Microfeathering tehnika je prošlost - stigao je microshading

Kako bi izgledala najljepše moguće i predstavila se u najboljem izdanju, pogotovo danas kad je nošenje zaštitnih maski aktualno, neophodno je istaknuti oči na pravi način, ali i ne zaboraviti da s isticanjem očiju, ističeš i obrve. One treba da budu lijepe, uredne i definirane. S toga smo i sigurni da će ti pozornost privući japansko sjenčanje obrva, poznatije kao microshading.

Trend punijih obrva ne jenjava

S dolaskom nove godine, pristižu i novi trendovi koji drastično mijenjaju beauty scenu – to možda i jeste slučaj u trendovima vezanim za njegu kože, ali zato punije obrve definitivno ne odlaze u zaborav, već se broj tehnika, ali i proizvoda s povećanje gustine obrva još povećao. Tehnike koje su obilježile period za nama su: laminacija obrva, japansko iscrtavanje obrva i microfeathering.

Nježne i lepršave obrve su prošlost

Iako je microfeathering pokupio mnoge simpatije i zahvaljujući njemu obrve djeluju paperjasto i lepršavo, ipak se i dalje traže više naglašene i definirane obrve, koje ni microfeathering tehnika, ni microblading tehnika ne mogu osigurati. Zato je tu microshading.

Što je microshading?

Microshading ili japansko sjenčanje obrva je tehnika polutrajnog makeup-a, koja osigurava gušće obrve. Iako dosta podsjeća na microblading tehniku, ona se i znatno razlikuje od nje i manje oštećuje kožu od microblading tehnike.

Microblading i microshading tehnika: razlike

I jedna i druga tehnika polutrajnog makeup-a se temelje na ubacivanju pigmenata pod prvi sloj kože.

U microblading tehnici se koristi “nožić” za iscrtavanje strogih linija koje predstavljaju imitaciju prirodnih dlačica. Dok, microshading predstavlja unaprijeđenu microblading tehniku, koja više odgovara onima koji vole popunjenije i bolje definirane obrve.

Microfeathering tehnika je prošlost - stigao je microshading

Kod japanskog sjenčanja obrva se gušće pod kožu ubacuje pigment, te s toga ova tehnika dulje traje od microblading-a. Radi se pomoću većeg broja “nožića”, koji se anatomski razlikuju od onih koji se koriste u microblading tehnici. Ostale razlike među ovim tehnikama ogledaju se u smjeru, gustoći, dužini i debljini iscrtanih dlačica i debljine sjenke.

Priprema za microshading

Odabir pravog salona i stručnjaka koji će obavljati microshading proceduru je jako važan. Zato biraj isključivo provjerene salone i stručno osoblje kako bi izbjegla i najmanju mogućnost infekcija.

Prije tretmana, točnije 24 sata prije procedure izbjegavaj alkohol, kofein i ibuprofen. Također se potrudi da ti čupanje ili depiliranje obrva bude u planu najkasnije tjedan dana prije same procedure. Na dan procedure nemoj se izlagati suncu i nemoj koristiti solarij.

Microshading procedura

Kako bi microshading procedura bila uspješno obavljena i pružila ti željeni efekt, ona se mora obaviti dva puta.

Prvog puta procedura je najduža i traje oko 2 sata. Na njoj se s stručnjakom dogovaraš oko oblika i boje pigmenta za sjenčanje. Poslije procedure tvoje obrve će microshading ostaviti tamnijim nego što su bile i do 5 dana. Kako ti se koža oporavlja od procedure, tako se vremenom i ta tamna boja posvjetljuje, sve dok se za otprilike 4 tjedna ne poklope s prirodnom bojom tvojih obrva.

Microfeathering tehnika je prošlost - stigao je microshading

Drugog puta, negdje poslije 8 tjedana od prve procedure, microshading procedura se ponavlja i obično traje oko sat vremena. Na njoj se praktički vrše posljednja dotjerivanja kako bi bila uvjerena da one izgledaju onako kako si ih zamislila.

Microshading: prednosti i mane

Ova tehnika pruža efekt koji se postiže puderom za obrve i pogoduje masnom tipu kože, ali i osjetljivoj koži. Obrve će biti punijeg i puderastog izgleda i efekt traje od jedne do tri godine. Međutim, budi spremna na to da se i trendovi oblikovanja obrva mogu izmijeniti u međuvremenu, a da efekt microshading-a može da traje i od jedne, do tri godine, kao i da je potrebno ponavljanje procedure na svakih 6 do 8 mjeseci.

Ova tehnika iscrtavanja obrva nije bez rizika i moguće su komplikacije, kao i neugodan osjećaj svrbeža, oticanja i crvenila poslije procedure. Moguća je ,također, alergijska reakcija na kremu koja se koristi prije same procedure kako bi se utrnuo dio kože na kojem će se raditi sjenčanje. Te obrati pozornost i na to da je testiraš na koži prije same procedure.

Isprobaj kako bi ti stajale puderaste obrve

Puderaste obrve, možeš imati i pomoću pomada i pudera za obrve koji su bezbolni i podjednako učinkoviti, pa ti preporučamo da isprobaš neki od proizvoda ispod teksta prije nego što odlučiš isprobati microshading.

Jesi li već isprobala ovu tehniku polutrajnog sjenčanja obrva? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Brow Extensions

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Satin Duo Liner

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Naručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Naručite odmah
 • YSL Couture Brow Slim

Povezane teme: dnevna šminka, večernja šminka, kopiraj look, obrve, YSL, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 laganih tekućih pudera za ljeto

Važno je izabrati pravi ljetni puder, koji će držati šminku na mjestu, neće dozvoliti razlijevanje, a ujedno će omogućiti koži nesmetano disanje. Mi t...