Zaštita od sunca za početnice

Stiglo nam je ljeto... Čarobno, vrelo i s puuuno sunca! Mnoge žene misle da ih sunce „hvata“ samo kad su na moru i kad provode sate i sate sunčajući se. Ako bismo vas pitali koristite li svakodnevno kreme sa zaštitnim faktorom, sigurni smo da bi samo nekoliko vas ponosno podiglo ruke.

Svaki put kad idete na posao, u šetnju ili u najbližu trgovinu, izložene ste utjecaju sunčevih zraka. Korištenje kreme sa zaštitnim faktorom je iznimno važno želite li imati zdravu i njegovanu kožu. Koliko god voljele ljeto i sunce, UV zraci mogu negativno utjecati na zdravlje kože i njen cjelokupni izgled.

Zato smo za vas pripremili kratak priručnik za svakodnevno korištenje krema za sunčanje.

Što se prvo nanosi – krema za sunčanje ili šminka?

 

 


Odgovor je jednostavan – UVIJEK se prvo nanosi krema sa zaštitnim faktorom. Neke djevojke se oslanjaju na zaštitu koju osigurava tekući puder ili BB krema, te često i ne nanose kremu za sunčanje. Mi se slažemo da ovi proizvodi imaju funkciju zaštite, ali to nije dovoljno.

Zato, neka vaša jutra počnu nježnim umivanjem lica (L'Oréal Paris Pure Clay gelovi za umivanje su naša preporuka za svaku sezonu), a nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom koja odgovora vašem tipu kože.

Ako još uvijek niste sigurne koji proizvod odabrati, posavjetujte se s dermatologom kako biste pronašle proizvod koji će vam u potpunosti odgovarati.

Kako odabrati?

 

 


Kao što smo već rekli, najbolje je pri odabiru kreme sa zaštitnim faktorom posavjetovati se sa stručnjakom, a mi ćemo vam dati nekoliko savjeta koji će vam biti od koristi.

Obavezno obratite pozornost na sastav proizvoda. Potražite neke od sastojaka koji su vrlo djelotvorni u zaštiti od UV zraka, kao što su titanium dioxide, zinc oxide i avobenzon. Kad odaberete kremu koja vam odgovara, nemojte ju štedjeti. Nanesite puno kreme i svaki put ju dobro utrljajte, vodeći računa da vam vrat i dijelovi oko ušiju ne ostanu nenamazani.

Više puta na dan – da ili ne?

 

 


DA! Pretjerano znojenje, plivanje, umivanje... Sve ovo uklanja nevidljivu zaštitu s vašeg lica. Zato nije dovoljno samo jednom tijekom dana nanijeti kremu za sunčanje. Vrlo je važno je često nanošenje kreme, iako je vodootporna. Tako ćete svojoj koži osigurati dovoljno hidratacije, svježine i što je najvažnije, zaštitu od sunca.

Pročitaj više o: Ova 3 beauty trika nikako ne pokušavajte napraviti kod kuće

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black Green

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black Red

Povezane teme: šminka, lice, njega , puder , ljeto

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tekući puder s glinom? Testirali smo i prenosimo ti dojmove!

Podsjetimo, glina ima moć apsorbiranja ulja s kože, pa samim tim, ako tražiš proizvod koji uspješno matira neželjeni sjaj, ujednačava ten i sakriva ne...