Zaštita od sunca: ne zaboravite osjetljiva područja poput onih oko očiju!

Dok razmišljamo o ljetnom make-upu, ne zaboravimo da je zaštita od sunca jedna od najvažnijih tema. Najvažnija stavka u zaštiti kože svakako je činjenica da nije svačija koža ista. Ovdje ne govorimo samo o tipu, već i o razlici u područjima.

Neka područja su osjetljivija od drugih

 

Neka područja su puno osjetljivija od drugih. Takvo je na primjer područje oko očiju i usana. Znamo da su to mjesta gdje se najlakše pojavi herpes i pokvari nam raspoloženje sljedećih nekoliko dana.

Iako su ovo najosjetljivija područja, na njih često uspijemo zaboraviti kad je u pitanju zaštita od sunca.

Osim opeklina i ubrzanog starenja, pretjerano izlaganje suncu može donijeti ozbiljnije posljedice po zdravlje.

Oči

Koža oko očiju je tanja i osjetljivija. Tu će nam se najprije vidjeti prve bore, a korektor vrlo često kupujemo baš zbog ovog dijela.

 

Peckanje?

Bojiš li se i ti peckanja pa izbjegavaš nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom oko očiju?

Nema razloga za strah, važno je samo birati blage proizvode koji osiguravaju potpunu zaštitu. Postoje i proizvodi koji su posebno namijenjeni za ova područja, imaju viši faktor UV zaštite, a istovremeno su blagi i, naravno, dermatološki ispitani.

Izaberi ciljanu njegu i proizvode ovog tipa. Ako ih pažljivo nanosiš, neće ući u oči, a nježna koža tvojih kapaka ostat će zdrava i zaštićena. Nakon toga će sjenilo ili tuš za oči vrlo lako istaknuti tvoje oči, a ti ćeš bezbrižno moći uživati u ljetnim večerima jer opeklina neće biti.

Pročitajte još: Priprema kože za ljeto

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Roche Posay Anthelios Ultra 50+

    Naručite odmah

Povezane teme: njega , Vichy

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kiehl’sova blagdanska kolekcija je stigla!

U ovogodišnjem dizajnu Kiehl’sove blagdanske kolekcije, prikazana je energija New Yorka i legendarna četvrt East Village. Ilustracije podsjećaju na ča...