Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Zaštita od sunca

Jedna od najvažnijih tema u zaštiti kože koju moraš shvatiti ozbiljno je zaštita od sunca. Ma koliko ti djelovale bezazleno sunčeve zrake koje gode tvojoj koži, toliko trebaš biti svjesna i onih štetnih efekata UV zraka koji ostavljaju dugoročne posljedice po nju i koji su odgovorni za pojavu čak 80% znakova starenja kože. Dakle, svaki put kad ideš na posao, u školu, u šetnju ili do dućana, ti se izlažeš utjecaju UV zračenja i zato moraš znati kako se zaštititi od sunca na adekvatan način.

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Štetni efekt UV zraka

UVA zrake

UVA sunčeve zrake dopiru do tebe tijekom cijele godine, bez obzira je li vani oblačno ili sunčano. One prodiru duboko u kožu i utječu na smanjenje stvaranja prirodnog kolagena i elastičnih vlakana unutar kože, što uzrokuje pojavu sitnih linijica, bora na licu i drugih znakova preuranjenog starenja kože. Možda će te iznenaditi to što se baš ovaj tip UV zraka koristi u solarijima, pa uvijek imaj i to na umu, kao i to da UVA zrake mogu prouzrokovati druge mnogo ozbiljnije probleme kože.

 UVB zrake

UVB sunčeve zrake su najjače tijekom ljetnih mjeseci i one za razliku od UVA zraka ne prodiru tako duboko u kožu, već samo u površinski sloj kože, što ih ne čini ništa manje štetnim. Intenzitet ovog zračenja varira u ovisnosti o periodu dana i najjači je u poslijepodnevnim satima. UVB zrake su razlog tamnjenja kože, ali su i glavni uzrok opeklina od sunca i plikova na koži.

Dakle, kad postavljaš sebi pitanje kako se zaštititi od sunca, ti ustvari pokušavaš otkriti kako se zaštititi od štetnih efekata UVA i UVB zraka.

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Posljedice po tvoju kožu

Neke od posljedica po kožu zbog izlaganja suncu bez ikakve zaštite su: žućkasti ten, duboke bore, vidni gubitak elastičnosti kože, pojava mrlja na koži, nastanak opeklina, kao i rijetkih tipova fotodermatitisa.

Kako ublažiti preuranjeno starenje kože lica

Kako bi ublažila pojavu preuranjenih znakova starenja na licu moraš se potruditi da koža uvijek bude zaštićena pomoću SPF faktora, ali i hidratizirana. Bilo da si već u godinama kad ti anti-age proizvodi nisu nepoznanica, ili si u godinama kad si ih tek počela koristiti, bitno je da znaš da je SPF faktor jedan od najboljih anti-age faktora.

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Proizvodi koji sadrže SPF faktor ublažuju stvaranje linijica i produbljivanje već postojećih bora, kao i pojavu mrljica na koži. Ne zaboravi da kožu stalno treba hidratizirati kako bi licu vratila neophodnu vlažnost, elastičnost, sjaj i samim tim usporila proces starenja kože. Zato je najbolje koristiti proizvode koji se koriste za hidratiziranje kože i koji sadrže SPF faktor u sebi.

Isprobaj L'oreal Paris Revitalift Laser SPF 20 dnevnu kremu

Ova dnevna krema će učiniti da koža budi hidratizirana i čvršća, a ton kože ujednačen poslije nanošenja. Revitalift Laser SPF 20 dnevna krema sadrži Pro-Xylane TM, patentirani aktivni sastojak od L’Oreal-a, formuliran tako da pomogne u korigiranju bora, jačanju kože i u ponovnom oblikovanju kontura, LHA i SPF 20 faktor koji će umanjiti promjenu pigmentacije kože. Poslije samo 4 tjedna bore će biti umanjene, a tekstura kože izjednačena.

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Nanosi kremu kružnim pokretima svakodnevno na očišćeno lice i vrat i izbjegavaj područje oko očiju. Najbolji period za to je ujutro, prije šminkanja, a za još bolje rezultate predlažemo ti da prije nje koristiš Revitalift serum za lice.

Pročitaj još: Loše beauty navike i kako ih se riješiti

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Revitalift Laser SPF 20

    Naručite odmah
  • L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

    Naručite odmah

Povezane teme: njega , ljeto, njega lica, noćna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, L'Oréal Paris, osjetljiva koža

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Podeli radost sa nekim! KIEHL’S X MADE BY RADIO praznična kolekcija je stigla!

Ove godine poseban poklon čeka te iza vrata u Kiehl's radnjama u ograničenom izdanju stiže nam praznična kolekcija, vreme je da počneš sa odbrojavanje...