Njega lica: Savjeti za one s osjetljivom kožom

Osjetljivu kožu lica odlikuje smanjena zaštitna funkcija kože, zbog koje dolazi do gubitka vode, pa i  do lakšeg prodiranja vanjskih faktora kojima je koža izložena, kao što su štetni sunčevi UV zraci i neki sastojci iz proizvoda za njegu lica. 

Osjetljiva koža sklona je perutanju i ljuštenju, pojavi crvenila i osipa i otečenosti ili hrapavosti, a sve to je praćeno osjećajem zategnutosti i peckanja. Ona se mora konstantno i drugačije njegovati za razliku od drugih tipova kože. 

 

Svi procesi u koži ovise o aktivnosti enzima u njoj, a kod osjetljive kože, ta aktivnost može biti smanjena ili spriječena i zato dolazi do povećanog gubitka tekućine i prodiranja alergena kroz kožu.

Njega lica za tipove osjetljive kože

Dehidrirana koža

Kod dehidrirane kože lica, javlja se osjećaj zatezanja i neugodnosti, a vidljive su površinske linije i evidentno odsustvo sjaja kože. Dehidrirana koža je osjetljiva na suhe i hladne klimatske uvjete i može postati osjetljivija ako je iziritiraju neke određene supstance iz kozmetičkih proizvoda koji nisu namijenjeni za osjetljivu kožu.

Hidratacija lica je jedino rješenje, jer će dnevna krema za lice koja je predviđena za osjetljivu kožu pomoći u popravljanju prirodne zaštitne funkcije kože.

 

Suha koža

Kod suhe kože razlikujemo onu blaže suhu kožu lica, koja je samo malo grublja i suhu kožu lica koja je sa izraženijim crvenilom i koja je popucala. I jedan i drugi tip suhe kože su također osjetljivi na neke supstance iz proizvoda koji nisu namijenjeni za osjetljivu kožu.

Njega lica za ovaj tip osjetljive kože podrazumijeva samo korištenje kreme za osjetljivu kožu sklonu crvenilu.

Reaktivna koža

Reaktivna koža je preosjetljiva i simptomi kod ovog tipa osjetljive kože se javljaju tek nakon korištenja nekog kozmetičkog proizvoda. Iritirana koža tada, između ostalog pecka, ali se kod ovog tipa kože mogu pojaviti crvenilo, perutanje i pustule.

 

Za one koji imaju reaktivnu kožu se preporučuje isključivo korištenje proizvoda s oznakom da su za reaktivnu kožu, jer oni imaju manji broj sastojaka te su manje šanse za osjetljivost kože.

Ako imaš osjetljivu kožu lica ovo je obavezno!

1. Kako ne bi još više pogoršavala situaciju po svoju osjetljivu kožu, obavezno moraš prije spavanja ukloniti šminku i to uz pomoć odgovarajućih sredstava, bez alkohola, a ako ne koristiš nikakvo sredstvo za skidanje šminke nikako ne umivaj lice s previše toplom vodom.

2. Koristi isključivo proizvode namijenjene za osjetljivu kožu.

3. Zaštita od sunca se također ne može preskakati u njezi i zaštiti osjetljive kože. Krema za sunčanje je prosto obavezna, a naročito tijekom ljeta.

4. Izbjegavaj preagresivne i pretjerane kemijske i zrnaste pilinge.

5. Poboljšaj zdravlje svoje kože unošenjem vitamina A, C i E u svoju prehranu.

 

Pročitaj više: Miteseri i akne: pravilna njega korak po korak

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Micellar Water Anti-Irritations

  Naručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfections 3 in 1 Exfoliating Mask

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Ultra Sensitive

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Night

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Naručite odmah
 • Mixa Cica-Cream

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Naručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , njega lica, dnevna njega, noćna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, serum za lice, krema za lice, čišćenje lica, Mixa, osjetljiva koža

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Skidanje šminke: sve što trebate znati

Možda niste znali, ali ako jedno veče ne skinete potpunu šminku, posljedice mogu biti velike i dugotrajne....