Njega kože: Jednom zauvijek nauči pravilan redoslijed korištenja preparata za njegu lica

Sigurni smo da kada započinješ svoj makeup ne stavljaš prvo maskaru, pa onda ostatak proizvoda za šminkanje, kao što rumenilo ne stavljaš prije pudera. Isto kao što u rasporedu stavljanja makeup-a postoji pravilan redoslijed i način nanošenja šminke, tako i njega kože nije puno drugačija – i ona zahtijeva poštovanje određenih pravila.

Svi proizvodi za njegu kože imaju svoju odgovarajuću namjenu, ali iz neznanja ili iz neinformiranosti nisi bila sigurna gdje i kada koji trebaš koristiti te si ih radije izbjegavala i svu svoju njegu zasnivala samo na korištenju hidratantne kreme za lice.

 

Ne brini, nisi niti prva niti posljednja. Različitih, a inovativnih preparata je sve više i znamo da nije tako lako odrediti trebaš li prvo nanijeti hidratantnu kremu, serum, kremu za zaglađivanje bora ili neki drugi proizvod za njegu kože. Zbog toga smo za tebe i napravili ovaj vodič, gdje ćeš saznati pravilan redoslijed i namjenu osnovnih proizvoda za njegu kože.

Njega kože započinje s najmanjim i najsnažnijim proizvodom – serumom za lice

Njega kože lica delikatnija je nego njega kože ostatka tijela. Prvi korak njege lica je najbolje započeti sa serumom za lice. Nemoj dozvoliti da te zavara njegova veličina, jer je njihova efikasnost, baš iz te male bočice nezamjenjiva. Serumi najefikasnije dostavljaju sve aktivne sastojke u tvoju kožu i lako se nanose te možeš prilagoditi njihovu dozu prema svojim potrebama bez imalo muke. Pomoću njih ćeš uspješno tretirati (umanjiti) specifične probleme s kožom: bore, masnu kožu ili crvenilo na licu. Formule seruma mogu biti različite - mogu sadržavati peptide, salicilnu kiselinu, aloe veru i mnoge druge aktivne sastojke.

 

Antioksidanti su potrebni svakom tipu kože – booster za lice

Booster za lice je, baš kao i serum za lice, još jedan vid koncentrirane njege za lice i koristi se prije kreme za lice. Za razliku od seruma za lice koji djeluje na ciljane probleme s kožom, booster štiti kožu od unutarnjih i vanjskih štetnih utjecaja, poput zagađenja u zraku, stresa i umora, pružajući joj jedriji i zdraviji izgled. Boosteri uglavnom sadrže spoj micelarne vode i hijaluronske kiseline. Lako se nanose i koža ih brzo upija.

Vitamin C je jedan od najbitnijih antioksidanata, jer vraća sjaj koži, štiti je od sunčevog UV zračenja i potiče zatezanje kože. Stoga ti preporučujemo i korištenje boostera s vitaminom C kako bi pomladila svoj izgled.

Hidratacija kože je tek sada došla na red – hidratantne kreme

Nekoliko minuta nakon seruma ili boostera za lice, došao je red i na hidratantnu kremu za lice. Pojednostavit ćemo - serum je nahranio tvoju kožu, a krema će joj pružiti potrebnu hidrataciju. Krema za lice će također na neki način i fiksirati nanijeti serum te će njegovo djelovanje biti dugotrajnije i efikasnije. Uvijek biraj kremu za lice ovisno o tipu kože.

 

Zaštita od sunca je obavezna – kreme i puderi sa SPF faktorom

Za dnevnu rutinu njege kože, nemoj zaboraviti na štetno UV sunčevo zračenje. Pored toga, tu je i starenje i drugi problemi s kožom, koji mogu nastati ako je ne tretiraš na odgovarajući način. Kreme i puderi sa SPF faktorom su uvijek lagane teksture, stoga neće ugroziti djelovanje ostalih proizvoda koje si nanijela prije kreme sa SPF faktorom, a uspješno će zaštititi tvoju kožu od UV zraka. Krema sa SPF faktorom se nanosi na samom kraju, poslije seruma i hidratantne kreme.

Završetak dnevne rutine kože – proizvodi s retinolom

Ako si već u godinama kada se vide bore ili si tek počela primjećivati sitne nabore na svojoj koži u kasnim dvadesetim godinama i pitaš se kada se nanosi još i ova krema za lice, onda ti preporučujemo da za nju odvojiš kasne večernje sate, prije spavanja. Kako bi dodatno tretirala bore, naša preporuka je krema za lice s retinolom, čiji je glavni sastojak vitamin A koji će stimulirati proizvodnju kolagena. Već ujutru ćeš vidjeti rezultate u vidu pomlađene i zategnute kože.

 

Bonus savjet!

Strpljen – spašen! Preparati za njegu kože se obavezno moraju nanositi pravilnim rasporedom i u odgovarajućim vremenskim intervalima. Sačekaj prvo da ti koža upije jedan proizvod, prije nego što naneseš drugi. Ako ih budeš nanosila u letu, nećeš uštedjeti vrijeme, nego ćeš samo baciti novce na preparate jer neće imati dovoljno vremena da djeluju kako bi trebalo.

Pročitaj više: Vodič kroz sastojke proizvoda za njegu kože

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Hydra Expert 24h

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

  Naručite odmah
 • Vichy Liftactiv Fresh Shot

  Naručite odmah
 • Vichy Minéral 89

  Naručite odmah
 • Garnier BB Cream Classic Light

  Naručite odmah
 • Garnier BB Cream Miracle Skin

  Naručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Redermic R

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , BB krema , proljeće, Lancôme , Vichy, vitamin C, njega lica, bb krema, cc krema, dnevna njega, noćna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, L'Oréal Paris, La Roche-Posay, zaštita od sunca, kreme za zaštitu od sunca, tutorijal, serum za lice, krema za lice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Jesi li spremna za trendy proljetni makeup u plavim nijansama?

Zaboravi na dosadne boje, jer su ovog proljeća u fokusu plave nijanse. Evo kako se našminkati, a pritom pratiti trendove sezone...