primer.

Ne postoji samo jedna boja

Da te obavijestimo, crna nije jedina boja! Ok, crna je klasika, ali isprobaj i nešto novo! Smeđe i sive nijanse uvijek mogu poslužiti kao sjajna alternativa za crnu, ali ne zaboravi da je ljeto idealno i za neke smjelije kombinacije boja, naročito one kričave ili još bolje, one sa šljokicama!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Za tzv. vodenu liniju uvijek koristi nude tonove, jer će učiniti da oči izgledaju krupnije, odmorno i budno.

Pronađi vlastiti stil

Za kreiranje cat-eye look-a je najbolje koristi gel. Postepeno crtaj ravnu liniju od vanjskog kuta oka, a onda od polovine kapka lagano je podigni prema sljepoočnici u dužini od 1 cm. Povuci liniju nazad prema centru kapka, bojom popuni prazan prostor i pojačaj dio prema suznom kanalu.

Zbog tvrdog kartona od kojeg su napravljene, vizitkarte su idealna prva pomoć za postizanje ravnih, oštrih linija. One će ti poslužiti kao minijaturno ravnalo i prilično će olakšati postizanje cat-eye izgleda. Obavezno pusti da se boja osuši prije nego što vizitkartu pomjeriš na drugo mjesto, u suprotnom će se proizvod razmazati.

Jaka crna linija upotpunjena zanimljivim grafičkim detaljem, predstavlja savršeno rješenje za večernji izlazak. Za koji god oblik se odlučiš, grafički look će drastično osvježiti klasični cat-eye. Mala ali tako moćna promjena, učinit će da izgledaš samouvjereno i seksi, baš kao i dvostruka krilca ili razmazani smokey eye.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Oblik očiju određuje pravila

Da bi vizualno suzila i izdužila prirodno krupne oči, nanesi tuš za oči na gornji kapak i produži liniju za oko jedan centimetar prema van. Ako započneš iscrtavanje previše blizu unutarnjeg kuta očiju, one će vizualno izgledati manje i zatvorenije.

Sitne oči “povećaj” tako što ćeš kreirati liniju samo na gornjem kapku i blago je izviti prema gore.

Spuštene kapke rješava debela crna linija po cijeloj dužini gornjeg kapka.

Za široko razmaknute oči važno je uokviriti unutarnji kut oka crtajući slovo ,,V'', a zatim izvući liniju duž cijele ivice gornjih trepavica, bez izvlačenja “kukice” prema van.

Preblizu smještene oči razdvoji naglašavanjem vanjskih kutova i izvijanjem luka prema gore, a unutarnje kutove bijelom ili nude olovkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Velika pogreška

I na kraju, ne zaboravi jednu važnu stvar: Zatezanje kapka prstom u cilju postizanja besprijekorno ravne linije je mit! Ne samo što će po puštanju kapka linija biti krivudava, nego ćeš bespotrebno razvlačiti inače osjetljivu kožu oko očiju. Tako se ubrzava proces starenja i stvaranja bora.

Pročitaj još: Samotamnjenje: Održi preplanulost nakon odmora

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Super Liner Perfect Slim

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Epic Inc Eyeliner

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Sensational Liner

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rose Gold

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeliner - Quartzy

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Super Liner

  Naručite odmah
 • YSL Couture Eye Liner

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, oči , tuš za oči , YSL, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 beauty proizvoda ovog ljeta

Ako bi morala izabrati nekoliko proizvoda od kojih se ovog ljeta nećeš odvajati, a koji će ti omogućiti da za samo par sekundi svoj izgled učiniš svje...