30 plus i problematična koža

Ako si mislila da će te definitivno napustiti najuporniji i za tebe najstresniji problem iz tinejdžerskih dana kada jednom prođu te godine, žao nam je što ti moramo reći da se akne javljaju kod velikog broja žena i nakon toga, u tridesetima. Baš kao i mlada tinejdžerska koža, i zrela koža može biti problematična i podložna nastanku prištića. Nadamo se da nisi od onih koji vjeruju da će se ovaj problem riješiti sam od sebe ili ako samo promijeniš prehranu, jer griješiš. Evo kako možeš zaustaviti 30+ prištiće i to odmah i kako ti krema protiv prištića može pomoći u tome.

 

Problematična koža i stvaranje prištića u 30-im godinama

Tvoja koža je svakodnevno izložena raznim utjecajima koji lako mogu narušiti njezinu prirodnu ravnotežu: stres, zagađenje, neodgovarajuća kontracepcija, pretjerani piling, „preteški“ losioni za njegu… Je li ti nešto od ovoga zvuči poznato? Kako bi se zaštitila od vanjskih štetnih utjecaja, koža proizvodi više sebuma, a višak sebuma izaziva začepljenje pora što uzrokuje pojavu mitesera, gnojnih prištića na licu. No, ono što možda nisi znala je da je vjerojatno najveći neprijatelj tvoje kože duhan. Vrlo nepovoljno utječe na mikrocirkulaciju, a uzrokuje i mikrociste i mitesere.

Koju kremu za bubuljice koristiti u 30-im godinama

Prije svega, najvažnije je da znaš da postoji značajna razlika između prištića koje se javljaju u tinejdžerskim godinama i prištića koje se pojavljuju na zreloj koži. Preparati za prištiće za zrelu kožu moraju biti specijalizirani za ovu vrstu problema kože. Dakle, odgovarajući  lijek protiv prištića najvažniji je u borbi s ovim problemom. Nisu sve kreme pravi izbor i nisu sve kreme iste!  Make-up stručnjaci savjetuju svakodnevno korištenje krema protiv prištića na bazi salicilne kiseline koja će kožu lica učiniti čistijom.

30 plus i problematična koža

Kamuflaža – instant rješenje za problematičnu kožu

Ako problem treba sanirati odmah, predlažemo ti da prištiće prekriješ korektorom, a onda naglasak u šminkanju staviš na oči ili usne i tako jednostavno skreneš pažnju s problema. Smokey eyes ili jarko crvene usne sigurno će preuzeti sav fokus. Obvezno pripazi da ne pretjeraš s količinom nanesenog korektora jer ćeš ih tako samo još više istaknuti, a ne prikriti kao što si planirala.

Dodatni savjeti

Želiš trajnije rješenje za problematičnu kožu? Želiš magični lijek protiv prištića?

- Prestani pušiti

- Neka tvoj izbor budu odgovarajući preparati za prištiće

- Biraj svjež zrak kad god je to moguće

- Pij dovoljno tekućine

- Jedi hranu hranu bogatu nutrijentima

- Posveti se postizanju mirnijeg života.

S 30+ duguješ to sebi i svojoj koži!

Pročitaj još: Njega lica: Zablistaj uz tretman vitaminom C

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vichy Normaderm Anti-Acne Hydrating Lotion

    Naručite odmah
  • Vichy Normaderm Triple Action 3 en 1 Cleanser

    Naručite odmah
  • Vichy Normaderm Anti-Aging Anti-Imperfection Resurfacing Care

    Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , Vichy, njega lica

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Guste trepavice, Jumbo volumen, brzo i jednostavno u dva koraka. Koja nam to inovacija umjetnih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a?

Koja nam inovacija umjetnih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a? Jeste li spremni za Jumbo volumen na vašim trepavicama...