Hidratiziraj kožu kao nikad: fuzija aloe vere i hijaluronske kiseline

Sigurni smo da si puno puta do sad čula koliko je aloe vera dobra za zdravlje, a hijaluronska kiselina za kožu. Vjerojatno u svojoj kozmetičkoj torbici imaš proizvode koji sadrže ova dva sastojka. Međutim, mnogi ne znaju da aloe vera i hijaluronska kiselina u kombinaciji čine čuda za blistavost, hidrataciju i pomlađivanje kože, kao i da njihova kombinacija djeluje izuzetno blagotvorno na kožu. 

Ljekovita aloe vera

Aloe vera svojim izgledom podsjeća na kaktus. Njeni debeli, zeleni listovi prepuni su sočnog, prozirnog gela koji ima ljekovita i terapeutska svojstva. Egipćani su ovu čudotvornu biljku nazivali “sokom besmrtnosti”, a pojedini povjesničari tvrde da je Kleopatra upravo ovom biljkom očuvala svoju ljepotu. Drevna civilizacija Maja, označila je aloju kao “fontanu mladosti”, a Kolumbo je otišao korak dalje i u svojim pohodima je koristio za zacjeljivanje rana. Ova biljka potiče iz arapskih zemalja Sjeverne Afrike, ali danas se najviše uzgaja u Meksiku. Iako znanstvenicima još uvijek nisu poznati baš svi njeni sastojci, sigurno je da ona djeluje protuupalno, regenerira i hidratizira sve tipove kože, pruža potporu imunološkom sustavu. Također, odlično se bori protiv virusa, bakterija i gljivica, a redovitom primjenom, ublažava i mrlje od hiperpigmentacije.

 

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina se već nalazi u našem organizmu. Ovaj sastojak osigurava elastičnost i volumen koži, i baš on je razlog zbog kojeg bebe imaju tako mekanu kožu. Međutim, kako vrijeme prolazi i koža stari, hijaluronske kiseline je sve manje i neophodno je nadoknaditi ju, te je njeno svakodnevno korištenje preporučljivo. Također, hijaluron dovodi do vidljivih rezultata u borbi protiv starenja, što uključuje i smanjenje postojećih bora i pomlađivanje kože. Ne trebaš čekati četrdesete kako bi nadoknadila hijaluron, on s godinama sve više opada, te nije rano da počneš koristiti proizvode na njegovoj bazi već u dvadesetima.

 

Čudotvorna kombinacija

Možeš li zamisliti tu blagodat za kožu kada se aloe vera i hijaluronska kiselina nađu u jednom proizvodu?! Ljekovita i hidratantna svojstva aloe vere s efektom pomlađivanja koji pruža hijaluron osigurat će ti najbolju njegu. Ova dva sastojka već se koriste u kozmetičkoj industriji, ali njihov spoj je nešto na što treba obratiti pozornost. Iz velikih kozmetičkih kuća, poput Garnier laboratorija, dolazi informacija da će Aloe vera s hijaluronskom kiselinom, savršeno hidratizirati tvoju kožu baš zahvaljujući pogodnoj fuziji.

Zato, neka tvoj naredni proizvod za njegu kože u sebi sadrži i aloe veru i hijaluronsku kiselinu. Sigurni smo da će ti se dopasti!

Povezane teme: lice, njega , njega lica, Garnier

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako zaštiti svoju kožu tijekom zime?

Većina ljudi zimi izbjegava na svoju kožu nanositi kreme sa zaštitnim faktorom tijekom hladnih dana, ali vjerujte nam na riječ, radite pogrešnu stvar...