Lancôme Advanced Génifique Sensitive

Svi smo prošli kroz razdoblja kada naša koža reagira na promjene godišnjih doba, pojačani stres ili probleme u prehrani, popraćene neugodnim osjećajem topline, peckanja ili svrbeža. Sve su to znakovi koji nisu vidljivi na prvi pogled, ali ih žene itekako osjećaju.
Osjetljiva je koža danas vrlo raširen fenomen koji se ciklički ponavlja i utječe na gotovo dvije od tri žene širom svijeta. Lancôme ga je proučavao i došao do vrlo korisnog zaključka: tijekom razdoblja osjetljivosti, kožu zahvaća upalno stanje, naizgled nevidljivo ubrzavajući starenje.

Novi Advanced Génifique Sensitive rezultat je smionog cilja: razviti jednomjesečni tretman njege svježe aktiviranom formulom koja smiruje i osnažuje osjetljivu kožu te naglašava znakove mladolikosti, zahvaljujući kapsuli koja sadrži 99% čistih antioksidanata. Oni se otpuštaju otvaranjem bočice, stvarajući serum za aktiviranje mladolikosti s pojačanom učinkovitošću. Ovaj smioni cilj odražava vrijednosti koje Génifique beskompromisno utjelovljuje posljednjih 8 godina: univerzalni, bezvremenski, holistički serum. Jednostavnim riječima: kultni proizvod.
Odvažnost i univerzalnost u samoj su srži Lancômeovih dugogodišnjih napora da ženama pruži podršku u njihovoj potrazi za ljepotom, zadovoljstvom i srećom.

Françoise Lehmann
Glavna direktorica Lancôme Internationala

Nova paradigma u njezi kože 

Lancôme Advanced Génifique Sensitive


Svijet se neprestano mijenja. U suvremenom načinu života, svaki je dan različit i koža reagira na stalne promjene. Narušena je ravnoteža ekosustava, što dovodi do osjećaja nelagode (valovi topline, trnci, zatezanje, itd.) i povremenog crvenila. Žene primjećuju „loše dane“ ili razdoblja osjetljivosti kože, ali simptomi nisu uvijek vidljivi.

Lancôme ih, kao posljedicu suvremenog načina života, redefinira na temelju koncepta „povremene osjetljivosti“ - ideje da dani kada koža nije u najboljem stanju nisu neizbježni, kao što je to slučaj kod atopijskog dermatitisa. Naprotiv, razdoblja osjetljivosti dođu i prođu – traju od nekoliko dana do nekoliko tjedana, obično po nekoliko puta godišnje. Drugim riječima, ne predstavljaju kroničan problem, već cikličku pojavu koja utječe na sve žene bez obzira na dob, vrstu ili boju kože. Iako se javljaju samo povremeno, u značajnoj mjeri utječu na gubitak čvrstoće te pojavu oksidacijskih i upalnih procesa. Ovi simptomi doista mogu uzrokovati prerano starenje kože.
Crpeći nadahnuće iz bogatog iskustva u formuliranju proizvoda, Lancôme i ovaj put nudi odvažan odgovor na novi problem povremene osjetljivosti kože: ADVANCED GÉNIFIQUE SENSITIVE. Ovaj dvostruki koncentrat nudi učinkovitost kultnog proizvoda, aktivatora mladolikosti Advanced Génifique poboljšanog novim, umirujućim probioticima, u kombinaciji s plavom ampulom bogatom iznimno čistim aktivnim antioksidantima. Visoko koncentrirana svježina proizvoda Advanced Génifique aktivira se jednim klikom, pružajući maksimalno učinkovit jednomjesečni tretman njege. Tijekom razdoblja osjetljivosti, dubinski umiruje kožu te joj vraća mladenački izgled.

