Vrećice ispod očiju: Neprijatelji svježeg izgleda

Danas mnogi imaju poteškoće sa spavanjem, uslijed prekomjernog stresa, promjena u načinu rada i dnevnog funkcioniranja, a jedna od posljedica koja nam je svima mrska jedu vidljivi znaci umora na našoj koži. Stoga kada su u pitanju vrećice ispod očiju, pristup možemo svesti na dvije mogućnosti: rješavanje problema ili skrivanje problema.

Vrećice ispod očiju: Neprijatelji svježeg izgleda

Uzrok vrećica ispod očiju najčešće nije samo jedan, nego više njih:

- Genetika

- Starenje kože i prirodni gubitak elastičnosti kože

- Višak soli i manjak vode u prehrani

- Manjak sna

U ekstremnijim slučajevima, vrećice ispod očiju mogu biti indikacija nekog poremećaja u radu organizma, te nije na odmet konzultirati liječnika ako se pojave iznenada, crvene su boje ili bolne.

Rješavanje problema: Načini za uklanjanje vrećica ispod očiju

Maske za područje oko očiju

Postoje i preparati koji imaju isti, rashlađujući efekt, a uz to hrane i zatežu kožu zahvaljujući aktivnim sastojcima. Drži ih u frižideru i to će im pojačati djelovanje! Potraži maske specijalizirane za ovaj dio lica i ovu vrstu problema, pa kada putuješ uvijek sa sobom možeš imati instant rješenje. Starenje kože je prirodan proces, a kvalitetna krema za vrećice ispod očiju će pomoći da se sanira ovaj estetski problem. Takve maske obično sadrže hijaluronsku kiselinu koja će intenzivno hidratizirati kožu, ali i druge korisne sastojke za osvježenje i umirenje kože, poput soka od naranče i kokosove vodice.

Vrećice ispod očiju: Neprijatelji svježeg izgleda

Rješenja u domaćoj radinosti

Kad je u pitanju genetika, ne može se mnogo toga uraditi da se problem trajno riješi, ali tu pomažu vizualna korekcija. Što god da je uzrok vrećica ispod očiju, hladne komprese će dati rezultat. U domaćoj radinosti, to mogu biti i u frižideru ohlađena žlica ili pokvašene i ohlađene vrećice čaja, koje ćeš potom staviti nekoliko minuta na kapke.

Kreme za područje oko očiju

Starenje kože je prirodan proces, a kvalitetna krema za vrećice ispod očiju će pomoći da se sanira ovaj estetski problem.  Ovakve kreme obično sadrže retinol, vitamin C, hijaluronsku kiselinu, kofein i slične sastojke. Kod njih je posebice važno da budu prilagođene i osjetljivim očima, da ne ostavlja masni tragi i da su brzoupijajuće.

Vrećice ispod očiju: Neprijatelji svježeg izgleda

Promjena životnih navika

Ako su uzroci vanjski, korekcija prehrane i promjena životnih navika može biti od pomoći: izbacivanje iz uporabe hrane bogate nitratima, smanjivanje konzumacije alkohola i cigareta, više fizičke aktivnosti koje će se organizmu dati mogućnost da se osloboditi toksina, svjež zrak… Naravno, više sna i više vode. I ne samo da je to rješenje za podočnjake i vrećice ispod očiju, nego će benefiti biti višestruki. Za početak, čitava tvoja koža će biti svježija i jedrija.

Skrivanje problema: kako vješto prekriti vrećice ispod očiju

Vrećice ispod očiju: Neprijatelji svježeg izgleda

Kako bi vrećice ispod očiju bile uspješno prekrivene, možda trebaš korigirati makeup rutinu. Ovih nekoliko trikova će vrećice ispod očiju i podočnjake napraviti manje vidljivim i manje upadljivim.

1. Korektor u boji će ti definitivno pomoći. Procjeni koje je boje područje ispod očiju (često su to tamni krugovi, ali mogu biti i crvenkasti), stoga u odnosu na to biraj boju za prekrivanje. Dok će tamnu boju najbolje prekriti korektor u boji tvoje kože ili onaj s crvenim pigmentima (narančasti, rozi), crvenilo će najbolje prekriti zelenkasta podloga.

2. Bijela olovka za oči ili ona u nude nijansi će osvježiti tvoj pogled, zato ju koristi u svakodnevnom šminkanju. Najbolji rezultati se postižu ako olovkom povučeš liniju po unutarnjem dijelu donjeg kapka.

3. Pokušaj da korektor ne nanosiš na cijelu površinu “vrećice”, nego samo na dijelove koji prave sjenu. Ovo je dobar trik koji vrećice ispod očiju čini manje vidljivim.

Muče li i tebe vrećice ispod očiju? Podjeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Beauty rutina Lily Collins inspirirana serijom Emily in Paris

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Minéral 89 Eyes

  Naručite odmah
 • La Roche-Posay Redermic R Eyes

  Naručite odmah
 • Vichy Liftactiv Eyes

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Honey

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Naručite odmah
 • Garnier Moisture + Smoothness Eye Tissue Mask

  Naručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , oči , korektor, Vichy, Kiehl's, Maybelline New York, dnevna njega, noćna njega, L'Oréal Paris, La Roche-Posay, hijaluronska kiselina

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Jesi li spremna uz pomoć novog makuep trenda oživjeti svoju omiljenu Barbie lutku iz djetinjstva?

Nakon što je objavljen službeni trailer za film "Barbie", internet je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je riječ...