Garnier pokreće Green Beauty Inicijativu

Garnier pokreće Green Beauty Inicijativu

Životna sredina, zdravlje, socijalna zaštita i briga za njih su danas važniji nego ikada. Događaji bez presedana u posljednjih nekoliko mjeseci su u centru pažnje stavili i ulogu brendova u današnjem društvu. Očekivanja potrošačka su se promijenila - ljudi žele brendove kojima mogu vjerovati, koji su transparentni i koji se istinski trude postati boljima pogotovo kada se radi o njihovom utjecaju na planetu.*

Garnier je posvećen održivom razvoju već godinama, čemu u prilog svjedoči proizvodnja sve više prirodnih formula korištenjem održivih sastojka kao i sastojaka dobivenih „poštenom trgovinom“, a čak je Garnier prvi brend koji je masovno popularizirao organske proizvode na masovnom tržištu proizvoda za njegu kože. Sada Garnier želi ići dalje i promijeniti način na koji funkcionira industrija ljepote i bude na čelu ovih promjena u ime svih nas.  

Green Beauty inicijativa

Garnierova Green Beauty inicijativa je potpun i cjelovit pristup održivosti. Cilj ove inicijative je da radikalno smanjenje globalnog utjecaja brenda na životnu okolinu i to do 2025. godine ispunjavajući ove zacrtane ciljeve:

- Svi Garnier proizvodi bit će proizvedeni bez korištenja takozvane nereciklirane plastike (djevičanske plastike - Virgin Plastic)

- Pakiranje svih proizvoda bit će reciklabilne, razgradive ili višekratne

- Sve Garnier tvornice imat će neto nulto ugljični otisak

Garnier pokreće Green Beauty Inicijativu

Garnierova Green Beauty inicijativa teži pomoći potrošačima da donesu bolje održive izbore u trenutku kupovine. Garnier također želi dodatno educirati potrošače o značajnim temama poput reciklaže preko svojih digitalnih kanala.

Transformacija lanca vrijednosti Garnier brenda

Cilj Green Beauty inicijative je transformacija svake faze u lancu vrijednosti, smanjujući ili neutralizirajući utjecaj na okoliš u sljedećim područjima:

Plastika i Pakiranje:

-Do 2025.godine, Garnier će u potpunosti prestati koristiti takozvanu „ne recikliranu plastiku“ (Virgin Plastic) u svim svojim pakiranjima i tako umanjiti proizvodnju plastike za 37 tisuća tona svake godine**

-Do 2025.godine, sva Garnierova pakiranja bit će višekratna, reciklabilna ili razgradiva.

Garnier pokreće Green Beauty Inicijativu

Proizvod i formule:

- Do 2022. godine, svi biljni i obnovljivi sastojci i sastojci bit će prikupljeni iz održivih izvora

-Do 2025. godine, 100 % Garnier-ovih novih proizvoda će imati poboljšani utjecaj na okoliš.

Tvornice i proizvodnja:

- Do 2025. godine, Garnier će imati 100% neto nulto ugljični otisak, zahvaljujući uporabi obnovljivih izvora energije.

- Emisija ugljičnog dioksida u industrijskim postrojenjima već je smanjena za 72%***.

Održivi izvori sirovina i poštena nabava:

-Do 2025. godine Garnier će osnažiti 800 zajednica diljem svijeta u okviru Solidarity sourcing programa.

Garnier pokreće Green Beauty Inicijativu

Izvještaj o napretku održivosti

Green Beauty inicijativa uključuje izvještaj o napretku na polju održivosti (Sustainability Progress Report), koji nudi potpunu transparentnost Garnierovih aktivnosti na ovom polju i njemu se javno može pristupiti preko globalne Garnier web stranice. Ovaj izvještaj pokazuje i to gdje se Garnier danas nalazi,predstavlja projekte koji su već sprovedeni pomoću stručnjaka i pokazuje na koji način će brend ostvariti ambiciozne ciljeve za 2025. godinu.   

Etiketiranje proizvoda i informiranje o njihovom utjecaju na okoliš i društvo

Garnier će biti prvi brend koji će, u okviru velikog svjetskog programa L’Oréal za budućnost (L’Oréal for the Future), implementirati novo etiketiranje proizvoda i informiranje o njihovom utjecaju na okoliš i društvo (Product Environmental & Social Impact Labelling). Cilj je da se putem etiketa na proizvodima potrošači informiraju i o utjecaju tog proizvoda na okoliš i društvo, kako bi pravili održivije izbore prilikom kupovine. Ovakav način označavanja rangira proizvod na osnovi njegove klase održivosti, na skali od A do E , gdje su proizvodi obilježeni oznakom „A“  najbolji u klasi. Za kreiranje ove skale, uzeto je u obzir 14 faktora utjecaja na okoliš poput: nabave, proizvodnje, transporta, korištenja i mogućnosti za recikliranjem. Ovaj način označavanja je prvi put isproban u Francuskoj na proizvodima za njegu kose, a označavanje Garnier proizvoda na ovaj način na web stranici će i u budućnosti biti dostupan i potrošačima širom svijeta.

U sklopu Green Beauty inicijative, a s ciljem podržati borbu protiv zagađenja plastikom, Garnier se na globalnoj razini udružio i s dvije nevladine organizacije: Ocean Conservancy (očuvanje Okeana, usmjereni ka ekološkom utjecaju) i Plastics For Change („plastika za promjenu“ – usmjereni ka društvenom utjecaju).

Garnier pokreće Green Beauty Inicijativu

Lansiranje Green Beauty inicijative bit će podržano i lansiranjem serije novih Garnier proizvoda.

Povodom lansiranje ove inicijative, Adrien Koskas, globalni predsjednik Garnier-a, je rekao:

„Green beauty će transformirati način na koji poslujemo. Razvijen uz pomoć naših partnera stručnjaka i kupaca, ova inicijativa naglašava naše ambicije na ovom polju koji su preduvjet za opipljive ciljeve. Obavezujemo se da ćemo umanjiti naš utjecaja na okoliš i uvesti inovacije kako bismo omogućili održivu budućnost. Bit će nam potrebno neko vrijeme ali Green Beauty će transformirati Garnier a nadamo se i cjelokupnu industriju ljepote.”

 

* Edelman Trust Barometer 2020: Koronavirus specijalni izvještaj.

** Zasnovano na Garnier potrošnji plastike iz 2019. godine

*** Poređenje potrošnje iz 2019. i 2005. godine

Pročitaj još: Uradi sama: prirodna njega lica

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier Micellar Cleansing Water For Sensitive Skin

  Naručite odmah
 • Garnier Moisture + Aqua Bomb Tissue Mask

  Naručite odmah
 • Garnier Fructis Nourshing Banana Hair Food Shampoo

  Naručite odmah
 • Garnier Fructis Nourshing Banana Hair Food Hair Mask

  Naručite odmah
 • Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry Roll On

  Naručite odmah
 • Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry Spray

  Naručite odmah

Povezane teme: njega , Garnier, njega lica, Green Beauty

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolji proizvodi za njegu kose ovog proljeća

Novo godišnje doba iziskuje novu rutinu za njegu kose. Na tebi je samo, uz pomoć najboljih proizvoda, svojoj kosi podariti najbolju moguću njegu...