Četiri znaka koji ukazuju na to da vaša koža nije u najboljem stanju 

Dani kada vaša koža nije u najboljem stanju nalikuju danima kada baš ništa ne možete učiniti s kosom – nešto bez čega bismo svakako mogle, i što nas uvijek iznova iznenadi. Od zatezanja do trnaca, svrbeža, osjećaja nelagode, topline, a ponekad čak i crvenila, koža reagira na naš promjenjivi svijet kroz simptome koje najčešće osjećamo ali ne vidimo. No, za razliku od neposlušne kose, razdoblja kada koža nije u najboljem stanju mogu izazvati mnogo dugoročnije posljedice, koje se manifestiraju na različite načine:

1. Scenarij br. 1: suhoća
Ponekad vas uznemiri i sama pomisao da morate dotaknuti kožu lica, koja je pod prstima toliko gruba i suha da se osjećate poput krokodila.

2. Scenarij br. 2: svrbež
Vaša vam koža stvara takav osjećaj neugode da ne biste imali baš ništa protiv da je date prvoj osobi koja naiđe, i uzmete njezinu. Stalno vas svrbi i jednostavno ste se prestali nadati da bi to ikad moglo prestati.

3. Scenarij br. 3: žarenje
Mnogi će reći da je spontano izgaranje urbani mit, no na vašoj se koži ponekad javlja tako intenzivan osjećaj žarenja da ste počeli vjerovati u teorije iz kasnovečernjih dokumentaraca. Ne znate kako da ga zaustavite i samo vas još korak dijeli od toga da nazovete vatrogasce.

4. Scenarij br. 4: zatezanje
Čini vam se kao da vas razvlače na sve strane. Nalazite li se pred moralnom dilemom? Nipošto. Zateže vas vaša koža. Ima li tome kraja?

Razdoblja kada koža nije u najboljem stanju: reakcija na suvremeni način života

Uvodno pojašnjenje: redefiniranje pojma „osjetljivosti“
Promjene u načinu životu utječu i na kožu koja je, kao prva linija obrane, često izložena raznim agresorima. Reagira na način da šalje signale o pojačanoj osjetljivosti koji nisu vidljivi na prvi pogled, ali ih žene itekako osjećaju te ih najčešće opisuju kao svrbež, zatezanje, osjećaj topline, nadraženost, suhoću i povremeno crvenilo.

Ova je pojava sve češća – više od dvije trećine žena izjavilo je da barem jednom godišnje pati od povremene osjetljivosti kože.

Zbog povećane učestalosti ove pojave, međunarodni odbor stručnjaka iz područja dermatologije, biologije i psihologije na sastanku održanom 2016. godine redefinirao je pojam osjetljive kože, utvrdivši da je riječ o sindromu  koji karakterizira pojava neugodnih simptoma kao odgovor na podražaje koje koža inače dobro podnosi.

To znači da osjetljiva koža više nije neizbježno stanje.

Uzroci i simptomi povremene osjetljivosti

Lancôme je, na tragu ovog zaključka, otkrio što se zapravo događa u razdobljima kada koža nije u najboljem stanju i uveo u upotrebu novi pojam – povremenu osjetljivost.
Pojam se odnosi na povremenu osjetljivost koja može trajati od nekoliko dana do nekoliko tjedana, a obično se javlja nekoliko puta godišnje. S ovim se problemom mogu suočiti sve žene bez obzira na tip kože, rasu ili dob.

Uzroci mogu biti:
-    vanjski: izazvani promjenama temperature, toplinom, hladnoćom, zrakom iz klima uređaja, zagađenjem, UV zrakama, kvalitetom vode, pa čak i korištenjem neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda.
-    unutarnji: izazvani stresom, umorom, hormonalnim promjenama i prehrambenim navikama.

Jedno je sigurno: povremena osjetljivost javlja se kod velikog broja žena.

Neprimjetno starenje kože

Lancôme Advanced Génifique Sensitive


Osim osjećaja neugode, povremena osjetljivost kože ima nezanemarive posljedice na biološkoj razini. Potaknuti vanjskim ili unutarnjim čimbenicima, stvaraju se slobodni radikali uz aktiviranje svih struktura kože. Dolazi do otpuštanja različitih skupina upalnih markera (poput prostaglandina i interleukina), koji rezultiraju upalom i slabljenjem kože.

