Vodič za kupnju: Što mora sadržavati tvoja krema za sunčanje

Zadnjih godina puno se govori o štetnim utjecajima sunca, ali i određenih sastojaka i jedinjenja koja se nalaze u proizvodima za sunčanje. U današnje vrijeme, dokaz o tome koliko je neka krema dobra i sigurna mogao bi se mjeriti i njenim utjecajem na životnu sredinu. Više nije dovoljno napraviti formulu koja štiti kožu od oštećenja, nego je isto tako važno da ona ima i što manji utjecaj na planet. Zato moraš znati kako odabrati kremu za sunčanje koja će odgovarati tvojoj koži, ali i povoljno utjecati na životnu sredinu.

 

SPF - značenje

Sun Protection Factor (SPF) je “mjera” koja označava koliko dugo možeš ostati na suncu, a da ne izgoriš - bez zaštite do 10 minuta, a uz kremu faktora 30 čak do 300 minuta (30 puta duže nego kad si bez zaštite, naravno, samo pod uvjetom da je redovito nanosiš na tijelo). Proizvodi s oznakom SPF 15 blokiraju oko 94% UVB zraka, oni s oznakom SPF 30 oko 97%, a s oznakom SPF 50 blokiraju oko 98% UVB zraka. Izlaganje suncu bez zaštitne kreme dovodi do oštećenja kože i ubrzavanja starenja, stoga ti savjetujemo da što prije nabaviš kremu sa zaštitnim faktorom.

Kako se koristi SPF faktor

Dermatolozi savjetuju korištenje SPF-a tijekom cijele godine, ali ljeti faktor mora biti puno viši (između 30 i 50). Krema se nanosi 20-30 minuta prije izlaska na sunce kako bi se stigao formirati zaštitni sloj na koži.

 

Ako si tijekom cijelog dana izložena sunčevom zračenju, obnavljaj slojeve na svaka dva sata bez obzira na to koji faktor koristiš, a ako ulaziš u vodu, i češće od toga. Kremu za tijelo nemoj nanositi na lice, jer je tu koža puno osjetljivija i zahtijeva posebnu njegu. U suprotnom ćeš zamastiti kožu, začepiti pore i napraviti odličnu podlogu za stvaranje bubuljica.  SPF obavezno nanesi prije šminke, a za usne koristi balzam za usne s UV zaštitom.

Krema za sunčanje treba sadržavati:

Pri kupnji, važno je odabrati kremu koja štiti i od UVB i UVA zračenja, a takve kreme obično sadrže kemijske i mineralne filtere. Biraj proizvode koji sadrže mineralne filtere koji stvaraju fizičku barijeru na koži i tako osiguravaju dobru zaštitu, stabilni su pod utjecajem sunca i ne prodiru kroz kožu, a odbijaju UV zrake s kože. Evo i koji su to sastojci:

- Titan dioksid – mineral za zaštitu kože, blokira ultraljubičasto zračenje, posebno je pogodan za osjetljivu kožu.

- Cink oksid - sastojak koji stvara barijeru na koži i odbija UV zrake. Efikasan, vrlo dugo traje, a posebno je popularan zbog svog protuupalnog djelovanja.

- Avobenzon - pruža odličnu zaštitu, a ne prodire u organizam.

- Meksoril SX - blokator širokog spektra. Vodootporan je, vrlo stabilan na suncu i ne iritira kožu.

- Retinol palmitat - Oblik vitamina A koji pored anti-age djelovanja sprječava pojavu opeklina od sunca.

- Vitamin E - Čuva kožu od sunčevih zraka, iritacija i preranog starenja.

- Glicerin - Štiti od vanjskih utjecaja i čuva zdrav izgled kože.

- Shea butter – Hrani i hidratizira kožu, čuva vlagu, smanjuje upalu, pomaže proizvodnju kolagena, smanjuje bore, čini kožu nježnijom i sjajnijom.

Make-up preporuka: Ambre Solaire

Kad pogledamo spisak sastojaka koje krema za sunčanje treba sadržavati, možemo ti preporučiti samo jedan brend – Ambre Solaire. Garnier Ambre Solaire linija proizvoda za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka, brine o cijeloj obitelji još od 1935. godine. U okviru Ambre Solaire ponude, naći ćeš brojne proizvode za zaštitu od sunca, ali i njegu kože poslije sunčanja. Tu su mlijeko za sunčanje, ulje za sunčanje, proizvodi specijalno kreirani za osjetljivu kožu i još puno proizvoda koji će sačuvati tvoju kožu od štetnog zračenja, a u isto vrijeme i brinuti o njoj. Ambre Solaire proizvodi sadrže najnaprednije UV filtere, koji štite od UVA i UVB zračenja, što ga čini brendom broj 1 u Europi kad se radi o zaštiti osjetljive kože.

 

100% organski UV filteri

Kako je misija Garnier-a da zaštiti kožu najnaprednijim filterima, tako je tu i odgovornost prema zaštiti životne sredine. Od nedavno, UV filterima je pripisan negativan utjecaj na koralje u oceanima – navedeni su kao jedan od razloga za izbjeljivanje koralja. Zato  Garnier Ambre Solaire proizvodi sadrže isključivo 100% organske UV filtere koji su sigurni za morski svijet.

Zadnjih godina, veliki problem u oceanima je izbjeljivanje koralja, koje se najviše pripisuje globalnom zatopljenju. Baš zato je Garnier i počeo s korištenjem 100% organskih UV filtera. Ovi filteri su i testirani, kako bi se sa sigurnošću znalo da nemaju negativan utjecaj na morski svijet. Nakon pet tjedana kontakta s koraljima, utvrđeno je da organski UV filteri koji se nalaze u Ambre Solaire proizvodima nemaju negativan utjecaj na koralje, morske ježeve, alge, niti na morske bakterije. 100% organski UV filteri postaju preduvjet sigurne kupnje i naša obveza prema budućim generacijama. Uz to, kako bi još više poštovao životnu sredinu, Garnier u izradi Ambre Solaire proizvoda koristi što je više moguće recikliranih materijala, a i sama pakiranja ovih proizvoda su pogodna za reciklažu!

 

Stoga, Ambre Solaire ne brine samo o tvojoj koži, nego i o morskom svijetu, ali i životnoj sredini uopće!

Hoćeš li sada malo više obratiti pozornost na etiketu kreme za sunčanje? Piši nam u komentarima!

Pročitaj više: Hidratantni Gel Hyaluronic Aloe Jelly: fuzija aloe vere i hijaluronske kiseline

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire Kids High Protection Lotion SPF 50+

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire Protection Lotion 50+

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced After Sun

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF 30

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Very High Protection

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire Golden Protect Protective Oil SPF 10

  Naručite odmah
 • Garnier Ambre Solaire After Sun Soothing Hydrating Lotion

  Naručite odmah

Povezane teme: njega , proljeće, ljeto, Garnier, zaštita od sunca, kreme za zaštitu od sunca, Garnier Ambre Solaire, osjetljiva koža, SPF

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ove frizure obilježit će proljeće

Opuštena atmosfera koje ljepše vrijeme donosi, inspirira nas da se okrenemo jednostavnim, ali chic frizurama...