Znate li koji je rok trajanja šminke? 

Tekući puder i korektor


Prosječan vijek trajanja tekućih pudera, kao i korektora je između 6 mjeseci i godinu dana. Ako primijetite da je tekstura proizvoda drugačija i da se odvaja 'ulje' od pigmenta, vrijeme je da proizvod bacite. 
Puderi koji imaju pumpicu su puno više higijenski, nego oni u bočicama bez pumpice, gdje raznosite bakterije po cijelom puderu. Najbolje je da puder pomoću pumpice stavite na gornju stranu dlana i odatle nanosite na lice. Također je preporučljivo da jednom tjedno cijelu bočicu, a posebno pumpicu, očistite alkoholom. 


Maskara


Rok trajanja maskare obično je 6 mjeseci od otvaranja. Ako istovremeno kupite/ dobijete više maskara, nemojte ih sve otvoriti odjednom, nego otvorite jednu, potrošite je, pa onda otvorite sljedeću. 
Po pitanju maskare savjetujemo vam da prilikom nanošenja ne namačete četkicu više puta u bočicu, jer na taj način unosite zrak u formulu i maskara će se brzo pokvariti.
Također, nemojte dijeliti maskaru ni s kim, jer je dokazano da se na taj način šire bakterije. 

Rumenila i puderi u kamenu

 

Catch @maryamnyc's #holiday glam tutorial on our snapchat before it disappears!🎄⠀ ⠀ Too late? Here's what she used to create the look: ⠀ • Eyes: NEW #bigshotmascara, #mnyliner lasting drama gel pencil in 'glossy emerald', the #rocknudes palette + NEW #expertwear eyeshadow monos in 'made for mocha', 'forest green' & 'raw ruby'. ⠀ • Face: NEW #dreamcushion foundation, #mnyconceal brightening creamy concealers to highlight + contour, #masterfix powder to set concealer, NEW #masterblush palette (for highlight + blush), finished off with #betterskinpowder.⠀ • Lips: NEW #intimattenudes lipstick in 'naked coral'.⠀ ⠀ We're giving you holiday tutorials on our snapchat until the New Year! Don't miss them. 👻: Maybelline #mnyholiday #mnyitlook

A photo posted by Maybelline New York (@maybelline) on


Ova vrsta proizvoda traje i do 2 godine, samo je važno da ih držite na suhom i hladnom mjestu te da koristite čiste kistove kako ne biste raznosili bakterije. 


Ruževi i sjajila


Rok trajanja ruževa je i do dvije godine, a sjajila godinu dana. Ako primijetite da je sjajilo postalo jako ljepljivo ili je ruž postao previše kremast, vrijeme je da ga bacite. 
Mini savjet - kada u trgovini isprobavate ruževe, nemojte ih isprobavati na usnama, već na ruci. 


Lakovi za nokte 

 

Decisions, decisions! Photo: @lacktropfen. #essielove #obsessie

A photo posted by essie (@essiepolish) on


Rok trajanja lakova za nokte je godinu do dvije dana. Kada vidite da se lak počeo razdvajati, vrijeme je da ga bacite. Također biste ga trebali baciti i ako primijetite da se jako zgusnuo. 


Parfemi


Vjerovali ili ne, parfemi imaju rok trajanja od 8 do 10 godina! Wow! Ovo je bilo iznenađenje i za mene. Preporuka je da parfem držite podalje od sunčeve svjetlosti, odnosno na hladnom i mračnijem mjestu, kako bi vam što duže trajao. Ako primijetite da je parfem promijenio miris, vrijeme je da ga bacite. 
 

Pročitaj više o: Što kada ostanete bez pudera: Make up trik koji ćete obožavati

Povezane teme: šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Rekapitulacija 4. sezone

Doslo je vrijeme za razmjenu dojmova...