Rožnati sloj se stanjuje te se smanjuje broj i veličina stanica. Dolazi do oštećenja zaštitne barijere pa koža postaje sve podložnija utjecaju vanjskih agresora. Kao rezultat, završeci živaca su dostupniji i primaju previše podražaja.

Ove pojave nalikuju na biološke promjene koje su karakteristične za proces starenja. Dakle, povremena osjetljivost uzrokuje prerano starenje kože, što zahtijeva korištenje 'aparata za gašenje požara' koji pruža trenutno umirujuće djelovanje i dugotrajnu ciljanu njegu.

Kako bi pomogao ženama u borbi protiv ovog problema, Lancôme uvodi prvo kozmetičko rješenje kao beskompromisan odgovor na dvostruki problem povremene osjetljivosti i starenja: Advanced Génifique Sensitive, jednomjesečni tretman njege svježe aktiviranom formulom koja smiruje i štiti osjetljivu kožu od neugodnih nuspojava vezanih uz povremenu osjetljivost.

Advanced Génifique Sensitive: jednomjesečni tretman njege svježe aktiviranom formulom u razdobljima pojačane osjetljivosti

Hitan odgovor na kriznu situaciju

Lancôme Advanced Génifique Sensitive


Advanced Génifique Sensitive rezultat je tehnološkog postignuća, koji sadrži snagu kultnog seruma Advanced Génifique u kombinaciji s antioksidacijskim kompleksom vitamina E i ferulinske kiseline, uz dodatak novih, umirujućih probiotičkih frakcija laktobacila. Potonji je posebno snažan, ali nestabilan aktivni sastojak, koji su stručnjaci u Lancômeovim laboratorijima uspjeli izolirati u ampuli koristeći svježe kozmetičke sastojke. Laktobacili se aktiviraju netom prije korištenja, pružajući maksimalnu učinkovitost.

Uz promjene navika i drugačije potrebe, sve veći broj žena je u potrazi za izuzetnim tehnikama koje bi kombinirale s uobičajenom rutinom njege za trenutne rezultate. Ampule, maske i drugi „pojačivači“ pravi su hit među ženama. Kada koži prijeti upala, potrebna je hitna reakcija u obliku svježeg, inovativnog kozmetičkog tretmana koji je smiruje i održava mladoliki izgled. 

Baza formule Advanced Génifique: umiruje i aktivira mladolika svojstva kože 

Prilikom formuliranja proizvoda Advanced Génifique Sensitive, stručnjaci iz Lancômeovih laboratorija po prvi su put kombinirali tri glavne skupine probiotičkih frakcija. U samom srcu formule krije se izniman, pomno odabrani trio: bifidobakterijama (bifidobacterium longum) i kvascu (saccharomyces cerevesia), sastojcima koji su bili prisutni i u serumu Advanced Génifique, u novom proizvodu Advanced Génifique Sensitive po prvi su put dodani umirujući laktobacili (lactobacillus casei). 
Ove se probiotičke frakcije dobivaju najsuvremenijim biotehnološkim procesom, koji omogućuje dobivanje ekstrakata bogatih najvažnijim staničnim komponentama, npr. lipidima, aminokiselinama i ugljikohidratima, čija svojstva blagotvorno djeluju na kožu.

Koža je svakodnevno na udaru raznih agresora iz okoliša. Kao poveznica između tijela i vanjskog okruženja, ima važnu zaštitnu ulogu. Primjerice, u slučaju oštećenja zaštitne barijere tijekom razdoblja osjetljivosti, postaje propusnija i ranjivija pa agresori lakše prodiru u dublje slojeve.

