Hijaluron: Sve što ste ikada željeli znati

Posljednjih godina u beauty industriji stalno se spominje hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina. Te, ne čudi što je hijaluron svoje mjesto pronašao u anti-age kremama, serumima za njegu kože, maskama za lice, makeup proizvodima, pa i u proizvodima za čišćenje lica.

Hijaluron: Sve što ste ikada željeli znati

Sigurno znaš da hijaluron ima veze s njegom kože, ali vjerujemo da imaš veliki broj nedoumica vezanih za hijaluronsku kiselinu i njene anti-aging moći. Zato smo za tebe pripremili sve činjenice o hijaluronu koje bi ti mogle pasti na pamet!

Što je to hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je supstanca prirodno prisutna u našem tijelu čija je osnovna karakteristika da osigura koži potrebnu  vlažnost. Na samom početku života, naše tijelo sadrži najveću koncentraciju hijalurona, koja s godinama opada. Zato je bebina koža savršeno meka, a kako godine odmiču sve više gubi vlažnost i elastičnost. Srećom, zahvaljujući proizvodima za njegu kože, moguće je nadoknaditi ovu supstancu koja je jedna od najodgovornijih za mladenački izgled kože. Osim u kozmetičkoj industriji, hijaluronska kiselina se koristi i u medicini i može biti ljekovita za mnoga oboljenja.

Zašto je hijaluronska kiselina toliko efikasna?

Moć hijaluronske kiseline leži u njezinoj sposobnosti sakupljanja vlage, i to čak do tisuću puta više od svoje težine. Baš kao što spužva upija vodu, tako i hijaluron ima sposobnost zadržavanja vode do šest litara po gramu, zbog čega je koža elastična, mekana, hidrirana i čvrsta kada je mlada. Hijaluron je magnet za vlagu i zbog toga je prijeko potreban sastojak krema protiv starenja.

Kada treba početi s korištenjem hijaluronske kiseline?

Uobičajena je zabluda da su proizvodi s hijaluronom namijenjeni isključivo zreloj koži. Kako tvoja koža počinje gubiti zalihe hijalurona još u djetinjstvu, tako bi ga trebalo što prije nadoknaditi – već u dvadesetim godinama. Kreme s hijaluronom će pomoći tvojoj koži da ostane elastična, hidrirana, svježa i mlada.

Postoji li više tipova hijaluronske kiseline?

Da, postoji više tipova hijaluronskih kiselina u našem organizmu, a ono što trebaš znati je da su za zdravlje kože najvažnija dva tipa - visoko molekularna - makro hijaluronska kiselina i mikro hijaluronska kiselina. Visoko molekularna kiselina pomaže u hidrataciji i zaglađivanju kože, dok mikro hijaluronska kiselina prodire do epidermisa kože i vraća joj jedrinu.

Jesu li kreme s hijaluronskom kiselinom efektne kao hijaluronski fileri?

Razlika između filera i krema za lice je ogromna. Hijaluronski fileri se dermatološkim procedurama ubrizgavaju direktno u dermis, mijenjajući izgled dijela gdje su ubrizgani, ulazeći tako ispod prvog sloja kože (epidermisa) i samim tim u krvotok organizma. Međutim, djelovanje filera je kratkoročno i mora se ponavljati, a hijaluronski fileri su puno skuplji i od najkvalitetnije kreme s hijaluronom. Povrh toga, svaka intervencija sa sobom nosi rizik te je puno sigurnije odlučiti se za kreme s hijaluronskom kiselinom koje ćeš redovito nanositi i tako se boriti s borama i starenjem.

Smijem li stalno koristiti proizvode s hijaluronom?

Kada počneš koristiti proizvode s hijaluronom, nema ograničenja. Koristi ih svaki dan, ujutro i navečer, kako bi učinak bio što bolji, ali budi pažljiva i odaberi proizvode ovisno o svom tipu kože. Također, vodi računa da ne preskačeš svoju beauty rutinu, posebice navečer. Mnoge od nas su nekad previše umorne pred spavanje te nam se detaljno čišćenje lica i nanošenje proizvoda za njegu čini kao vječnost, ali tih desetak minuta mogu značiti puno za ljepotu i mladost kože.

Hijaluron: Sve što ste ikada željeli znati

Koliko dugo treba čekati na rezultate korištenja hijalurona?

Kreme s hijaluronskom kiselinom mogu dati rezultate trenutačno, ali samo kada je u pitanju površinski dio kože. Dakle, skoro odmah možeš očekivati dojam svježine i blistavosti. Međutim, potrebno je vrijeme kako bi hijaluron djelovao na dublje dijelove kože te moraš biti strpljiva. Koristi proizvode s hijaluronom svakodnevno i učinak će vremenom biti vidljiv.

Može li se hijaluron unijeti hranom?

Postoji hrana bogata hijaluronskom kiselinom kao što je soja, citrusno voće, krumpir ili špinat, ali iako u svoju prehranu uvrstiš ove namirnice na tvojoj koži se neće vidjeti uočljive promjene kao kada bi koristila proizvode za njegu kože s hijaluronom. Zbog toga u beauty rutinu uvrsti barem jedan proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu i tvoja koža će zadržati mladenački izgled.

Koji proizvod isprobati?

Kako ne bi previše lutala i tražila proizvod koji ti odgovara, mi ti preporučujemo da isprobaš najnoviji proizvod za njegu kože brenda L’Oréal Paris, Hyaluron Specialist, hidratantnu kremu koja će vratiti volumen tvojoj koži i intenzivno je hidrirati. Ovaj proizvod sadrži dvije vrste hijaluronske kiseline - visoko-molekularnu hijaluronsku kiselinu koja umanjuje bore, kao i mikro hijaluronsku kiselinu koja koži vraća vlagu. Osim toga, Hyaluron Specialist dnevna krema sadrži zaštitni faktor – SPF 20, pa će tvoja koža biti i zaštićena od sunca. Zato, nakon što počneš s korištenjem Hyaluron Specialist-a odmah ćeš primijetiti kako je tvoja koža svježija i blistavija, a nakon tri tjedna možeš očekivati vidno umanjene bore, kao i hidratiziranu kožu kojoj je vraćena punoća.

Jesmo li riješili sve tvoje nedoumice vezane za hijaluron? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Zašto izabrati tekući puder obogaćen hijaluronskom kiselinom?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Day

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Night

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Eye Cream

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Micellar Water

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Gel Wash

  Naručite odmah
 • L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Replumping Moisturizing Mask

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , dnevna njega, noćna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, L'Oréal Paris, krema za lice, hijaluron, hijaluronska kiselina, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje kreme za njegovane ruke tijekom zime

Naše ruke su zimi izložene hladnoći, pa su sklone sušenju i perutanju. One su vrlo često u kontaktu s vodom izložene raznim sapunima i deterdžentima k...