Hidratiziraj kožu kao nikad: fuzija aloe vere i hijaluronske kiseline

Sigurni smo da si puno puta do sad čula koliko je aloe vera dobra za zdravlje, a hijaluronska kiselina za kožu. Vjerojatno u svojoj kozmetičkoj torbici imaš proizvode koji sadrže ova dva sastojka. Međutim, mnogi ne znaju da aloe vera i hijaluronska kiselina u kombinaciji čine čuda za blistavost, hidrataciju i pomlađivanje kože, kao i da njihova kombinacija djeluje izuzetno blagotvorno na kožu. 

Ljekovita aloe vera

Aloe vera svojim izgledom podsjeća na kaktus. Njeni debeli, zeleni listovi prepuni su sočnog, prozirnog gela koji ima ljekovita i terapeutska svojstva. Egipćani su ovu čudotvornu biljku nazivali “sokom besmrtnosti”, a pojedini povjesničari tvrde da je Kleopatra upravo ovom biljkom očuvala svoju ljepotu. Drevna civilizacija Maja, označila je aloju kao “fontanu mladosti”, a Kolumbo je otišao korak dalje i u svojim pohodima je koristio za zacjeljivanje rana. Ova biljka potiče iz arapskih zemalja Sjeverne Afrike, ali danas se najviše uzgaja u Meksiku. Iako znanstvenicima još uvijek nisu poznati baš svi njeni sastojci, sigurno je da ona djeluje protuupalno, regenerira i hidratizira sve tipove kože, pruža potporu imunološkom sustavu. Također, odlično se bori protiv virusa, bakterija i gljivica, a redovitom primjenom, ublažava i mrlje od hiperpigmentacije.

 

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina se već nalazi u našem organizmu. Ovaj sastojak osigurava elastičnost i volumen koži, i baš on je razlog zbog kojeg bebe imaju tako mekanu kožu. Međutim, kako vrijeme prolazi i koža stari, hijaluronske kiseline je sve manje i neophodno je nadoknaditi ju, te je njeno svakodnevno korištenje preporučljivo. Također, hijaluron dovodi do vidljivih rezultata u borbi protiv starenja, što uključuje i smanjenje postojećih bora i pomlađivanje kože. Ne trebaš čekati četrdesete kako bi nadoknadila hijaluron, on s godinama sve više opada, te nije rano da počneš koristiti proizvode na njegovoj bazi već u dvadesetima.

 

Čudotvorna kombinacija

Možeš li zamisliti tu blagodat za kožu kada se aloe vera i hijaluronska kiselina nađu u jednom proizvodu?! Ljekovita i hidratantna svojstva aloe vere s efektom pomlađivanja koji pruža hijaluron osigurat će ti najbolju njegu. Ova dva sastojka već se koriste u kozmetičkoj industriji, ali njihov spoj je nešto na što treba obratiti pozornost. Iz velikih kozmetičkih kuća, poput Garnier laboratorija, dolazi informacija da će Aloe vera s hijaluronskom kiselinom, savršeno hidratizirati tvoju kožu baš zahvaljujući pogodnoj fuziji.

Zato, neka tvoj naredni proizvod za njegu kože u sebi sadrži i aloe veru i hijaluronsku kiselinu. Sigurni smo da će ti se dopasti!

Povezane teme: lice, njega , njega lica, Garnier

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo je 6 savršenih poklona za Dan zaljubljenih

Često osim želje da priredimo neko posebno iznenađenje, nemamo ideju kako to učiniti, pa nam svako biranje poklona predstavlja malu noćnu moru. Dajemo...