Stoga su Lancômeovi stručnjaci formulirali ekskluzivni trio probiotičkih frakcija u cilju:
    borbe protiv upalnih procesa i smirivanja kože (laktobacili),
    poboljšavanja strukture epiderme i diferencijacije stanica  te osnaživanja zaštitne barijere kože, kako bi mogla u potpunosti realizirati svoju zaštitnu funkciju (ekstrakt bifidobakterija), 
    djelovanja na strukturu kože kroz sintezu ključnih elemenata staničnog matriksa , koja joj vraća čvrstoću i mladenačku popunjenost (kvasac).

Aktiviranje ampule neposredno prije korištenja: štiti kožu i sprječava oksidaciju

Prilikom kreiranja formule proizvoda Advanced Génifique Sensitive, Lancôme je učinkovitim sastojcima aktivatora mladosti dodao iznimno čist i moćan antioksidacijski kompleks ferulinske kiseline i vitamina E. 

Ova dva aktivna sastojka aktivno sprječavaju oksidacijski stres koji uzrokuju unutarnji ili vanjski čimbenici, napadajući kožu i čineći je još krhkijom. Ciljano djeluju na široki raspon oksidacijskog stresa te je štite od štetnih posljedica, s naglaskom na zaštitu lipida staničnih membrana, koji su ključni za integritet kože. 
Unatoč učinkovitosti, ferulinska je kiselina iznimno nestabilna te ju je stoga vrlo teško uključiti u formulu. Oslanjajući se na bogato znanje i iskustvo, Lancômeovi su stručnjaci odlučili izolirati ferulinsku kiselinu i vitamin E u ampuli koja se rastvara jednim klikom prilikom otvaranja bočice. 

U praktičnom smislu, ovaj odvažan i originalan koncept „svježe kozmetike“ pomaže u zadržavanju antioksidacijskih svojstava ferulinske kiseline, koja se do otvaranja čuva u zatvorenoj ampuli.

Kada se proizvod aktivira, aktivni sastojci u ampuli kombiniraju se s bazom kako bi otpustili antioksidacijska svojstva u borbi protiv raznih slobodnih radikala koji napadaju kožu, osiguravajući maksimalnu učinkovitost tretmana.
Aktivator mladolikosti i antioksidacijske komponente iz plave ampule dvostruko učinkovitije umiruju i štite kožu, a rezultati su odmah vidljivi. Nestaje osjećaj nelagode zbog osjetljivosti te koža ponovno poprima uobičajeni izgled, na veliko zadovoljstvo žena. 
S ovom jedinstvenom bočicom svaka žena može aktivirati njegu kože u trenutku kada osjeti potrebu. Nakon otvaranja, ima mjesec dana za svakodnevan tretman njege. Jedan mjesec za umirivanje, vraćanje ravnoteže i obnavljanje kože - učinkovit odgovor na razdoblja osjetljivosti i neminovan protok vremena.

Četiri koraka za aktiviranje formule Advanced Génifique Sensitive neposredno prije korištenja

1.    PRITISNITE i OKRENITE čep ampule s antioksidantima.
Na taj ćete način pomiješati ferulinsku kiselinu i vitamin E s bazom aktivatora mladolikosti Advanced Génifique Youth, obogaćenom laktobacilima.

2.    PROTRESITE bočicu kako biste jednoliko raspršili formulu.

3.    UKLONITE praznu plavu ampulu.

4.    ZAMIJENITE je srebrnom pipetom.

Advanced Génifique Sensitive aktivira se samo jednim klikom, nakon čega je spreman za jednomjesečno korištenje.

30 dana do osnažene i umirene kože 

Vidljiv učinak i upečatljivo osjetilno iskustvo

Već nakon prvog nanošenja, 87% ispitanica je izjavilo da u manjoj mjeri osjećaju simptome osjetljivosti :
    već nakon prvog nanošenja, smanjen je osjećaj topline (86%), zatezanja (93%), trnaca (91%) i svrbeža (82%),
    nakon mjesec dana korištenja, 82% ispitanica je izjavilo da je opći osjećaj ugode mnogo izraženiji, dok je njih 73%  izjavilo da im je koža otpornija na utjecaj vanjskih agresora.

