Ojačan imunitet kože moguć je uz cink!

Prilikom izbora skincare proizvoda najpodobnijih za naš tip kože nerijetko se vodimo kriterijima koji i nisu baš osnovani. Ambalaža, izbor branda, cijena, pa čak i miris proizvoda, često uzimaju prednost nad nečim što bi zapravo trebalo biti jedan od presudnih, ako ne i jedini, faktor pri donošenju odluke o proizvodima koje uključujemo u svoju skincare rutinu. Zvijezda vodilja prilikom ovog izbora s kojim se često susrećemo trebali bi biti upravo sastojci na kojima se proizvod bazira, a nešto s čim definitivno ne možemo napraviti pogrešan izbor su proizvodi čija se baza zasniva na jednom, ključnom sastojku.

Uz to, jednako je važno i „napisati zadaću“, tj. istražiti koji sastojci su najblagotvorniji za naš tip kože, a koji, potencijalno, mogu predstavljati i rješenje problema u slučaju da je tip kože koji tretiramo problematičan. Jačanje imuniteta kože od jednake je važnosti kao i jačanje imuniteta općenito, a poznato je da, u većini slučajeva, slab imunološki sustav oslabljen je upravo uslijed nedostatka cinka.

Problematična koža više ne mora biti problem

Kao vitalan element u prehrani, cink je temelj za zdrav i ojačan živčani i imunološki sustav, a sad može igrati ključnu ulogu i u „prehrani“ kože. Proizvodi na bazi cinka pogodni su za svaki tip kože, bilo da je u pitanju masna koža, sklona pretjeranom lučenju sebuma ili dehidrirana koža koju karakterizira neugodan osjećaj suhoće i „zatezanja“.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Cink, naime, u potpunosti regulira lučenje sebuma, koje često dovodi do začepljenja pora i nemogućnosti kože da „diše“. Naravno, poznato je da ovo vodi do trajnijeg, učestalijeg problema s kojim se mnogi od nas susreću osobito tijekom adolescentskog, a ponekad i tijekom kasnijih razdoblja – pojave akni, prištića i mitesera. Upravo ovo je zajednička boljka mnogih od nas, a ne bismo pretjerali ako bismo istaknuli i univerzalno prihvaćenu istinu – sklonost aknama i kožnim bolestima može utjecati na način na koji vidimo sebe, a problemi koje oni prouzrokuju mogu ostaviti trajan, štetan učinak na naše samopouzdanje, posebno u periodu adolescencije.

Stoga, imperativ je preventivno jačati imunitet svoje kože, svom tipu kože prilagoditi proizvode koje uključujemo u svoju skincare rutinu i direktno utjecati na regulaciju sebuma koji koža proizvodi, što je najmoćnija mjera u borbi za zdravu kožu. Također, suha koža često je posljedica nedostatka cinka u prehrani, te će proizvodi na bazi cinka također blagotvorno utjecati i na hidrataciju ovakvog tipa kože. Važno je napomenuti i da je cink veoma učinkovit u suzbijanju crvenila, osipa i upala, bili oni izazvani aknama ili težim, kroničnim kožnim bolestima, poput dermatitisa.

Različiti proizvodi s istim ciljem

Nastojimo svojoj koži pružiti isto nutritivno bogatstvo kojim jačamo i svoj imunitet kroz prehranu, učestaliju fizičku aktivnost i boljitak ostalih životnih navika. U ovoj misiji, napredak ne može ovisiti samo o jednom od navedenog, te je tako i kada je svakodnevna njega kože u pitanju.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Serumi, kao i otopine s cinkom, idealni su u tretiranju „iritirane“ kože i otklanjanju crvenila i upala, što je djelovanje koje imaju gotovo svi skincare preparati s cinkom. Ako se odlučimo za ovaj korak i zdravlje svoje kože, kao i tretiranje problema poput akni povjerimo proizvodima na bazi cinka, idealno bi bilo početi od proizvoda za svakodnevnu njegu kože, poput gela za čišćenje lica i hidratantne kreme.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Skincare trend budućnosti

Mixa se pobrinula da ovaj savršen duo za svakodnevnu njegu lica obogati cinkom i ukaže na blagotvorni učinak ovog sastojka kroz Mixa Anti-Imperfection Gel za čišćenje lica i Mixa Anti-Imperfection hidratantnu kremu. Intenzivno čišćenje kože lica i odstranjivanje viška sebuma zagarantirani su uz Mixa Anti-Imperfection gel, a Mixa Anti-Imperfection hidratantna krema pobrinut će se da besprijekorno čista koža lica bude obogaćena svim potrebnim, blagotvornim sastojcima.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Ono što ovaj duo izdvaja u odnosu na ostale proizvode za svakodnevnu njegu lica je nekomedogena formula razvijena pod budnim okom dermatologa, s ciljem odabira što djelotvornijih sastojaka koji garantiraju odmah vidljive rezultate. Bogata visokim postotkom cinka, uz koji će akne, crvenilo i upalni procesi na kože biti trajno sanirani i uklonjeni, istovremeno pružajući koži hidrataciju neophodnu za održavanje njenog zdravlja i prevenciju znakova starenja. Prekomjerno lučenje sebuma svojstveno masnim tipovima kože postat će stvar prošlosti, pore neće biti začepljene, a koža lica će disati i u potpunosti postati otporna na bakterije koje dovode do nastanka mitesera i pospješuju pojavu akni i drugih kožnih bolesti.

Osim Mixa Anti-Imperfection gela za čišćenje lica, izbor imamo i u Mixa Anti-Imperfection micelarnoj vodi, uz pomoć koje nečistoće na našem licu uzrokovane zagađenom sredinom u kojoj živimo nestaju kao rukom odnesene i vraćaju našoj koži prvobitnu svježinu.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Osim toga, Mixa Anti-Imperfection micelarna voda savršena je za uklanjanje šminke oko očiju nakon napornog dana, zahvaljujući svojoj nježnoj strukturi koja ne iritira kožu i čini je blistavo čistom.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Shodno tome, dolazimo do zaključka da su proizvodi na bazi cinka zapravo skincare trend budućnosti! Ne samo da koži pružaju hidrataciju neophodnu za svakodnevno funkcioniranje u najrazličitijim uvjetima, već imaju značajnu ulogu i u prevenciji, neutraliziranju i izlječenju kože od raznih tipova akni i ostalih neprijatelja kože od kojih nitko od nas nije siguran. A trendove budućnosti zasigurno treba pratiti!

Pročitaj još: Trend alert: Probali smo maskaru o kojoj bruji Tik Tok

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Anti-Imperfection Micellar Water

  Naručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Moisturizing Cream

  Naručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Cleansing Gel

  Naručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Alcohol-Free Purifying Lotion

  Naručite odmah

Povezane teme: njega , njega lica, dnevna njega, krema za lice, dnevna krema, čišćenje lica, Mixa, osjetljiva koža, akne, problematična koža, micelarna voda

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi skincare trend koji je zaludio svijet – Glazed Donut trend, trik je u pametnim slojevima!

Želiš da ti koža sjaji? Tu je novi skincare trend koji je zaludio svijet, u pitanju je Glazed Donut trend...