Uklanjanje šminke: sve što ste htjeli znati

Ne znamo spadaš li u one koji se svakodnevno šminkaju ili si od onih koji radije koriste šminku samo za neke posebne prigode ili u izlascima vikendom. Međutim, jedno je sigurno, uklanjanje šminke ne smiješ preskakati ni u kom slučaju.

 

Koliko god ti se činilo bezazlenim da ne ukloniš kompletnu šminku samo tu jednu večer, uvjeravamo te da su posljedice velike i dugotrajne.

Što se dešava tvojoj koži ako preskačeš uklanjanje šminke?

Ako povremeno ili stalno preskačeš ovaj dio beauty rutine, onda se nemoj iznenaditi ako na svom licu primijetiš sitne borice i da ti je koža postala isušena i manje elastična. Ako ne vodiš računa o koži svog lica i ostavljaš makeup preparate noću, nemoj se čuditi ako osjetiš pod rukom da ti je koža odjednom postala masnija ili grublja. O mrljama na licu i promjeni pigmentacije kože da ne govorimo…

Naše stanice kože se tijekom noći regeneriraju, a ako ostaviš šminku na licu, spriječićeš taj proces. Šminka će začepiti tvoje pore, a to može prerasti u ozbiljnije probleme s kožom. Stoga, nakon svega ovoga što si pročitala, jel i dalje imaš dileme o uklanjanju šminku prije odlaska u krevet?

 

Kako odabrati pravo sredstvo za uklanjanje šminke

Kozmetičke kompanije odavno su uvidjele značaj preparata za uklanjanje šminke, te je i njihov izbor preparata za uklanjanje šminke velik i raznovrstan.  

Koristi samo preparate za uklanjanje šminke koji nisu na bazi alkohola

Obavezno biraj isključivo samo preparate koji nisu na bazi alkohola. Alkohol može samo dodatno isušiti ili još gore iziritirati tvoju kožu, a naročito osjetljivi dio oko očiju.

Odaberi sredstvo za uklanjanje šminke ovisno o tipu svoje kože

Kao što ti je za odabir odgovarajućeg pudera neophodno prvo odrediti svoj tip kože, tako je i neophodno birati samo one proizvode za čišćenje lica koji odgovaraju tvom tipu kože.

Sredstva za uklanjanje šminke

Odmah na početku da naglasimo da vlažna maramica, koja ti je vjerojatno prva pala na pamet nije sredstvo za uklanjanje šminke. Ona ne uklanja šminku, nego samo površinski sloj, a ostatak šminke će ti se zadržati u porama. Ne vjeruješ nam? Nakon vlažne maramice, uzmi blazinicu i neko drugo sredstvo i prijeđi čitavo lice samo s njim. Koje boje je blazinica?

 

Mlijeko za uklanjanje šminke

Ovo sredstvo za uklanjanje šminke naročito preporučamo za uklanjanje maskare, sjenila i tuša za oči. Mlijeko za uklanjanje šminke je lagano, a efikasno sredstvo. Koristi ga pomoću blazinica ili vate i nježnim pokretima ukloni šminku sa lica.

 

Micelarna voda

Ako tražiš najbolje sredstvo za uklanjanje šminke, preporučamo ti ovo kozmetičko čudo. Micelarna voda ne sadrži nikakve štetne agense, koji ti mogu izazvati neugodne alergije i reakcije na licu. Ona u isto vrijeme i hidrira i čisti tvoju kožu, te nema potrebe za umivanjem, kao kod većine drugih preparata, mada ti preporučamo da ipak nježno opereš lice mlakom vodom.

Njeguj svoju kožu svakodnevno na odgovarajući način pomoću ovih proizvoda bez obzira na brzinu svoje svakodnevnice. Isplatit će ti se!

Pročitaj još: Maske za lice: sve što ste željeli znati

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Purete Thermale

  Naručite odmah
 • Vichy Purete Thermale 3in1

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar Micellar Water Ultra

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Physiological Cleansing Milk

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar Gel

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Micellar Water Ultra

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar H Hydrating Cleansing Cream

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Micellar Water Gel

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , maske za lice, njega lica

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volumen i uvijene trepavice kao iz salona! Da, moguće je s ovom novom maskarom!

Maskara, makeup proizvod koji najveći broj žena nanosi svakoga dana, a većina njih je koristi kao jedini proizvod u svojoj makeup rutini. Da, toliko j...