Parenje lica više nije jedini način za uklanjanje mitesera

U tijeku odrastanja, savjete i trikove vezane uz njegu i čišćenje lica, dobivamo od naših mama, baka, starijih sestara i drugih iskusnijih žena u životu, koje su se s problemima kože ranije, uspješno hvatale u koštac i to isključivo pomoću prirodnih sastojaka iz prirode. Jedan od takvih savjeta koji se prenosi s koljena na koljeno, jeste parenje lica, koje je predstavljeno kao najbolji način uklanjanja mitesera.

Stoga smo odlučili odgovoriti na sva pitanja o parenju lica i ukazati ti na druge načine za uklanjanje mitesera s lica za koje možda nisi znala.

Parenje lica više nije jedini način za uklanjanje mitesera

Zašto žene rade parenje lica?

Zapušene pore na koži su jedan od osnovnih uzroka, nastanka problema s kožom, poput prištića i mitesera, ali i pojave prijevremenih znakova starenja kože. Sva nečistoća, mrtve stanice kože i višak sebuma, nakupljaju se u pore i stvaraju začepljenja u njima, koja ako se ne tretiraju, mogu da prerastu u druge ozbiljnije probleme s kožom.

Parenje lica je jedan od tretmana lica, koji žene same prakticiraju kod kuće, onda kada žele obaviti dubinsko čišćenje pora i poboljšati cirkulaciju lica, kako bi lice povratilo svoj prirodni i zdravi sjaj.

Dakle, bez obzira na to, je li njihova koža problematična ili samo žele osvježiti svoju kožu lica, one se okreću ovakvom načinu njege lica. Para utječe na pojačano znojenje lica, zatim taj znoj utječe na otvaranje pora i omekšavanje površinskog sloja kože, na kojem su se nakupile mrtve stanice kože i tako omogućava lakše čišćenje lica.

Parenje lica više nije jedini način za uklanjanje mitesera

Što je sve potrebno za parenje lica?

Kako bi i sama isprobala parenje lica, potrebni su ti:

- Kipuća voda

 - Sredstvo za čišćenje lica – Preporučamo micelarnu otopinu, koja ne ostavlja tragove masnoće zahvaljujući svojim micelarima koji privlače prljavštinu

- Esencijalna ulja, cvjetovi biljke ili vrećice čaja

- Ručnik

Postupak parenja lica

Korak 1

Dok voda koju si stavila na štednjak prokuha, ukloni svu površinsku prljavštinu s lica. Ne preporučamo ti upotrebu grubih sapuna i grubih pilinga, već učini to, koristeći tupfer i micelarnu otopinu, koja odgovara tvom tipu kože.

Ovo radiš kako sva nečistoća koja ti se skupila na licu, u tijeku dana ne bi još lakše ušla u otvorene pore u tijeku parenja lica. Dakle, ako bi preskočila ovaj korak, sigurno bi samo povećala šansu za nastanak prištića i drugih problema s kožom.

Parenje lica više nije jedini način za uklanjanje mitesera

Korak 2

Sada tu prokuhalu vodu, prelij u neki sud koji je otporan na toplinu i po želji dodaj, ili nekoliko vrećica čaja, ili nekoliko kapi nekog esencijalnog ulja, ili nekoliko cvjetova neke druge biljke po želji.

Neki od ovih dodataka, imaju stvarno dobrotvorno djelovanje na kožu, a neki samo mogu odgovarati tvojim osjetilima, na taj način obično parenje lica pretvarajući u aromaterapiju.

Čaj sadrži oksidanse i druge korisne sastojke, koji mogu biti izuzetno djelotvorni na određene tipove kože. Pa su tako čaj od kamilice, kadulje i zeleni čaj odlični za masni tip kože, koja je sklona aknama; čaj od ružmarina, ali i latice ruže, posebno su dobri za suhu kožu, kod koje je potrebno stimulirati lučenje sebuma.

Korak 3

Postavi svoje lice iznad suda, što bliže koži, kako bi osjetila paru, ali pazi da to ne bude preblizu, kako ne bi povrijedila svoju kožu i izazvala opekline na njoj. Razmak neka bude barem 20 - 30 cm od suda, a zatim glavu prekrij ručnikom, kako bi usmjerila paru da ide samo na lice i da se ne širi u prostor oko suda.

Parenje lica više nije jedini način za uklanjanje mitesera

Što sledi poslije parenja lica?

Poslije parenja lica, najveća pogreška koju možeš napraviti, jeste istiskivanje mitesera i prištića. To nikako nemoj raditi!

Prvo što trebaš učiniti poslije parenja lica, koje je otprilike traje oko 5-10 minuta, ovisno kako ti najbolje odgovara, je umiti lice toplom vodom, ili staviti masku za lice. Ovo je dobra prilika za staviti masku za lice, zato što su ti proširene pore i puno lakše ćeš ukloniti svu nečistoću s lica.

Također ti preporučamo da poslije tretmana naneseš i nježnim, kružnim pokretima i neku hidratantnu kremu za lice.

Kao što vidiš, parenje lica ima mnogobrojne pozitivne učinke i postupak nije kompliciran, iako preporučamo da se radi jednom tjedno, u trajanju od ne više od 10 minuta.

Dobra stvar je što danas postoje i drugi načini uklanjanja mitesera, koji mogu biti jednako djelotvorni i čak učinkovitiji.

Parenje lica više nije jedini način za uklanjanje mitesera

Drugi načini za uklanjanje mitesera s lica

Isprobaj proizvode za njegu lica na bazi ugljena

Maske, pilinzi, gelovi i sredstva za čišćenje lica na bazi ugljena, posljednjih godina su u velikoj ekspanziji. Možda nisi znala, ovo je jedan od načina kojima možeš ukloniti mitesere se lica, ali i pospješiti hidrataciju svoje kože.

Ugljen dokazano, ima mnogo benefita za kožu, jer se za njega toksini lijepe. Proizvodi na bazi ugljena su posebno pogodni za masnu kožu, jer reduciraju višak sebuma, baš kao što to radi i para.

Isprobaj proizvode na bazi salicilne i glikolne kiseline

Salicilna kiselina djeluje preventivno, jer proizvodi koji je sadrže, sprječavaju nastanak mitesera, dok  proizvodi koji sadrže glikolnu kiselinu dubinski prodiru duboko u kožu i razbijaju začepljenja od sebuma.

Kakva su tvoja iskustva s parenjem lica? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Otkrivamo ti razliku između suhe i dehidrirane kože

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

  Naručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Peel off

  Naručite odmah
 • Garnier Pure Active Spot Fight

  Naručite odmah
 • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

  Naručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Peel off

  Naručite odmah
 • Garnier Pure Active Spot Fight

  Naručite odmah
 • Vichy Normaderm Phytosolution Double-Correction Daily Care

  Naručite odmah
 • Vichy Normaderm Phytosolution Intensive Purifying Gel

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar Gel

  Naručite odmah
 • La Roche Posay Serozinc

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , maske za lice, Vichy, njega lica, Garnier, dnevna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, čišćenje lica, osjetljiva koža, Pure Active, problematična koža, čišćenje lica, njega lica, micelarna voda

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ema i Martina ti predstavljaju snažan makeup look, sve što ti treba su ova 4 proizvoda

Ono što krasi sve žene ovoga svijeta su snaga, hrabrost, ponos, odlučnost i želja za slobodom. Možeš li im to pročitati iz pogleda?...