Otkrivamo ti razliku između suhe i dehidrirane kože

Svakoj koži potrebna je hidratacija, bilo da je ona suha, masna ili mješovita. Dehidrirana koža ne samo što izgleda beživotno, već stvara i osjećaj neugode. Kada koži fali vode javit će se peckanje, zatezanje i osjećaj suhoće. Ne treba miješati suhu i dehidriranu kožu. Suha koža je tip kože, dok je dehidriranost stanje koje može zadesiti svaki tip kože. Srećom, dehidratacija kože može se vrlo lako spriječiti adekvatnom njegom i korištenjem proizvoda koji će vratiti koži vlagu i elastičnost.

Hijaluronska kiselina

Najbolji izbor za kožu koja je dehidrirana i kojoj nedostaje vlage su proizvodi koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu. Ova supstanca prirodno se nalazi u našem organizmu, ali s godinama opada te je neophodno nadoknaditi ju. Pravi je magnet za vlagu jer zadržava 1000 puta veću težinu vode od vlastite. Zato je tijekom i nakon zime, za vrijeme koje ekstremni uvjeti poput jakog vjetra, kiše i onečišćenja neminovno čine kožu dehidriranom, veoma preporučljivo koristiti proizvode na bazi hijaluronske kiseline.

Otkrivamo ti razliku između suhe i dehidrirane kože

Kako do intenzivne hidratacije?

Za intenzivnu hidrataciju kože nakon zime, osim standardne njege, koja uključuje čišćenje kože i nanošenje kreme za lice, u svoju rutinu uključi i serum za lice. Serum je veoma bitan korak u njezi jer sadrži koncentriranije sastojke i intenzivnije hidratizira. Trebalo bi voditi računa i o tome koji serum za lice biraš, a najbolje bi bilo da odabereš proizvod namijenjen osjetljivoj koži.  Naravno, nakon seruma potrebno je nanijeti i kremu za lice kako bi njega bila kompletna.

Mixa Hyalurogel linija proizvoda

Za savršenu hidrataciju kože, preporučujemo ti liniju Mixa Hyaluron proizvoda. U okviru nje ćeš naći sve što ti je potrebno da tvoja koža bude hidratizirana, bez osjećaja neugode, zatezanja i peckanja.

 

Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive gel serum

Ovaj serum za intenzivnu hidrataciju osjetljive, normalne, dehidrirane i reaktivne kože, obogaćen je dvostruko većom koncentracijom hijaluronske kiseline, u odnosu na kreme za kožu, i pruža čak 48 sati intenzivne hidratacije. Serum je lagane teksture, trenutačno umiruje kožu, a nelagodnost, zatezanje i crvenilo djeluju umanjeno. Ako imaš isušenu kožu, ovaj serum je idealan za tebe, a ako ti je koža normalno suha, koristi ga kao dodatnu njegu, uz kremu za lice.

Mixa Hyalurogel micelarno mlijeko

Za uklanjanje šminke i čišćenje nečistoća s lica, koristi ovo micelarno mlijeko. Ono sadrži micele koji nježno otklanjaju šminku. Na koži ćeš nakon uporabe ovog micelarnog mlijeka imati osjećaj ugode, jer pored toga što skida šminku, ono i hidratizira kožu, a nije ga potrebno ispirati ni trljati. Nakon čišćenja lica micelarnim mlijekom, tvoja koža će biti čista, njegovana i spremna za dnevnu ili noćnu njegu.

Mixa Hyalurogel Rich i Light dnevna krema za lice

Za dnevnu njegu kože, odaberi Rich ili Light kremu za lice koja će činiti tvoju kožu hidriranom tijekom 24 sata. Razlika između Rich i Light kreme je u teksturi i postotku glicerina i hijaluronske kiseline koju sadrže. Mixa Hyalurogel Rich krema za lice iznimno je bogata i kremasta, dok je Mixa Hyalurogel Light lagane i gel teksture.

 

Mixa Hyalurogel noćna njega

Kako bi ti koža bila savršeno hidratizirana, nemoj preskakati noćnu njegu. Naša koža ima veću moć apsorbiranja noću, nego tijekom dana, tako je noćna njega iznimno važna. Mixa Hyalurogel krema za noćnu njegu stvara zaštitni sloj na koži koji djeluje cijelu noć i ojačava barijeru kože. Osim hijaluronske kiseline, ova krema obogaćena je i umirujućim uljem divljeg lana, a nakon cjelonoćnog djelovanja, tvoja koža izgledat će glatko, osvježeno i sjajno.

Mixa Hyalurogel mlijeko za tijelo

U njezi kože, nemoj zapostaviti svoje tijelo. Uz ovo mlijeko za tijelo, tvoja koža će biti intenzivno hidratizirana tijekom 48 sati, a nakon nanošenja, izgledat će vidljivo zdravije, elastičnije, mekše i ugodnije. Osim toga, ovo mlijeko ublažit će osjećaj neugode i iritacije nakon depilacije voskom ili brijanja.

 

Jesi li već isprobala neke od proizvoda iz Mixa Hyalurogel linije? Podijeli s nama u komentarima svoje dojmove!

Pročitaj još: Zašto je važno koristiti proizvode odgovarajuće pH vrijednosti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Southing Gel Serum

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Light

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Night

  Naručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Intensive Hydrating Milk

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , dnevna njega, noćna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, krema za lice, čišćenje lica, Mixa, hijaluron, njega tijela, čišćenje lica, njega lica

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preparati na bazi retinola tijekom ljeta, da ili ne ?

Usprkos velikom broju benefita, mnogi ljudi izbjegavaju upotrebu retinoida tijekom ljeta, uglavnom zbog negativnog iskustva koje je netko nekad iskusi...