Znaš li što je to mikropigmentacija?

Mikropigmentacija ili trajna šminka je jedna od najtraženijih estetskih procedura u svijetu ljepote. Namijenjena je uljepšavanju, mijenjanju ili korigiranju specifičnih nepravilnosti lica ili tijela. Najpoznatiji trendovi mikropigmentacije kod nas vežu se za trajnu šminku obrva i usana. Tebi su možda poznatiji kao tattoo obrve, japansko iscrtavanje obrva, puder obrve i trajna šminka usana.

Ono što je karakteristično za tretman mikropigmentacije je da se za njega odlučuju i mlađe i starije žene. Pomoću trajne šminke, žene u godinama mogu uspješno sakriti ožiljke, pomladiti izgled lica i osvježiti ten, dok se mlađe uglavnom odlučuju za ovaj tretman iz estetskih razloga, kako bi više istaknule određene dijelove lica.

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Međutim, ovaj tretman ima i određene nedostatke, koje ćemo spomenuti u objašnjavanju postupka mikropigmentacije, na koje moraš obratiti pozornost ako razmišljaš isprobati ju.

Kako se radi mikropigmentacija

Postupak mikropigmentacije predstavlja unošenje specijalnih pigmenata pod kožu pomoću specijalnih aparata u obliku olovke, na čijem vrhu se nalazi mala iglica kojom se unosi pigment pod kožu. Pomoću ovih ultratankih akupunkturnih iglica, ako je napravljen pri pravim uvjetima i pomoću ljudi, koji su stručni za ovakve postupke, ovaj tretman je uglavnom bezbolan. Međutim, nekim djevojkama može biti manje ugodan nego što su očekivale.

Učinak mikropigmentacije

Mikropigmentacija nije u potpunosti trajna, već nakon nekog vremena izblijedi. Ovo se događa zato što je u prirodi tvog imunološkog sistema da izbacuje pigmente iz kože. Sve ovisi o tome na koje područje lica ili tijela ga primjenjuješ i kakvog je tipa tvoja koža. Kod onih koji imaju masnu kožu i pojačano lučenje sebuma na T zoni lica, može se dogoditi da boja brže izblijedi. Sam učinak tretmana može trajati od nekoliko mjeseci, pa do godinu dana i više, ali je neophodno ponavljanje postupka, ako želiš da efekt bude postojan kao od prvog dana.

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Ako ga želiš ukloniti na brži način, a ne čekati određeno vrijeme kako bi učinak mikropigmentacije nestao, onda se za to koriste posebni tipovi lasera uz pomoć kojih se u potpunosti uklanja pigment.

Da li je tretman mikropigmentacije rizičan?

Svaki tretman ili estetski postupak u salonima nosi i određeni rizik. Zato je neophodno da se ova procedura obavlja s isključivo steriliziranim materijalom i da se igle uz pomoć kojih će se pigment ubacivati pod tvoju kožu, budu otvorene pred tobom, kao i da obratiš pozornost na higijenu prostora u kojem će se obavljati taj tretman.

Ako neki od ovih uvjeta nije ispunjen, riskiraš određene alergijske reakcije na koži i druge potencijalne problema s kožom, a ako ga obavlja osoba koja nije dovoljno stručna za obavljanje ovog postupka, riskiraš da ti korekcije koje si napravila izgledaju neprimjereno tvojim godinama, neprirodno i previše upadljivo.

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Izgled kože nakon tretmana

Pravilna njega kože, nakon ovog tretmana, u razdoblju od minimum 10 dana je iznimno bitna.

Nakon ovog postupka, ona može biti malo iziritirana i crvena te se u tom razdoblju savjetuje izbjegavanje sauna, solarija i izlaganja jakom suncu, kao i agresivnih kozmetičkih preparata. Dermatolozi preporučuju da na tretirano područje redovito nanosiš kreme koje će pospješiti regeneraciju kože i da se umivaš toplom vodom.

Pročitaj još: Kako postići Lash Lift trepavica bez odlaska u kozmetički salon

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist

  Naručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Naručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 45 Hustle In Heels

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Spicy

  Naručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, usne, ruž, tuš, usne , trend , obrve, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, estetska kirurgija, makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolji proizvodi za njegu kose ovog proljeća

Novo godišnje doba iziskuje novu rutinu za njegu kose. Na tebi je samo, uz pomoć najboljih proizvoda, svojoj kosi podariti najbolju moguću njegu...