Minival trepavica: za i protiv

Ako i ti često čuješ priče i iskustva djevojaka koje su se podvrgle najnovijim neinvazivnim tretmanima u vezi obrva, usana, kose i naravno trepavica, onda znaš kako je teško odlučiti se, je li taj tretman za tebe, koliko rizika nosi i koliko je dugotrajan. Baš o jednom takvom tretmanu vezanom za uvijanje trepavica se već uveliko šuška - u pitanju je minival trepavica. A mi ti otkrivamo sve o ovoj metodi.

Minival trepavica: za i protiv

Što je minival trepavica?

Minival trepavica predstavlja kemijski postupak podizanja i uvijanja trepavica, koji je trenutno u trendu. Za ovaj tretman se uglavnom odlučuju djevojke koje imaju izrazito svijetle i kratke prirodne trepavice, kako bi ih malo više istaknule i naglasile, kao i one koje su rođene s prirodno spuštenim trepavicama. Uz ovaj postupak se često radi i bojenje trepavica, za još izraženije trepavice.

Sama procedura u beauty salonima obično traje oko sat i pol vremena, bezbolna je, ali nije baš najugodnija, jer čitavo vrijeme oči moraju biti zatvorene. Postupak se radi pomoću malog viklera oko kojeg se namotavaju trepavice, a koji se lijepi na gornji kapak i koji se bira ovisno o prirodnoj dužini trepavica i efektu koji se želi postići, odnosno od toga želiš li manje uvijene (veći vikler) ili više uvijene trepavice (manji vikler). Zatim se trepavice namažu više puta kemijskim preparatom za podizanje trepavica. Nakon tretmana, u naredna 24 sata ne smiješ smočiti trepavice, posjećivati solarij i saunu.

Minival trepavica: za i protiv

Efekt podignutih i uvijenih trepavica uglavnom se nakon tretmana zadrži od 6 do 8 tjedana, ovisno o brzini rasta tvojih trepavica. Dok je efekt vidljiv, preporučuje se izbjegavanje sredstava za skidanje šminke i umivanje lica isključivo vodom.

Kozmetičari tvrde da su njihovi preparati za minival trepavica sigurni, iako su zasnovani na kemijskim supstancama. Međutim, naša preporuka je da prilikom korištenja bilo kakvih kemijskih supstanci, budeš spremna i na rizik koji one mogu donijeti.

Ne koriste svi saloni iste kemikalije i istu supstancu u izradi ove metode te su razne alergijske reakcije, poput crvenila, oticanja i plikova na koži, nažalost moguće. Ako ipak želiš riskirati s kemijskim supstancama, onda barem potraži nekoga tko je baš specijaliziran za tretmane osjetljive kože očiju i tko je i prije radio ugradnju ekstenzija trepavica, microblading tehniku iscrtavanja obrva i oblikovanje obrva. Ako nisi sigurna jesi li alergična na neke preparate možeš napraviti test kemikalija na svojoj koži ruke, kako bi spriječila eventualne neugodne situacije.

Minival trepavica: za i protiv

Na kraju, predstavljamo ti listu ZA i PROTIV minivala trepavica:

Minival trepavica – ZA

- Kratka i uglavnom bezbolna procedura

- Pogodan je za one koji imaju izrazito svijetle ili prirodno spuštene trepavice

- Efekt može trajati i od 6 do 8 tjedana

Minival trepavica: za i protiv

Minival trepavica – PROTIV

-  tretman je dosta neugodan, jer moraš žmiriti čitavo vrijeme dok traje tretman, a može doći i do peckanja očiju, ako imaš izrazito osjetljivu kožu oko očiju

- za procedure se uglavnom koriste kemijske supstance, a svako korištenje kemijskih supstanci nosi određeni rizik (alergijska reakcija)

- tretman je slabije vidljiv ako ne radiš i bojenje trepavica

- dva dana nakon tretmana ne smiješ smočiti trepavice i posjećivati solarij

- ne koriste svi saloni iste supstance i nemaju isti nivo obučenosti za tretman, pripazi!

Minival trepavica kod kuće – lakši i sigurniji način

Uvijek može i lakše i sigurnije, a i jeftinije. U ovom slučaju, jednostavno sve što moraš napraviti je, izvještiti se raditi minival trepavica kod kuće. Za ovaj postupak ti ne trebaju kemikalije, ni ljepilo na osjetljivim kapcima očiju, niti umjetne trepavice koje izgledaju neprirodno. Možeš sama ispratiti ovaj trend, samo uz pomoć uvijača trepavica i odgovarajuće maskare i malo vježbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Na kraju krajeva, nema tih trepavica koje dobar uvijač za trepavice, kvalitetna maskara i vješta ruka nisu uvile, produžile i podigle, dok nije zavladao ovaj trend, zar ne?

Što ti misliš o ovom tretmanu? Piši nam u komentarima!

Pročitaj više: Zašto je Paradise maskara izabrana 20 milijuna puta?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Paradise Primer Extatic

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Naručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes

  Naručite odmah
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Unlimited Mascara

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

  Naručite odmah

Povezane teme: maskara, oči , trend , trepavice, Lancôme , primer, Maybelline New York, L'Oréal Paris, maskara u boji

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hidratantni tekući puder kao pravi izbor za ljetne dane

Budući da nam se ljeto opasno približava, ovo je mali podsjetnik da je pravo vrijeme za probati idealan tekući puder za ljetne dane...