Znaš li što je to mikropigmentacija?

Mikropigmentacija ili trajna šminka je jedna od najtraženijih estetskih procedura u svijetu ljepote. Namijenjena je uljepšavanju, mijenjanju ili korigiranju specifičnih nepravilnosti lica ili tijela. Najpoznatiji trendovi mikropigmentacije kod nas vežu se za trajnu šminku obrva i usana. Tebi su možda poznatiji kao tattoo obrve, japansko iscrtavanje obrva, puder obrve i trajna šminka usana.

Ono što je karakteristično za tretman mikropigmentacije je da se za njega odlučuju i mlađe i starije žene. Pomoću trajne šminke, žene u godinama mogu uspješno sakriti ožiljke, pomladiti izgled lica i osvježiti ten, dok se mlađe uglavnom odlučuju za ovaj tretman iz estetskih razloga, kako bi više istaknule određene dijelove lica.

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Međutim, ovaj tretman ima i određene nedostatke, koje ćemo spomenuti u objašnjavanju postupka mikropigmentacije, na koje moraš obratiti pozornost ako razmišljaš isprobati ju.

Kako se radi mikropigmentacija

Postupak mikropigmentacije predstavlja unošenje specijalnih pigmenata pod kožu pomoću specijalnih aparata u obliku olovke, na čijem vrhu se nalazi mala iglica kojom se unosi pigment pod kožu. Pomoću ovih ultratankih akupunkturnih iglica, ako je napravljen pri pravim uvjetima i pomoću ljudi, koji su stručni za ovakve postupke, ovaj tretman je uglavnom bezbolan. Međutim, nekim djevojkama može biti manje ugodan nego što su očekivale.

Učinak mikropigmentacije

Mikropigmentacija nije u potpunosti trajna, već nakon nekog vremena izblijedi. Ovo se događa zato što je u prirodi tvog imunološkog sistema da izbacuje pigmente iz kože. Sve ovisi o tome na koje područje lica ili tijela ga primjenjuješ i kakvog je tipa tvoja koža. Kod onih koji imaju masnu kožu i pojačano lučenje sebuma na T zoni lica, može se dogoditi da boja brže izblijedi. Sam učinak tretmana može trajati od nekoliko mjeseci, pa do godinu dana i više, ali je neophodno ponavljanje postupka, ako želiš da efekt bude postojan kao od prvog dana.

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Ako ga želiš ukloniti na brži način, a ne čekati određeno vrijeme kako bi učinak mikropigmentacije nestao, onda se za to koriste posebni tipovi lasera uz pomoć kojih se u potpunosti uklanja pigment.

Da li je tretman mikropigmentacije rizičan?

Svaki tretman ili estetski postupak u salonima nosi i određeni rizik. Zato je neophodno da se ova procedura obavlja s isključivo steriliziranim materijalom i da se igle uz pomoć kojih će se pigment ubacivati pod tvoju kožu, budu otvorene pred tobom, kao i da obratiš pozornost na higijenu prostora u kojem će se obavljati taj tretman.

Ako neki od ovih uvjeta nije ispunjen, riskiraš određene alergijske reakcije na koži i druge potencijalne problema s kožom, a ako ga obavlja osoba koja nije dovoljno stručna za obavljanje ovog postupka, riskiraš da ti korekcije koje si napravila izgledaju neprimjereno tvojim godinama, neprirodno i previše upadljivo.

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Izgled kože nakon tretmana

Pravilna njega kože, nakon ovog tretmana, u razdoblju od minimum 10 dana je iznimno bitna.

Nakon ovog postupka, ona može biti malo iziritirana i crvena te se u tom razdoblju savjetuje izbjegavanje sauna, solarija i izlaganja jakom suncu, kao i agresivnih kozmetičkih preparata. Dermatolozi preporučuju da na tretirano područje redovito nanosiš kreme koje će pospješiti regeneraciju kože i da se umivaš toplom vodom.

Pročitaj još: Kako postići Lash Lift trepavica bez odlaska u kozmetički salon

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist

  Naručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Naručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 45 Hustle In Heels

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Spicy

  Naručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, usne, ruž, tuš, usne , trend , obrve, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, estetska kirurgija, makeup

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Rok trajanja šminke: kada je vrijeme za novu?

U ovom periodu smo se više posvetili njezi kože nego ranije i cilj nam je da imamo prije svega čisto, njegovano i lijepo lice ispod zaštitne maske. Me...