Micelarna voda – Blagodat za osjetljivu kožu lica

Imaš li osjetljivu kožu lica, sigurno znaš da njega nikad ne prestaje, a jedan od najvažnijih koraka u njezi kože lica je čišćenje. Nemaš li dovoljno informacija o čudu koje su kozmetički stručnjaci nazvali micelarna voda, pripremili smo ih kako bi što lakše izabrala sredstvo za svakodnevnu higijenu lica.

Kada je u pitanju svakodnevno čišćenje lica, osjetljiva koža je vrlo zahtjevna. Mada vapi za dubinskim čišćenjem, jer sva prljavština i zagađenje samo pojačavaju njenu osjetljivost, posebno je osjetljiva na zatezanje zbog isušivanja. Sigurno su ti poznati peckanje, svrbež i bockanje nakon nanošenja agresivnih proizvoda za čišćenje lica.

Tradicionalna sredstva za čišćenje – da ili ne?

Kako bi lice oslobodili štetnih učinaka zagađenja i nečistoća, mnogi tradicionalni proizvodi sadrže grube agense za čišćenje i konzervanse koji mogu uzrokovati još jaču osjetljivost nježne kože lica. Kao što vjerojatno znaš, rezultat nikako ne može biti dobar. Nakon nanošenja tih proizvoda koža će biti čista, ali s nje su odstranjeni i neophodni lipidi. Ona je ogoljena, izložena i još podložnija reakcijama na štetne utjecaje iz okoliša, poput zagađivača u vodi iz vodovoda, ali i na sastojke u samim proizvodima za lice. Zaključak? Osjećaš li nelagodu nakon čišćenja lica i imaš osjećaj da ti je koža previše zategnuta – nisi sama. Svi ljudi s osjetljivom kožom imaju sličan problem dok ne pronađu idealno sredstvo za čišćenje.

 

Kako izabrati najbolje sredstvo za čišćenje osjetljive kože?

Ako je tvoja koža osjetljiva, možda bi trebala razmisliti o kupnji proizvoda za njegu u ljekarni. Zamoli ljekarnika za preporuku micelarne vode koja odgovara potrebama tvoje kože. Provjeri i je li micelarna voda dermatološki ispitana na osjetljivoj koži.

Bolje spriječiti nego liječiti

Umjesto liječenja reakcija na koži, spriječi njihovu pojavu korištenjem odgovarajućih proizvoda. Najnovija generacija micelarne vode sadrži formulu koja zadovoljava većinu potreba osjetljive kože. Ona sadrži nježne agense za čišćenje u obliku površinski aktivnih tvari – micela, koje uklanjaju svu nečistoću, šminku i prljavštinu bez odmašćivanja. Ne bi bilo loše birati micelarnu vodu koja sadrži glicerin koji sprječava trenje, a vlaži za vrijeme čišćenja, kako se osjetljivost, crvenilo, svrab i peckanje ne bi ni pojavili. Na kraju, priznale mi to ili ne, svaka od nas osjeti posebno zadovoljstvo ugledavši crnu vatu kao dokaz uspješnog čišćenja, zar ne?

Pročitaj još i: Piling za lice: Sve što trebate znati

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Roche Posay Micellar Water Ultra

    Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Multimasking: 4 načina na koje možeš isprobati ovaj praktičan trend

Otkrivamo ti sve što do sad nisi znala o multimaskingu...