Filmski festival u Cannesu

Međunarodni filmski festival u Cannesu nastao je na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra nacionalnog obrazovanja, sa željom organiziranja događaja koji će konkurirati Filmskom festivalu u Veneciji.

Prvi je održan 1939. godine, no zbog rata koji je uslijedio, sljedeći je održan tek 1952. godine.

Isprva je to bio više društveni događaj, gdje je skoro svaki film i posjetitelj dobivao nagradu. S vremenom je kriterij postrožen, a Zlatna palma postala vrlo prestižna filmska nagrada s ozbiljnim kredibilitetom u filmskoj industriji.

Festival u Cannesu je već pedesetih godina bio prestižan mondenski događaj – najveće zvijezde, blistave toalete, crveni tepisi, fotoreporteri…  Sve oči javnosti bile su uprte u ovaj otmjeni mali mediteranski grad.

Cijeli jedan paralelni svijet događa se ispred dvorana za projekcije - na crvenim tepisima, zabavama, gdje poznate ličnosti iz svijeta filma, ali i glazbe i mode, paradiraju u haute couture kreacijama, diktirajući modne i make-up stilove koji će tek zavladati svijetom…

Radujemo se i ovogodišnjem  69. Festivalu u Cannesu, koji će se održati od 11. do 22. svibnja, a vi očekujte redovna izvješća s crvenih tepiha! Do tada, podsjetimo se najblistavijih trenutaka  prošlogodišnjeg festivala, koje je uz pomoć svojih zaštitnih lica snimio službeni sponzor festivala L’Oreal Paris:

Povezane teme: poznati , stil

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Festival u Cannesu: Crvene stepenice kroz povijest

Da će festival u Cannesu postati simbol glamura bilo je jasno još sredinom prošlog stoljeća, kada su crvenim stepenicama “šetale” glumačke veličine po...