Retinol: Upoznaj super zvijezdu noćne skincare rutine!

Prihvatimo sljedeću činjenicu: prije ili kasnije, naše lice će “ukrasiti” nekoliko finih linija i pokoja bora, kao prvi znakovi starenja kože. Ako si primijetila neki od ovih znakova, ne paničari! Ono što odmah možeš učiniti je preispitati svoju rutinu za njegu lica i u nju uvrstiti proizvode koji u svom sastavu sadrže retinol.

Međutim, prije nego što se odlučiš na ovakav potez, ne bi bilo loše saznati više o samom retinolu, njegovim koristima i kako na najbolji način uključiti ovaj moćni sastojak u svoju skincare rutinu. Ako ti riječ retinol ne zvuči poznato, nastavi čitati, jer smo sigurni da ovo želiš znati!

Super zvijezda u njezi kože!

Ako te zanima skincare, velika je mogućnost da si do sad čula za hijaluronsku kiselinu ili možda vitamin C. Ništa manje popularan nije ni retinol, koji se ubraja u najkorisnije aktivne sastojke za njegu kože lice.

Retinol predstavlja oblik vitamina A i jedan je od najistraženijih molekula u skincare industriji. Poznato je da vitamin A djeluje blagotvorno na našu kožu, čineći je blistavom i prirodno lijepom. Slično tome, retinol revitalizira tvoju kožu, umanjuje znakove pigmentacije čineći je sjajnijom, dok se uspješno bori protiv znakova starenje, kao što su fine linije i bore.

Istine i zablude o retinolu

Imajući na umu sve dokazane koristi retinola, nije čudno što je postao vrlo popularan za njegu kože lica i što ga često preporučuju mnogi dermatolozi. Međutim, kako je rasla popularnost ovog sastojka, pojavile su se i određene zablude o njegovim utjecajima na našu kožu. Neki od mitova vezanih uz retinol su da je štetan, da isušuje kožu i da se ne može koristiti u kombinaciji s vitaminom C.

Dr. Rocio Rivera, potpredsjednica odjela zaduženog za znanstvenu komunikaciju branda L’Oréal Paris, razotkriva mitove o retinolu i objašnjava: Retinol je izuzetno moćan aktivan sastojak i može ostaviti trag na našoj koži – samo ako se ne koristi pravilno. Zato ga je vrlo bitno postepeno uvoditi u našu skincare rutinu i dopustiti koži da se navikne na njegovo djelovanje.

Što se tiče isušivanja kože, ako nikad prije nisi koristila proizvode koji u sebi sadrže retinol, moguće je da ćeš primijetiti neke znakove isušivanja ili perutanja kože. Međutim, ta pojava će biti kratkotrajna ako u svoj ritual njege uz retinol uključiš i kremu za hidrataciju lica. Također, dr. Rivera objašnjava da nije istina da se retinol ne smije koristiti uz vitamin C, čak suprotno, preporučuje nam njihovo kombiniranje za još bolji učinak.

Moćna forma retinola u bočici!

Retinol: Upoznaj super zvijezdu noćne skincare rutine!

Ako si odlučila da je pravo vrijeme za učiniti nešto povodom prvih znakova starenja kože i u svoju skincare rutinu uvesti proizvode na bazi retinola, vjerujemo da će ti se svidjeti novi noćni serum branda L’Oréal Paris, obogaćen super zvijezdom svih aktivnih sastojaka – Revitalift Derm Intensives Night Serum s čak 0.2% čistog retinola.

Nakon prve uporabe seruma, primijetit ćeš da tvoja koža postaje mekša, hidratizirana i glatka na dodir. S vremenom i uz redovnu uporabu, umanjuje bore kod čak 100% žena*. S čak 3X više čistog retinola**, Revitalift Derm Intensives Night Serum predstavlja intenzivan anti-aging tretman koji vidljivo ispravlja znakove starenja, čak i duboke bore. Ako ga adekvatno primjenjuješ, ovaj moćni serum će pročistiti strukturu tvoje kože i učiniti je svjetlijom i sjajnijom. Ne znamo za tebe, ali nama su ovo dovoljni razlozi da mu damo priliku i uvrstimo ovaj moćni serum u svoju rutinu za njegu kože.

Pravilna uporaba retinola je izuzetno važna!

Retinol: Upoznaj super zvijezdu noćne skincare rutine!

Iako retinol dokazano djeluje blagotvorno na našu kožu, kako bi iskoristila njegov puni potencijal, trebala bi naučiti kako pravilno upotrebljavati proizvode koji u svom sastavu sadrže ovaj aktivni sastojak. Spomenuti novi serum branda L’Oréal Paris s čak 0.2% čistog retinola je noćni serum iz jednog vrlo bitnog razloga. Naime, retinol može povećati senzibilnost tvoje kože na sunčeve zrake i zato ga je jako važno koristiti samo za večernju njegu lica, dok ujutro ne treba zaboraviti odgovarajuću SPF zaštitu.

Za najpravilniju uporabu, tijekom prvog tjedna korištenja, nanesi svega dvije do tri kapi L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night seruma na prethodno očišćeno i osušeno lice. Na taj ćeš način svojoj koži dati vremena za navikavanje na retinol. Tijekom drugog tjedna uporabe, serum možeš koristiti svaku drugu večer.

A ako si primijetila da je tvoja koža prihvatila retinol, tijekom trećeg tjedna možeš  Revitalift Derm Intensives Night Serum s 0.2% čistog retinola koristiti svaku večer za brzo vidljive rezultate. Nakon nanesenog seruma, na svoju kožu nanesi i kremu za hidrataciju lica.

Retinol: Upoznaj super zvijezdu noćne skincare rutine!Ne zaboravi početi na vrijeme!

Za većinu djevojaka, pojava prvih bora na licu je sinonim za noćnu moru. Koliko god se nama to ne sviđa, bore su sastavni dio starenja i njihovu pojavu ne možemo spriječiti, ali je možemo ublažiti. Zato je važno na vrijeme početi brinuti o svojoj koži i pružiti joj adekvatnu pomoć. L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night Serum sadrži najmoćniju formu ovog branda s čak 0.2% čistog retinola, koja će pružiti intenzivnu njegu tvojoj koži lica i pomoći joj da se uspješno izbori i s najdosadnijim znakovima starenja.

Mi mislimo da tvoja koža to definitivno zaslužuje, a ti?

*Klinička studija na 49 žena: kliničko ocjenjivanje bora na licu poslije 4 mjeseca.

**U usporedbi s prethodnom L’Oréal Paris formulom.

Pročitaj još: Vesnici ovog proljeća su lakovi za nokte u veselim bojama

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift FIller Hyaluron Serum

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Day Cream SPF 20

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Ampoules

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Eye Cream

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Anti-Ageing Night Mask

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Set Day Cream And Hyaluronic Serum

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Face, Contours & Neck Cream

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , trend , Eva Longoria, vitamin C, njega lica, dnevna njega, noćna njega, krema za lice, noćna krema, dnevna krema, L'Oréal Paris, serum za lice, krema za lice, čišćenje lica

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vrijeme je da ovog proljeća kažeš zbogom oštećenoj kosi!

Možda si se preko noći odlučila za novu boju kose, poželjela neku promjenu frizure, a česta uporaba kemijskih tretmana i stiliziranje može ozbiljno oš...