Nakon tridesetodnevnog tretmana njege, koža je umirena, osnažena i vidljivo mlađa. Bore su manje izražene, tekstura kože je bolja te se doima čvršćom i sjajnijom.  

Prepoznatljiva formula

Lancôme Advanced Génifique Sensitive

Svježa i podatna tekstura proizvoda Advanced Génifique Sensitive ispitana je na svim tipovima kože, ne sadrži alkohol  te u sekundi prenosi na kožu sve dobrobiti aktivnih sastojaka. Delikatna tekstura ostavlja svilenkasti trag na koži, uz intenzivan smirujući osjećaj ugode, njege i vraćene punoće.

Pojačana rutina njege

Advanced Génifique i dalje je neizostavan serum za svakodnevno korištenje i ključan prvi korak u sveobuhvatnoj njezi kože, koji pruža vidljiv učinak i upečatljivo osjetilno iskustvo.

Advanced Génifique Sensitive upotpunjuje rutinu njege kroz povremeno korištenje u razdobljima osjetljivosti.

Ženama se preporučuje da i dalje svako jutro nanesu serum Advanced Génifique – proizvod koji im omogućuje da zavole svoje godine te i dalje izgledaju mladoliko. Večernjim nanošenjem proizvoda Advanced Génifique Sensitive tijekom mjesec dana dubinski se obnavlja koža, bez promjena u uobičajenoj rutini njege. 

Koža je osnažena te ponovno zrači vidljivo blistavim, mladenačkim sjajem.

Tretman se može ponoviti kad ponovno primijetite da je vaša koža osjetljivija nego inače, tj. kada god osjetite da joj to treba. 

Kultni Advanced Génifique

Originalni serum predstavljen je 2009. te je osvojio srca žena širom svijeta. Godine 2013. izlazi Advanced Génifique – 'mala crna bočica', kako ga nazivaju u Aziji, koja danas ima kultni status. Ovaj univerzalni serum nezaobilazan je prvi korak u Lancômeovoj rutini njege kože, koji ženama pruža pozitivan pristup ljepoti. Nevjerojatan uspjeh proizvoda najbolji je dokaz: dosad je prodano više od 20 milijuna bočica ovog aktivatora mladolikosti i dobitnika više od 150 međunarodnih priznanja; u svijetu se svakih deset sekundi proda po jedan primjerak ovog moćnog koncentrata kojemu nema premca.
Génifique ovom prilikom predstavlja i Génifique Yeux Light Pearl – kombinaciju osvježavajućeg, prozračnog seruma koji prikriva nepravilnosti na području oko očiju, i masažnog aplikatora od nehrđajućeg čelika u obliku biserne suze. Rezultat? Veće oči i mladolikiji pogled.

Advanced Génifique je puno više od običnog seruma, on je posveta ženama i njihovoj ljepoti.

Taylor Hill: zaštitno lice proizvoda Advanced Génifique Sensitive 

Lancôme Advanced Génifique Sensitive

Svjetski poznata manekenka i model dobro zna da nagle promjene godišnjih doba, jetlag te stalno nanošenje i uklanjanje makeupa tijekom modnih događanja često uzrokuju osjetljivost kože. Bajkovita ljepotica Taylor Hill, Lancômeova ambasadorica još od ljeta 2016., za potrebe promotivne kampanje stala je pred objektiv fotografa Merta Alasa i Marcusa Piggotta.

Pročitaj više o: Lancôme predstavlja LA VIE EST BELLE L’ÉCLAT

Povezane teme: njega , poznati , Lancôme

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Jesenski parfemi: Listopad je savršeno vrijeme za mirisne eksperimente!

Poznato je da mirisi imaju sposobnost mijenjati naše raspoloženje više od drugih osjetila i zato je posebno važno u moru jesenskih parfema pronaći ona...