Korektor: najčešće pogreške u nanošenju i odabiru onog pravog

Korektor: najčešće pogreške u nanošenju i odabiru onog pravog

Možda će te iznenaditi kad ti otkrijemo da je makeup proizvod bez kog se ne započinje ili ne završava šminkanje, upravo i proizvod s kojim djevojke najčešće i griješe tijekom šminkanja.

Saznaj koje si ti pogrešne poteze možda i ti činila s korektorom i nauči kako ih izbjeći.

Preskačeš prirpemu kože prije nanošenja korektora

Jedna od najčešćih pogrešaka vezanih za korektor, jeste što se često nanosi na potpuno suho lice, a pogotovo na područje oko očiju, čime se samo nakupi na nabore i još više istakne ono što smo željeli sakriti, al ii izrazi borice oko očiju kod onih koji ih imaju.

Priprema kože je najvažnija ako šminkanje počinješ nanošenjem korektora. Sve što ti je potrebno jesu hidratizirajuća krema, serum ili krema za područje oko očiju, kojom ćeš pripremiti i hidratizirati kožu prije korektora. Vrhom kažiprsta utapkaj malo hidratizirajuće kreme na kožu na području oko očiju i na kapke. Zatim pričekaj nekoliko minuta prije nego što staviš korektor.

Nanosiš korektor pod umjetnom rasvjetom

Još jedna pogreška u nanošenju korektora, koja utječe na učinak koji smo željeli postignuti s njim, uzrokovana je lošom kućnom rasvjetom. Najbolja pozicija za nanošenje korektora jeste pored prozora, gdje prirodno svjetlo pada na lice i ukazuje na sve mane i stvaran učinak odabranog korektora. S toga korektor nemoj nikada nanositi u kupaoni pod umjetnom rasvjetom.

Nanosiš korektor svuda na isti način

Ako naneseš korektor i onda ga razmažeš prstom, apsolutno si ga bespotrebno i stavljala. Ako ga razmazuješ, ući će pore i bore i učiniti ih još vidljivijim, što je potpuno suprotno od cilja koji želiš postignuti. Korektor se nanosi isključivo utapkava prstom ili uskim dijelom beauty blendera.

Kako nanijeti korektor da prekriješ podočnjake?

Osim utapkavanja važno je znati da se on ne nanosi na isti način na svim mjestima, te tako ako želiš prekriti tamne kolutove oko očiju ne treba ga nanositi u obliku točkica ili linije duž podočnjaka jer ćeš tako samo još više izraziti tamne kolutove i oni će ovog puta biti bijeli, a ne tamni. Kod prekrivanja podočnjaka iscrtaj obrnuti trokut korektorom na obode sjenila od podočnjaka i dobro ga izblendiraj kako bi postigla željeni efekt.

Kako naneti korektor da prekriješ prištiće?

Za prekrivanje prištića ili drugih sličnih nepravilnosti na koži možeš nanositi korektor u obliku točkica, koju ćeš nanijeti na sredinu prištića a onda ga nježnim kružnim pokretima utapkavati u tom području.

Jedna nijansa korektora nije dovoljna za cijelo lice

Jedna nijansa korektora ne prekriva baš sve nesavršenosti na licu na isti način.

Ako želiš neutralizirati podočnjake, traži korektor koji je za jednu nijansu svjetliji od tvog tena (ne od boje podočnjaka) i koji se u potpunosti slaže s tvojim podtonom kože.

Ako želiš prekriti prištiće odaberi nijansu koja je identična tvom tenu. Ako budeš i ovdje koristila isti korektor koji je za nijansu svjetliji  od tvog tena, samo ćeš ih još više istaknuti i koža će ti biti puna mrljica.

Ne uzimaš u obzir područje kože kad biraš teksturu korektora

Područje oko očiju je nježnije i sulje, te je za prekrivanje podočnjaka najbolje koristiti kremaste i tekuće korektore. Unutarnji kut oka može se naglasiti s korektorom sa svjetlucavim efektom, dok je za problematičnu i crvenu kožu idealno rješenje mat tekući korektor.

Ne koristiš pun potencijal korektora

Osim toga što se korektor može koristiti za prekrivanje podočnjaka, prištića i crvenila na licu, na čak još 5 različitih načina ga možeš koristiti:

1. Nanesi korektor ispod i iznad obrva – za bolji definirani luk obrva

2. Nanesi korektor u kut oka – za svježiji i odmorniji izgled

3. Nanesi korektor oko nozdrva – ovdje su kapilare i crvenilo izraženi te ćeš pomoću njega ujednačiti ten

4. Nanesi korektor na vanjske kutove usana – kako bi vizualno podigla usne

5. Nanesi korektor po sredini brade – kako bi dodatno naglasila ruž za usne

Isprobaj ovaj korektor za rezultat ujednačenog tena!

Korektor: najčešće pogreške u nanošenju i odabiru onog pravog

Korektor koji ti preporučamo da isprobaš je Maybelline New York Fit Me korektor. Sjajan je za ciljano prekrivanje problema na koži poput prištića, manjih podočnjaka i crvenila. Korektor je tekući pa je optimalno da ga utapkavaš ili izblendiraš pomoću blendera. On odlično prikriva crvenilo i nesavršenosti, lagan je na koži i pruža prirodan izgled tena! U drogerijama ga možeš pronaći u 5 različitih nijansi.

Koje od ovih pogrešaka si ti najčešće pravila s korektorom? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Lash Paradise maskara s novom formulom

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 05

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 20

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 15

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, korektor, Maybelline New York, Maybelline New York, hijaluron, hijaluronska kiselina, Fit Me

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Njega lica: Oporavi kožu nakon novogodišnjeg tuluma

Blagdansko jutro? Nadamo se da si se sjajno provela! Dok prebireš dojmove i listaš fotografije sa sinoćnjeg provoda, njega lica je odlična ideja! Zapr...