Zbogom japansko iscrtavanje obrva - stigao je microfeathering

Jesi li se nekada zapitala koliko dugo beauty scenom vlada opsjednutost savršenim obrvama? Dvije, tri, deset ili pedeset godina, što god da kažeš nećeš pogriješiti! Obrve su pozicionirane na središnjem dijelu lica, one vedre i oblače i upravo o njihovom obliku ovisi hoćeš li sebe prikazati u najboljem mogućem izdanju. A trendovi se samo smjenjuju! Vidjeli smo sve što se moglo vidjeti: tanke i elegantne, pretanke i potpuno neprirodne, guste, čupave, a onda sve u krug…

Ako si ih nemilice čupala vjerojatno sada smišljaš najbolje načine i tehnike da to nadoknadiš, a japansko iscrtavanje obrva si zasigurno do sada ili isprobala ili barem razmatrala.

Pomaknite se, stigla je nova zvijezda!

Ova tehnika ulazi u kategoriju polutrajnog make-upa i podrazumijeva precizno iscrtavanje obrva koje je gotovo nemoguće razlikovati od prirodnih. Tu je i microblading, a glavna razlika među njima je oštrica kojom se procedura izvodi. U ovom slučaju dlačice su čak i tanje, a posebno se vodi računa o njihovom položaju, što omogućava još prirodniji efekt. Sudeći po revijama i Instagram profilima najvećih svjetskih zvijezda, ove metode će uskoro postati daleka prošlost, jer brigu o tvojim obrvama sada preuzima microfeathering!

Nježne i lepršave kao pero

Koliko god iscrtane dlačice nalikovale onima s kojima si rođena, presavršen oblik obrva poreći će svaku priču o njihovoj  prirodnosti, jer presavršeno i prirodno ne idu jedno s drugim. Umjesto „nožića” koje smo do sada viđali i koji iscrtavaju stroge linije, feather ili pero tehnika, ima za cilj nešto sasvim drugačije - lepršavo, opušteno i zaista najprirodnije do sada! Ranije metode su podrazumijevale popunjavanje obrva i prekrivanje cijelog područja, što je za rezultat imalo punoću, ali microfeathering popunjava samo one najkritičnije dijelove, namjerno ostavljajući manje praznine.

Zbogom japansko iscrtavanje obrva - stigao je microfeathering

Gustoća u ovom slučaju nije u prvom planu, kozmetičarka ne prati šablonu, već sama procjenjuje gdje bi trebalo dodati po koju dlačicu. Ništa ne smije biti prenaglašeno i predefinirano, jer je cilj da simuliramo prirodni rast dlačica kako bi obrve izgledale sofisticirano, jednostavno i prelijepo. Kada završiš, nitko neće moći primijetiti razliku između prirodnog i iscrtanog, pogotovo što se boja usklađuje s nijansom obrva, a ne s trenutačnom bojom kose.

No makeup make-up efekt

Manje iscrtanih dlačica, manji intenzitet boje, finiji nožići... Sve su to prednosti microfeatheringa koji i  pored činjenice da spada u polutrajnu šminku, zbog finalnog efekta možemo svrstati i u kategoriju no makeup make-upa. Ali, kako bi bila podoban kandidat za ovaj tretman, u startu moraš imati veći broj prirodnih dlačica kako bi proces uopće započeo. Ako su tvoje obrve previše počupane, morat ćeš se zadovoljiti nekim drugim metodama.

Vodi računa o svom zdravlju, biraj isključivo provjerene salone i stručno osoblje kako bi izbjegla i najmanju mogućnost infekcija. Ne zaboravi da se njega nastavlja i poslije tretmana, pa prije svakog izlaska iz kuće nanesi dnevnu kremu s visokim UV faktorom zaštite kako bi spriječila da boja izblijedi prije vremena. Uz odgovarajuće održavanje, pigment će biti postojan otprilike godinu dana.

Dva puta razmisli

Kao što si već shvatila, moda se, barem kada je riječ o obrvama, mijenja vrlo brzo i ponekad je teško sve to pratiti. Ako se odlučiš za japansko iscrtavanje obrva imat ćeš savršeno oblikovane i maksimalno popunjene obrve barem dvije do tri godine. Ali, budući se trendovi tako lako mijenjaju i trenutačno nalažu nešto potpuno drugačije, lepršavo i prirodno, ne bi bilo loše dva puta razmisliti prije nego se odlučiš za bilo koju od navedenih metoda uljepšavanja.

Probaj sama

Ako su prirodne obrve ono što je trenutačno in i ako ne traže strogo praćenje forme, boja i kalupa, zašto ne bi sama pokušala postići željeni rezultat i to pomoću standardnih make-up proizvoda koje možeš naći u svakoj drogeriji.

Uz malo vježbe možeš postići sjajne rezultate! Za oblikovanje obrva potrebni su ti samo olovka za obrve i sjenilo za obrve, pincetu preskači koliko god možeš, ali ne i češljić. Povlači tanke crte, pokušavajući simulirati prirodni pravac rasta dlačica, kao i njihovu boju, a sjenilo ti može pomoći da što bolje zakamufliraš veće prazne površine. Na kraju, svoje remek djelo fiksiraj gelom za obrve. Ne samo da nećeš morati robovati trendovima (što bi bio slučaj kada bi se odlučila za neku od polutrajnih tehnika), već ćeš i uštedjeti novac i poboljšati svoje make-up vještine. Dovoljno razloga da se potrudiš!

Pročitaj još: Za ili protiv: presječene obrve, trend koji se vraća

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Naručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Naručite odmah

Povezane teme: sjenila za oči , oči , obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Namijenjena je uljepšavanju, mijenjanju ili korigiranju specifičnih nepravilnosti lica ili tijela...