Atopični dermatitis: korisni savjeti za sprječavanje reakcija kože

Ako je tvoja, ili koža tvoje bebe izrazito suha, sklona svrbežu i vidljivim ekcemima, onda bez sumnje već neko vrijeme vodiš bitku s atopijom, odnosno atopičnom kožom. Simptomi ovog problema s kožom najčešće se javljaju na obrazima, vratu, rukama, nogama ili tjemenu glave. Međutim, nemoj očajavati, jer je moguće izboriti se s njima. Atopijski dermatitis, može biti nasljedan, ali nije zarazan niti neizlječiv. Sve što je potrebno jeste da upotrebljavaš specijalno kreirane proizvode za njegu atopične kože i da ispratiš naše savjete.

Atopični dermatitis: korisni savjeti za sprječavanje reakcija kože

Koristi hipoalergenske proizvode

Prije svega je najbolje koristiti proizvode koji nemaju jak miris i koji su prilagođeni osjetljivoj koži. Također, pri kupnji obavezno dobro pročitaj etiketu i kupi proizvod na kome piše „Hypoallergenic“. Ova oznaka znači da je proizvod hipoalergenski, odnosno da je vjerojatnost da ćeš ti ili tvoje dijete biti alergično na njih dosta manje u odnosu na proizvode bez „Hypoallergenic“ oznake.

Biraj proizvode s ECARF certifikatom

Uvijek biraj proizvode s certifikatom ECARF. Proizvodi koji imaju ECARF certifikat garantirano ne izazivaju alergije ili iritiraju kožu i razvijeni su za pojedince s veoma osjetljivom kožom.

ECARF fondacija se bavi istraživanjem uzroka alergija i predstavlja neovisnu organizaciju, koja za cilj ima podržati i ohrabriti ljude koji pate od alergija, tako što će ih informirati i time pomoći minimizaciji rizičnih situacija.

ECARF surađuje s organizacijama širom svijeta koje su specijalizirane za astmu, alergije, respiratorne poremećaje... Samu fondaciju čine eksperti iz različitih polja – dermatolozi, alergolozi i istraživači, a 2006.godine fondacija je razvila etiketu za kvaliteta kojom nagrađuje brandove koji se uspješno s alergijama. Certifikat je baziran na laboratorijskim testovima i naučnim rezultatima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ECARF (@ecarf.allergy) дана

Izbjegavaj vunenu i sintetičku odjeću

Grublja vlakna u kontaktu s kožom često izazivaju reakciju i svrbež, kao i to da se crveni pečati na koži dodatno upale. Zato preporučamo birati isključivo organski pamuk koji se ne prska sa štetnim kemikalijama i koji bi trebalo prati sredstvom bez fosfata. Isto važi i za bebe i djecu. Bilo bi dobro i da plišane igračke budu van bebinog kreveta jer se na njih također mogu nakupiti bakterije i izazvati reakciju kože.

Atopični dermatitis: korisni savjeti za sprječavanje reakcija kože

Kupanje i sušenje atopične kože

Atopični dermatitis uzrokuje pojavu crvenih pečata na koži, koji ponekad mogu izgledati zastrašujuće, pogotovo ako se pojave na bebinoj koži. Ovi pečati su osjetljivi na kontakt s vodom, pa se nerijetko u takvim situacijama dodatno upale. Zato preporučamo da koristiš vodu iz filtera.

Što se tiče sušenja atopične kože – koža se nikao ne treba trljati ručnikom već samo nježno obrisati i to sa što mekšim ručnikom. Poslije sušenja koža je dodatno isušena, pa je odgovarajuća krema ili mlijeko za tijelo obavezno.

Isprobaj Mixa Atopiance proizvode

Atopični dermatitis: korisni savjeti za sprječavanje reakcija kože

MIXA Atopiance proizvodi mogu biti baš pravi izbor za tebe ili tvoje dijete ako se boriš s atopijom. Oni ne samo da su hipoalergenski, već su i odobreni od strane neovisnog udruženja ECARF i njihovih dermatoalergologa. Svaki proizvod iz Atopinace asortimana kreiran je tako da se izbori protiv uporno suhe kože, da umiruje iritacije na koži i da jača barijeru kože.

Redovita njega je neophodna za atopičnu kožu, kako bi ona bila nahranjena, hidratizirana i kako bi se spriječile reakcije kože.

Mixa Atopiance ulje za kupanje i tuširanje beba

Atopični dermatitis je sve prisutniji kod beba i pogađa jedno od petoro djece. Simptomi atopične kože mogu da se jave s oko dva mjeseca, ali i kasnije - oko pete ili šeste godine. Međutim, kao i kod odraslih i za njih važe ista pravila kada je u pitanju njega kože, a to je uporaba kvalitetne kozmetike nježnih formula, namijenjene koži sklonoj atopiji.

Atopični dermatitis: korisni savjeti za sprječavanje reakcija kože

Mixa umirujuće, hipoalergeno ulje za kupanje brzo i dugotrajno umiruje kožu beba sklonu atopiji. Formula ovog ulja sadrži hranljivi omega 8 kompleks, idealan za atopični dermatitis. Ovo ulje za kupanje momentalno čisti kožu sklonu atopiji i lako se nanosi i ispire, ostavljajući baršunasto meku kožu.

Mixa Atopiance mlijeko za tijelo za djecu i odrasle

Poslije kupke ili tuširanja, atopičnu kožu treba nahraniti mlijekom za tijelo. Baš kao i ulje za kupanje, i ovo mlijeko namijenjeno je atopičnoj koži i sadrži omega 8 kompleks koji umiruje i hrani suhu i osjetljivu atopičnu kožu. Atopiance mlijeko za tijelo opušta i umiruje kožu sklonu atopiji i dermatolozi su utvrdili da je uporabom ovog mlijeka češanje kože smanjeno za 88%. *

Atopični dermatitis: korisni savjeti za sprječavanje reakcija kože

Vodiš li i ti bitku s atopijom? Podijeli s nama u komentarima!

*Klinički test rađen na ženama i muškarcima od 18 do 65 godina. 50 ispitanika uz kliničko bodovanje. Proizvod je korišten jednom dnevno u trajanju od 4 tjedna.

Pročitaj još: Vodič za mame: kozmetika za bebe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Mixa Baby Atopiance Calming Body Balm

    Naručite odmah
  • Mixa Baby Atopiance Soothing Cleansing Oil

    Naručite odmah

Povezane teme: njega , dnevna njega, noćna njega, Mixa, kozmetika za bebe, osjetljiva koža, njega tijela, problematična koža, Mixa Atopiance

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tissue maske za lice. Jesi li probala novi trend? Instant ljepotu iz vrećice

Hidratacija lica je neophodna tijekom čitave godine, ali krema za lice više nije jedini proizvod na tržištu. Novi trend su tissue maske za lice....