Zimska njega suhe kože lica

Osim dugo očekivanih praznika i prvog snijega, zimi nas uvijek razveseli i činjenica da nam je dozvoljeno šminkati se baš onako kako ne možemo tijekom ljetnih vrućina. Jasno vam je da tu mislimo na sjajni završni efekt pudera, zavodljive svjetlucave kapke i usne, kao i fenomenalni highlighter koji se sve češće nalazi u našim kozmetičkim torbicama.

No, kako bi svi ovi fantastični make-up proizvodi radili „svoj posao”, treba im osigurati savršenu podlogu tj. njegovano lice. Budući se tijekom zimskih dana čini da je ovo najveći beauty izazov za sve one ljepotice koje imaju suhu kožu, savjetujemo vam da prilikom njege usredotočite na sljedećih nekoliko stvari:

Nježno čišćenje lica – pravi način za početak i kraj svakog zimskog dana


Gel za umivanje je vaš vjerni saveznik u čišćenju lica i potrebno ga je svakodnevno koristiti, i ujutro i uvečer. Stoga se potrudite da bude dovoljno snažan kako bi mogao ukloniti sve nečistoće, a istovremeno i dovoljno nježan kako ne bi isušio vašu kožu. Stoga, ako na popisu sastojaka ugledate biljni ugljen ili ekstrakt crvene alge, znajte da je to pravi proizvod za vas.

Micelarna voda po vašoj mjeri


Kada govorimo o sastojcima beauty proizvoda, važno je znati da se alkohol nipošto ne smije naći na popisu sastojaka!

Njega često nalazimo u sredstvima za skidanje šminke pa se na vrijeme osigurajte i nabavite micelarnu vodu s minimalističkim sastavom koji uključuje vodu, čestice micele i glicerin. Samo na ovaj način ćete potpuno nježno ukloniti sve tragove šminke bez straha da ćete isušiti površinski sloj kože.

Hidratacija je nezamjenljiv korak


Ako je vaša koža suha, imperativ je imati odgovarajuću hidratantnu kremu za lice. Stoga se osjećamo dužni naglasiti kako nisu sve iste i morate odabrati onu koja će najbolje zadovoljiti potrebe vašeg lica.

Stoga sljedeći put kada budete kupovali hidratantnu kremu, obratite pozornost na pakiranje koje obvezno mora sadržavati natpis da je taj proizvod namijenjen isključivo suhoj pa čak i osjetljivoj koži. Tako ćete spriječiti da se u vašoj kremi nađu agresivni sastojci koji će vam još više isušiti kožu i stvoriti izrazit osjećaj nelagode svaki put kada se izložite jakom vjetru i hladnoći.

Pročitajte više o: 5 proizvoda za njegu kože kojih se ne odričemo

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

    Naručite odmah
  • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

    Naručite odmah
  • L'Oreal Hydra Expert 24h Dry and Sensitive skin

    Naručite odmah
  • L’Oreal Paris Micellar Water – Sensitive and Dry Skin

Povezane teme: lice, njega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Idealan makeup uz kratke frizure

Iako kratka kosa prvenstveno asocira na opušteniji i sportski stil, uz adekvatan makeup je lako možeš transformirati u nešto sofisticirano, elegantno,...