Priprema kože za ljeto

 


Nakon sumornih zimskih mjeseci i promjenljivog proljetnog vremena, očekivano je da koža bude izmorena. Beživotnost, perutanje i dehidracija čine da koža lica izgleda umorno pa je važno oporaviti kožu kroz nekoliko jednostavnih koraka koji će joj povratiti sjaj!

Piling je vaš najbolji prijatelj


Bez obzira na godišnje doba, piling kože trebao bi biti sastavni dio svačije rutine njege. Uklanjanje sloja odumrlih stanica omogućit će da koža ,,diše’’ i lakše upije hranljive i hidrirajuće sastojke maski, seruma i krema koje kasnije nanosite. Također, piling je i poznati saveznik u borbi protiv mitesera! Mehanički pilinzi jednostavni su za korištenje i odgovarat će većini tipova kože, dok će pilinzi s blagim kemijskim svojstvima spriječiti iritacije osjetljive kože. Bez obzira odaberete li kemijski ili mehanički piling, važno je da nakon korištenja pilinga kožu dobro hidrirate i nahranite.

Pročistite kožu glinenim maskama


Kada ,,razgolitite’’ kožu pilingom, idealno bi bilo nanijeti pročišćavajuću masku koja će je dodatno smiriti. Masnoj i mješovitoj koži posebno će goditi glinene maske koje će ukloniti višak sebuma i nečistoća, a možete se opredijeliti i za multimasking metodu i kombinirati maske različitih svojstava. Ne zaboravite osvježiti lice redovitim korištenjem hidrirajućih maski što će vam posebno goditi tijekom toplijih dana.

Zaštitite svoju kožu i spriječite prijevremeno starenje kože

Sigurno već znate da je korištenje kreme sa zaštitnim faktorom obvezno tijekom cijele godine, a posebno tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Ne morate na SPF kreme gledati kao na obavezu, već ih gledajte kao najboljeg prijatelja u borbi protiv prijevremenog starenja. Naročito je važno zaštiti kožu nakon korištenja pilinga, kao i tijekom izlaganja jakom suncu. Ako ste skloni zaboravljanju ovog koraka, obvezno nabavite dnevnu hidratantnu kremu koja već sadrži zaštitni faktor.

Zablistajte!


Iako će vaša koža prirodno blistati nakon prethodnih koraka, nije na odmet učiniti da sjaj vaše kože parira sjaju sunca! U tome vam uvijek može pomoći malo highlightera ili iluminatora, a mi predlažemo da se opredijelite za tople i zlatne tonove umjesto hladnijih, jer će zasigurno doprinijeti efektu osunčane kože.

Pročitajte još o: Jutarnja beauty rutina koja će te sigurno razbuditi

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Loreal Paris Smooth Sugar Clear

  Naručite odmah
 • Loreal Paris Smooth Sugar Glow

  Naručite odmah
 • Loreal Paris Smooth Sugar Nourish

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Glow Mask

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Purify Mask

  Naručite odmah
 • Loreal Pure Clay Anti-Blemish

  Naručite odmah

Povezane teme: njega , maske za lice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 beauty proizvoda ovog ljeta

Ako bi morala izabrati nekoliko proizvoda od kojih se ovog ljeta nećeš odvajati, a koji će ti omogućiti da za samo par sekundi svoj izgled učiniš svje...