Jesi li čula za konturiranje trepavica

Važna vijest za sve ljubitelje šminkanja: konturiranje trepavica je novi makeup fenomen koji će “pokoriti” planet! Da, da dobro si čula! Isto kao što definiraš jagodice ili nos, sad dodatno možeš naglasiti i oči i to “grupiranjem” trepavica.

Jesi li čula za konturiranje trepavica

Ako te zanima kako napraviti ovaj vreli look sama doma, uzmi svoju omiljenu maskaru, tuš za oči i prati sljedeće korake.

Super-cool efekt

Ima nešto apsolutno neodoljivo u tim dugim, volumeniziranim trepavicama koje transformiraju lice i čine ga još privlačnijim. A zamisli tek kako ćeš izgledati kad isprobaš ovaj super-cool trend! Tajna se krije u “točkicama”, propuštanju svijetla i stvaranju iluzije da naše trepavice imaju jednu dimenziju više. Nije ti jasno? Pa krenimo redom…

Korak 1: Izaberi maskaru i tuš za oči

Za početak, izaberi maskaru. Najpoželjnije su one koje imaju kremastu teksturu, jer dozvoljavaju lako nanošenje i nadogradnju slojeva, boja je intenzivnija, a trepavice lepršavije i paperjastije. Idealan izbor predstavlja L’Oreal Paris Paradise maskara za volume i dužinu, ka i Maybelline New York Falsies Lash Lift koja osim ovih karakteristika ima i jednu dodatnu – uvija trepavice! Savjet je izbjegavati prevelike četke, a prije svega one koje su uske pri vrhu.

Kad smo kod tuša za oči, brzosušeće i vodootporne formule su najbolji izbor za kreiranje točkica na liniji uz korijen trepavica. Što se tiče vrste, flomaster je zagarantirano najidealniji i zato toplo preporučamo  L’Oreal Paris Liner Signature, jer je precizan, postojan i ne razmazuje se. Jedanko dobro rješenje predstavlja i Maybelline New York Hyper Easy tekući tuš za ultra lako nanošenje, s fleksibilnim vrhom koji ne preskače i ne klizi i s kojim će šminkanje biti čisto zadovoljstvo.

Korak 2: Nanesi maskaru na gornje trepavice

Iako si možda navikla stavljati tuš za oči prije maskare, ovdje to nije slučaj. Nanesi jedan do dva sloja maskare od korijena do vrha, jer ćeš tako iskoristiti pun potencijal svojih trepavica i jasnije ćeš moći sagledati oblik očiju.

Korak 3: Nanesi maskaru na donje trepavice 

Pri apliciranju maskare, fokusiraj se isključivo na centralni dio donjih trepavica. Preporuka je da se proizvod ne nanosi direktno (četkicom iz pakovanja), već da se izdašna količina maskare pomoću čvrste ravne četkice za tuš pokupi sa štapića, a zatim nanese na centar (potez od korijena prema vrhu). Trepavice će biti tako “grupirane”, neće biti iritantnih trepavica, a stvorit će se iluzija intenzivnog volumena.

Korak 4: Ukloni mrlje 

Primjetila si neželjene mrlje? Pamučni štapić i blago sredstvo za skidanje šminke, kao što je Garnier micelarna otopina s ružom će odraditi posao. Koristi proizvode koji nisu na uljanoj bazi kako ne bi kompromitirala i uništila ostatak makeup-a. Samo umoči vrh štapića u sredstvo i nježnim pokretima ukloni mrlje.

Korak 5: Točkice tušem

Sad kad si završila s korekcijama i kad si istakla centralni dio donjih trepavica, vrijeme je dati im dimenziju – i to tušem! Umjesto linije, iscrtaj sitne točkice u samom korijenu trepavica praveći razmak od par milimetara. Tako ćeš omogućiti svijetlu da prodre upravo do tih “praznih” dijelova formirajući željenu konturu. Oči će izgledati veće i otvorenije,a pogled će biti besprijekorno blistav!

Korak 6: Neka obrve budu prirodne

Imaj na umu da su upravo trepavice te koje su u fokusu i zato je poželjno da obrve budu što prirodnije. Izbjegavaj bilo kakvo popunjavanje tamnim i previše teškim formulama.

Miješanje boja

Kad govorimo o maskari, uglavnom mislimo na crne ili smeđe klasike, ali konturiranje trepavica je dovoljno avangardan trend da bi bilo šteta propustiti priliku i ne isprobati nešto potpuno drugačije – na primjer, maskare u boji. Ako se odlučiš za ovu opciju, na krajeve trepavica nanesi bijeli primer kako boja dobila još jači intenzitet i stvorila privid pretapanja iz tamnije u svjetliju nijansu.

Jesi li čula za konturiranje trepavica

Podjeli s nama u komentarima kako je izgledalo tvoje konturiranje trepavica?

Pročitaj još: Zbogom japansko iscrtavanje obrva - stigao je microfeathering

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Voluminous Paradise

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner 01 Black

  Naručite odmah
 • Garnier Rose Water Clean and Glow

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Infaillible Luminizing Primer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, konturiranje, oči , mat , trend , tuš za oči , kopiraj look, trepavice, nyx, ljeto, Garnier, L'Oréal Paris, maskara u boji

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

5 makeup proizvoda na koje ne moraš trošiti puno novca

Visoka cijena nije uvijek garancija vrhunske kvalitete i nikad ne treba podcjenjivati jeftiniju drogerijsku ponudu koja često skriva prava otkrića po ...