Kako našminkati oči banana tehnikom?

Baš kad pomislimo da smo sve već čuli ili vidjeli kad je šminka u pitanju, pojave se nove tehnike i drukčiji odgovori na pitanja kako našminkati oči. Banana tehnika za pravilno šminkanje očiju zapravo i nema puno veze sa ovim egzotičnim voćem, osim po obliku - zakrivljenoj liniji sa zadebljanjem kakvu ovom tehnikom postižemo. 

Dobra stvar je što je banana tehnika dobra i za šminkanje smeđih očiju, šminkanje plavih očiju, šminkanje zelenih očiju, a može se koristiti i za najrazličitije oblike oka.

Kako našminkati oči banana tehnikom?

A što je cilj šminkanja očiju ovom tehnikom? 

Pravilno šminkanje banana tehnikom čini čuda i može sasvim transformirati lice: sitne oči čini vizualno većim, usko postavljene oči djeluju razmaknutije, “podiže” spuštene kapke… Dobrih je efekata puno. A evo i nekoliko savjeta kako da našminkate oči ovom učinkovitom tehnikom. Banana tehnika i šminkanje očiju korak po korak!

Prije nego počnemo, treba znati i da postoje dva načina izvođenja – otvorena banana tehnika i zatvorena banana tehnika, a razlikuju se u izboru palate sjenila i nijansiranju. A evo i kako našminkati oči jednom ili drugom tehnikom:

Kako našminkati oči banana tehnikom?

Kako našminkati oči otvorenom banana tehnikom

Ideja “otvorene banana” tehnike je vizualno razdvajanje očiju i dodatno “otvaranje”. Svjetlije nijasne sjenila za oči nanose se na unutarnji dio kapka i povlače prema vanjskom dijelu. Otprilike na 1/3 kapka treba nanijeti svijetlu paletu sjenila (bijela, bež, svijetlo siva…), koja prema van postepeno tamni i prelazi u zagasitije nijanse. Banana liniju možeš izvući mekanom olovkom za oči ili tankim kistom i sasvim tamnim sjenilom, na sljedeći način: oblik banane nacrtaj uz rub kapka, prema van, prateći njegovu prirodnu sjenu. Izblendaj, zatim nijansiraj sa još malo svjetlijeg sjenila ukoliko je potrebno. Olovku ili tuš za oči izvuci cijelom dužinom kapka, a po želji nanesi i na donji kapak.

Kako našminkati oči banana tehnikom?

Kako našminkati oči zatvorenom banana tehnikom

Za “zatvorenu bananu”, tamnu banana liniju povuci cijelim gornjim dijelom kapka, prema unutarnjem kutu oka. Ovaj će stil pogledu dati dubinu. Naglasi centralni dio kapka svijetlim sjenilom, kao i rub iznad kapka a ispod obrve, kako bi se banana linija dodatno naglasila. Istim tamnim sjenilom možeš povući liniju donjeg kapka, a na kraju nanesi tuš za oči duž ivice kapka. 

Kako našminkati oči banana tehnikom?

Nadamo se da smo barem malo odgovorili na pitanje “kako našminkati oči”. Banana tehnika iziskuje određeni nivo makeup vještine, ali rezultat je zagarantiran: naglašene oči, uz praćenje prirodnih linija oka i kapka. Ako koristiš nježnije nijanse sjenila za oči, banana tehniku možeš koristiti za dan, a kada se šminkaš za večernje izdanje, možeš upotrijebiti nešto intenzivnije boje iz palete sjenila i upadljivije kontaste. Ako ti je igranje s klasičnim nijanasama sjenila za oči dosadno, ohrabrujemo te da isprobaš banana tehniku šminkanja očiju sa atraktivnijim bojama.

Kako našminkati oči banana tehnikom?

Pročitaj još: Što je to „banana puder“ i zašto je cijeli svijet poludio za njim?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Love You So Mochi Eyeshadow Palette

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Metropical

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Prismatic Blue Jeans

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris La Petite Palette Fetishist

  Naručite odmah
 • YSL Full Matte Shadow

  Naručite odmah
 • Armani Eyes To Kill Quattro

  Naručite odmah
 • Armani Eyes To Kill Lacquered Eyeliner

  Naručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Naručite odmah

Povezane teme: tuš, sjenila za oči , oči , trend , nude , tuš za oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

One su te koje uokviruju i stoga ih je potrebno prilagoditi obliku lica, frizuri, godinama… Savršen oblik obrva još će više istaknuti ljepotu očiju, s...