Kako pravilno očistiti lice?

 

Operite ruke
Uvijek operite ruke prije nego krenete dodirivati lice. Na rukama se nalazi puno bakterija, pogotovo ako ste se prije toga rukama primali za puno predmeta. Prije nego se krenete umivati operite ruke.

Korištenje nježnog sredstva za čišćenje
Svatko ima drugačiju kožu i zato nema čudesnog rješenja kako bi trebalo prati lice. Ali ono što svi možemo znati je, korištenje jednostavnog proizvoda za čišćenje. Kupite nježno sredstvo koje nije ne mora biti preskupo, jer najčešće ona jeftinija su i najbolja.
 

Umivanje s hladnom vodom
Ledena ili mlaka voda blagotvorna je za kožu lica. Hladna čak potiče cirkulaciju, dok bi ona prevruća prebrzo uklonila zdrava prirodna ulja s kože. Nastojte svaki dan umiti lice hladnom vodom. Dovoljno je da to učinite tri puta na dan, jer umivanje hladnom vodom dovodi do uklanjanja nečistoće i mrtvih stanica kože.

Piling
Jeste li znali da piling može poticati cirkulaciju zbog koje će te začas dobiti onu slatku ružičastu boju na obrazima, a pomaže i uklanjanju mrtvih stanica kože. No prekomjerno korištenje pilinga može izazvati nevolje s kožom lica, stoga se držite pravila, s toga ne pretjerujte.

Blagodati limuna
Ukoliko imate problema s aknama, nastojte svakih tjedan dana na lice utrljati komadić limuna. To je u potpunosti prirodan tretman s kojim ne treba pretjerivati jer možete isušiti kožu. Svaki put nakon što ste stavili limun, na lice nanesite hidratantnu kremu koja će nahraniti vaše lice.

Kvalitetan san
I za kraj, možda ono najvažnije. Kada ste svoju kožu pravilno očistili, dobro se naspavajte, jer kvalitetan odmor i zdrav san iznimno utječu na ljepotu naše kože.

Povezane teme: njega

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Uradi sama: Kako uvijek imati blistavo, a ne masno lice

Za blistav ten i savršeno glatku kožu nisu jedino rješenje photoshop i skupi kozmetički tretmani...