Filmski festival u Cannesu

Međunarodni filmski festival u Cannesu nastao je na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra nacionalnog obrazovanja, sa željom organiziranja događaja koji će konkurirati Filmskom festivalu u Veneciji.

 

Prvi je održan 1939. godine, no zbog rata koji je uslijedio, sljedeći je održan tek 1952. godine.

Isprva je to bio više društveni događaj, gdje je skoro svaki film i posjetitelj dobivao nagradu. S vremenom je kriterij postrožen, a Zlatna palma postala vrlo prestižna filmska nagrada s ozbiljnim kredibilitetom u filmskoj industriji.

 

Festival u Cannesu je već pedesetih godina bio prestižan mondenski događaj – najveće zvijezde, blistave toalete, crveni tepisi, fotoreporteri…  Sve oči javnosti bile su uprte u ovaj otmjeni mali mediteranski grad.

Cijeli jedan paralelni svijet događa se ispred dvorana za projekcije - na crvenim tepisima, zabavama, gdje poznate ličnosti iz svijeta filma, ali i glazbe i mode, paradiraju u haute couture kreacijama, diktirajući modne i make-up stilove koji će tek zavladati svijetom…

 

Radujemo se i ovogodišnjem  69. Festivalu u Cannesu, koji će se održati od 11. do 22. svibnja, a vi očekujte redovna izvješća s crvenih tepiha! Do tada, podsjetimo se najblistavijih trenutaka  prošlogodišnjeg festivala, koje je uz pomoć svojih zaštitnih lica snimio službeni sponzor festivala L’Oreal Paris:

Povezane teme: poznati , stil

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovjekovječite vašu strastvenu ljubavnu priču ovim zavodljivim mirisnim parom

Svako od nas ima viziju što to ustvari znači, a ove zime iz kuće Emporio Armani stiže par mirisa koji je nešto najbliže savršenom spoju...