Zašto žene vole ruževe za usne

Povijest ruževa potječe tisućama godina unazad, kada je po predanju sumerska kraljica Šubad, svoje usne bojala smjesom bijelog olova i usitnjene crvene stijene.
 

 

 


Zbog ove smjese njezine su usne bile neodoljive. Šminkanje i uopće bojanje kože bili su slabost žena Egipatske imperije. Čak je i za muškarce bilo savršeno prihvatljivo koristiti šminku.

Ruževi su u Egiptu bili najrazličitijih boja – od crvenih, rozih, pa čak i crnih. U Rimu su žene bojale svoje usne plodovima duda ili crnim vinom, odnosno bilo čim što je moglo promijeniti boju njihovih usana. 
 

 

 


Prvi ruž, koji je najbliži onima koje danas poznajemo pojavljuje se na Bliskom Istoku, gdje su crvene usne označavale visok društveni status. 

Ruž kojim se najčešće opisuje suština ženske duše je crveni ruž. U prošlosti, crveni ruž je bio simbol promiskuiteta, a kasnije postaje simbol glamura u Hollywood-u. Crveni ruž je najklasičnije oružje svake žene kojim ona pokorava sve oko sebe.
 

 

 


I do dan danas kozmetička industrija ne prestaje nadograđivati i usavršavati kvalitetu ruževa. Svaka žena može pronaći svoju boju, teksturu i efekt koji joj odgovara i upravo to je ono što ruževe čini omiljenim proizvodom svake žene. 
Želiš li obojati svoj osmijeh, predlažemo ti Maybelline i L’Oreal ruževe, koji su stvoreni da naglase tvoju individualnost. 

Pročitaj više o: Savršen crveni ruž

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Color Sensational Pleasure Me Red

    Naručite odmah
  • Color Riche Pure Red L'Oreal Paris

Povezane teme: usne, ruž, crveni ruž , usne

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Make-up in the City: Tehnike i trikovi šminkanja s Lanom

Odvaži se i ti i uz njihovu pomoć i kombiniraj tamno sjenilo i tamni ruž kao iz šale....