Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Poslije višemjesečne brige i promijenjenog životnog ritma došlo je vrijeme kad konačno možemo malo odahnuti. Povratak u neku ljepšu svakodnevicu prije svega podrazumijeva prakticiranje onih fizičkih aktivnosti koje nas najviše ispunjavaju.

Bez obzira je li tvoj izbor jutarnji jogging, vožnja bicikla, šetnja pokraj rijeke, yoga, kružni trening, vježbe snage, ples, teretana na otvorenom, frizbi ili badminton s društvom, važno je samo ne dozvoliti da se bilo što ispriječi na tvom putu potpunog uživanja i relaksacije. Kretanje je ključni element zdravog životnog stila i nema alternativu.

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Redoviti trening ojačava imunitet, poboljšava raspoloženje i držanje, ojačava muskulaturu, pomaže u održavanju tjelesne težine, ali omogućava i da se lakše oslobodimo toksina i stresa, da budemo psihički jači i stabilniji.

Prijedlozi za avanturiste

Ako su ti dosadili konvencionalni načini razonode, ako želiš nešto potpuno novo i drugačije, kajaking je sport koji svakako vrijedi isprobati. Zahvaća mišiće ruku i leđa, uživat ćeš u čistom zraku, mirisu vode kao i jedinstvenom pogledu na grad s rijeke…

Na “must try” popis možeš uvrstiti i streljaštvo. U ovom zabavnom sportu se zahvaćaju slične grupe mišića kao kod kajakinga, samo u puno manjoj mjeri. Ono zahtijeva koncentraciju, preciznost i “mirnu ruku”, ali potiče natjecateljski duh, što može biti posebno zabavno ako sa sobom povedeš ekipu prijatelja ili kolega.

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Novu dimenziju uživanja u fizičkoj aktivnosti, ali i prirodi može ti pružiti i jahanje. Zahtijeva priličnu spretnost i zahvaća sve mišiće u tijelu, a posebnu čar pružit će ti druženje s jednom tako plemenitom životinjom kao što je konj.

Ako voliš adrenalin, uvijek možeš isprobati i neke ekstremnije varijante poput raftinga, vožnje zip-lineom ili skijanja na vodi.

Zajednički neprijatelj može biti poražen

Lijepo vrijeme nas naprosto mami da izađemo van… ali sve fizički aktivne osobe imaju isti zajednički neprijatelj - znoj. Neugodni mirisi i žute mrlje ispod pazuha mogu lako poljuljati samopouzdanje, pogotovo kad uopće nisu povezane s održavanjem osobne higijene. Struktura kože, razina hormona, materijali od kojih je napravljena naša odjeća za trening… Svi ovi razlozi mogu utjecati na pretjerano lučenje znoja i širenje neugodnih mirisa.

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Koža ispod pazuha je sama po sebi tanka i nježna, ali može biti i izuzetno osjetljiva, pogotovo poslije brijanja ili depiliranja. Trening podiže temperaturu tijela, a toplina, znoj, bakterije, trenje s odjećom i dezodoransi mogu izazvati različite reakcije na koži, pogotovo onoj osjetljivoj (perutanje, crvenilo, svrbež, peckanje…).

Dezodorans ili antiperspirant?

Znoj sam po sebi nema miris, ali ga dobiva u kontaktu s bakterijama koje su prisutne na koži. Možeš ga neutralizirati na dva načina: maskiranjem ili sprječavanjem znojenja. U prvom slučaju ti pomaže dezodorans - blokator mirisa, a u drugom antiperspirant - blokator znojenja.

Za što god se odlučiš, važno je da proizvod bude hipoalergen. Poželjni sastojci su D-pantenol, kokosovo ulje, mineralizirana voda, cink glukonat, provitamin B5, ali i minerali poput natrija, kalcija, karbonata i magnezija, jer imaju umirujuće djelovanje na osjetljivu kožu.

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Jedno od najnovijih rješenja u proizvodnji deo zaštite predstavlja uporaba magnezij oksida (MgO), sastojaka koji gimnastičarke koriste kako bi apsorbirale vlagu sa svojih šaka. On je dokazano učinkovit kao antibakterijsko sredstvo, jer neutralizira kisele molekule.

Zaštita koja stvarno taje

Sprej, roll on, u kremi; formule protiv bijelih tragova i žutih mrlja na odjeći; proizvodi namijenjeni znoju koji je prouzrokovan stresom; proizvodi za osjetljivu i depiliranu kožu; različite razine zaštite koje traju 24, 48, 72 sata…

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Kao što vidiš, Vichy linija može savladati svaku prepreku, a na tebi je pronalazak dezodoransa ili antiperspiranta koji je namijenjen specifičnostima tvoje kože.

Samo jedan klik te dijeli od uvijek svježeg mirisa, glatkih pazuha bez iritacije i besprijekorno čistih majica, bez obzira na jačinu treninga!

Pročitaj još: Zaštiti se od sunca kad izlaziš iz kuće

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy 48 Hour Soothing Anti Perspirant Roll on Sensitive Skin

  Naručite odmah
 • Vichy Anti Perspirant Spray 48 Hour

  Naručite odmah
 • Vichy Deodorant Anti Perspirant 7 Day Treatment Cream

  Naručite odmah
 • Vichy Deodorant Treatment Anti Perspirant 48 Hour Spray

  Naručite odmah
 • Vichy Deodorant Stress Resist Anti Perspirant Intensive Treatment 72 Hour Roll On

  Naručite odmah
 • Vichy Mineral Aerosol Deodorant Spray

  Naručite odmah
 • Vichy Mineral Deodorant Roll on

  Naručite odmah
 • Vichy Treatment Anti Perspirant 48 Hour Roll On

  Naručite odmah

Povezane teme: njega , trend , proljeće, ljeto, Vichy, dnevna njega, noćna njega, Vichy Deodorant

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako tvoji nokti mogu izgledati njegovano i lijepo poslije ljeta? Tajna je u njezi i novom nail trendu!

Sigurno si primijetila da ti nokti više pucaju, lome se i listaju kad se vratiš s mora. Kako bi ti nokti izgledali njegovano i lijepo otkrivamo ti taj...