Jesi li čula za makeup trend „sirenine suze“?

Možda nisi čula za “sirenine suze”, ali si ih sigurno vidjela! Novi makeup look je zasjenio Hollywood, ali i Instagram, a popularizirale su ga Khloe Kardashian i Kylie Jenner.

Što god mislili o sestrama iz obitelji Kardashian, neosporno je da posljednjih godina baš one postavljaju standarde kad je riječ o ljepoti i dok nam se neki njihovi potezi manje sviđaju ili uopće ne sviđaju. Moramo reći da je ovaj trend pravo osvježenje na svjetskoj makeup sceni i nešto što smo svi dugo čekali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Mali i naizgled običan detalj potpuno je promijenio dosadašnju percepciju šminkanja očiju, a kričave boje su konačno uspjele razbiti monotoniju svakodnevice i dati živost licima diljem planeta.

U “sirenine suze” su zaljubljeni svi – od modnih urednika, preko profesionalnih vizažista do “običnog svijeta”, ali što ovaj look zapravo podrazumijeva? Nanošenje sjenila kričavih boja u unutarnje kutove očiju! Da, tako je jednostavno!

Bez diplome do savršenstva

Beauty trendovi dolaze i prolaze i ponovo se vraćaju, ali za većinu njih nam treba diploma iz šminkanja. Ok, možda ne baš diploma, ali sati i sati mukotrpnog vježbanja. Prošla su desetljeća, a mnogi od nas i dalje nisu savladali iscrtavanje krila tušem. S vremena na vrijeme se pojavi i neki trend koji zahtijeva minimalnu vještinu (ili možda uopće ne zahtijeva vještinu), a to je slučaj sa “sireninim suzama”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Ova tehnika se može opisati kao strobing suznih kanala pomoću sjenila. Iako unutarnje kutove očiju često zapostavljamo pri šminkanju, njihovo naglašavanje potpuno može promijeniti izraz lica, a kompletan makeup učiniti svjetlijim i originalnijim.

Ludo, prezabavno i prije svega efektno igranje bojama, sestre Kardashian su započele korištenjem neon žute, ali kako je ovaj trend u međuvremenu postao mainstream, broj opcija, bar kad je riječ o bojama, sada je doslovce neograničen!

Korak po korak do “sireninih suza”

Korak 1: Novu tehniku započinjemo odabirom kričave boje. Vizažisti preporučuju da nijansu uskladimo s tenom i bojom očiju. Za određivanje one koja ti najviše odgovara, bit će dovoljno da željenu paletu prineseš licu i vidiš je li “to - to”.

Naravno, uvijek razmišljaj i o tome što ćeš odabrati od odjeće. Na primjer, uz bež haljinu s plavim detaljima, logično će se uklopiti neka od srodnih nijansi plavog sjenila. Što se tiče teksture, kremaste i tekuće formule se puno brže suše i ne zahtijevaju puder za setiranje, pa su uglavnom i najbolji izbor.

Korak 2: Da bi postigla učinak savršenih “sireninih suza” treba ti pravi aplikator. Veličina četkice određuje se prema površini prostora na koji se sjenilo nanosi. U ovom slučaju biraj manju četkicu, jer je preciznija, dok su za oštre linije najpogodnije male kose četkice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Korak 3: Odabrana boja se nanosi na suzni kanal i blago na pregib kapka kako bi se kreirao manji grafički element i otvorio prostor za formiranje ombre efekta.

Korak 4: Nakon što naneseš željeno sjenilo, čistom četkicom za blendanje “smekšaj” oštre rubove.

Korak 5: Za razliku od kričavih boja u unutarnjim kutovima i na pregibu, na ostatku kapka koristi neutralne nijanse sjenila u prahu. Čitav look zaokruži tušem na vodenoj liniji i naravno maskarom.

Budi cool, jer samopouzdanje počinje na kapcima!

Ako si do sad mislila da je za boje na kapcima potrebno samopouzdanje, pravi je trenutak da ti kažemo - boja na kapcima daje samopouzdanje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Umjesto uobičajenih sjenila koje svakodnevno nanosiš, isprobaj neke krajnje neočekivane, upadljive i kričave nijanse.

Zapamti, ni jedna boja nije obavezna. Istražuj i vidi što će ti najbolje stajati. Ako ti se ne svidi, samo ukloni šminku i isprobaj nešto drugo!

Izađi iz crno-bijelog filma, unesi boju u svoj život, isprobaj “sirenine suze”, jer ovako efektan i jednostavan trend dugo nije viđen!

Hoćeš li isprobati ovaj makeup trend? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Trajno bojanje trepavica: za i protiv

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Eyeliner Vivid Halo

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 37 Extraordinnaire

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Matte Signature eyeliner

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Face & Body Glitter – Red

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Mystic Petals Eyeshadow Palette Midnight Orchid

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Tattoo

  Naručite odmah

Povezane teme: sjenila za oči , oči , trend , NYX Professional Makeup , Maybelline New York, NYX, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 koraka do punijih usana

Bez obzira jesu li ti usne prirodno tanke ili ih želiš dodatno istaknuti, ovo su tajni trikovi koji će ti pomoći brzo i lako dobiti pune usne, dovoljn...