Kako našminkati oči banana tehnikom?

Baš kad pomislimo da smo sve već čuli ili vidjeli kad je šminka u pitanju, pojave se nove tehnike i drukčiji odgovori na pitanja kako našminkati oči. Banana tehnika za pravilno šminkanje očiju zapravo i nema puno veze sa ovim egzotičnim voćem, osim po obliku - zakrivljenoj liniji sa zadebljanjem kakvu ovom tehnikom postižemo. 

Dobra stvar je što je banana tehnika dobra i za šminkanje smeđih očiju, šminkanje plavih očiju, šminkanje zelenih očiju, a može se koristiti i za najrazličitije oblike oka.

A što je cilj šminkanja očiju ovom tehnikom? 

Pravilno šminkanje banana tehnikom čini čuda i može sasvim transformirati lice: sitne oči čini vizualno većim, usko postavljene oči djeluju razmaknutije, “podiže” spuštene kapke… Dobrih je efekata puno. A evo i nekoliko savjeta kako da našminkate oči ovom učinkovitom tehnikom. Banana tehnika i šminkanje očiju korak po korak!

Prije nego počnemo, treba znati i da postoje dva načina izvođenja – otvorena banana tehnika i zatvorena banana tehnika, a razlikuju se u izboru palate sjenila i nijansiranju. A evo i kako našminkati oči jednom ili drugom tehnikom:

Kako našminkati oči otvorenom banana tehnikom

Ideja tehnike “otvorene banana” je da se vizuelno razdvoje oči i dodatno “otvore”. Svetlije nijanse senki za oči nanose se na unutrašnjost kapka i izvlače ka spolja. Otprilike 1/3 kapka treba da čini svetla paleta senki (bela, bež, svetlo siva…), koja ka spolja postepeno tamni u zagasitije nijanse. Banana liniju možeš izvući mekom olovkom za oči ili tankom četkicom i sasvim tamnom senkom, na sledeći način: oblik banane izvucite uz samu ivicu kapka, na spolja, prateću njegovu prirodnu osenčenost. Izblendaj, pa nijansiraj sa još malo svetlije senke ukoliko je potrebno. Olovku ili ajlajner izvuci celom dužinom kapka, a po želji nanesi i na donji kapak.

Kako našminkati oči zatvorenom banana tehnikom

Za “zatvorenu bananu”, tamnu banana liniju produži cijelim gornjim obodom kapka, prema unutarnjem kutu oka. Ovaj će stil pogledu dati dubinu. Naglasi centralni dio kapka svijetlim sjenilom, kao i ivicu iznad kapka a ispod obrve, kako bi se banana crta dodatno naglasila. Istim tamnim sjenilom možeš izvući liniju donjeg kapka, a na kraju nanesi tuš duž ivice kapka. 

Nadamo se da smo barem malo odgovorili na pitanje “kako našminkati oči”. Banana tehnika zahtjeva određenu razinu makeup vještine, ali rezultat je vrlo dopadljiv: naglašene oči, uz praćenje prirodnih krivina oka i kapka. Ako koristiš nježnije nijanse sjenila za oči, banana tehniku možeš upotrebiti za dan, a kad se šminkaš za večernje izdanje, možeš upotrebiti nešto intenzivnije boje iz palete sjenila i upadljivije kontraste. Ako ti je igranje s klasičnim nijansama sjenila za oči dosadno, ohrabrujemo te da isprobaš banana tehniku šminkanja očiju s atraktivnijim bojama.

Pročitaj još: Top 10 proizvoda za šminkanje očiju za početnike

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Mini Utopia

  Naručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Naručite odmah
 • Lancome Hypnose Eyeshadow Palette 01

  Naručite odmah
 • YSL Couture Colour Clutch

  Naručite odmah
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

  Naručite odmah
 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, večernja šminka, sjenila za oči , šminka za posebne prigode , oči , trend , tuš za oči , Urban Decay, NYX Professional Makeup , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hair trendovi koji će dominirati u 2023. godini

Sudeći po feedu omiljenih društvenih mreža, u novoj godini čeka te puno zanimljivih kolorita, formi i trendova kad je u pitanju kosa i proizvodi za nj...