3 sastojka neophodna vašoj koži tijekom zime

Možda smo se prerano ponadali proljeću, ali zima nas je još jednom iznenadila pokazavši svoje pravo lice. Koliko god uživali u romantičnoj zimskoj idili, ne smijemo zaboraviti na svoju kožu koja pati sa svakom promjenom vremena. Rješenje je svakako u adekvatnoj njezi! Izdvojili smo 3 moćna sastojka koja će preduhitriti posljedice oštre klime,  hidrirati vašu kožu i zadržati njezinu elastičnost:

 

1 Hijaluronska kiselina

Sastojak koji je toliko poznat po svojim hidrirajućim svojstvima da je gotovo i sinonim za hidrataciju. Hijaluronska kiselina, koja se prirodno već nalazi u koži, privlači vlagu, vezuje je za sebe i zadržava u koži. Dodatni bonus je što privremeno daje volumen koži, te vizualno popunjava bore. Jedna molekula hijaluronske kiseline može upiti 1000 puta veću masu od svoje, tako da možete biti sigurni da je hijaluronska kiselina vaš najjači adut u borbi protiv dehidriranosti. Revitalift Filler dnevna krema sadrži visoku koncentraciju ovog dragocjenog sastojka. Uporaba hijaluronske kiseline nije rezervirana samo za zreliju kožu, već se, kao dodatna njega, preventivno može koristiti i na nešto mlađoj koži.

2 Glicerin

Poput hijaluronske kiseline, i glicerin privlači vlagu i zadržava je u koži. Osim toga, ima moć regeneracije kože te je čini glatkom. Predlažemo da kremu s glicerinom nanosite odmah nakon tuširanja, kako biste zadržali što više vlage u koži. Glicerin je svilenkast na dodir pa proizvodi koji sadrže glicerin mogu ujedno biti i odlična baza za šminku. L’Oréal Hydra Expert 24h krema sadrži glicerin i bit će odlična osnova vaše jutarnje njege tijekom zimskog razdoblja.

3 Esencijalna ulja

U njezi kože, ulja su nezamjenjiv adut, a naročito esencijalna ulja koja ciljano mogu utjecati na određena stanja kože. Na primjer, esencijalno ulje ruže pomaže u smanjenju ožiljaka i nepravilnosti, dok esencijalno ulje kamilice sadrži protuupalna svojstva. Većina esencijalnih ulja brzo se upija u kožu pa ih možete koristiti samostalno, ali i u kombinaciji s vašom kremom za njegu – samo par kapi mješavine esencijalnih ulja u L’Oreal Nutri Gold Extraordinary ulju, dodat će još jedan sloj hidratacije vašoj koži.

Pročitajte više o: Preporodite svoju kožu lica nakon napornog tjedna

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler

    Naručite odmah
  • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

  • L’Oreal Nutri Gold Extraordinary Oil

    Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , maske za lice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sve što trebaš znati o kiselinama i njihovim blagodatima vezano za njegu tvoje kože

Sigurno si primijetila da sve češće u skincare proizvodima uočavaš neku vrstu kiseline, svaka ima svoje benefite i zato je vrijeme da čuješ nešto o on...