Nova tajna vizažista: Floating Crease tehnika šminkanja

Ove i predstojeće sezone, trendseterice i influencerice će uz pomoć nude nijansi ruževa za usne samo dodatno naglašavati svoju prirodnu ljepotu, stavljajući tako oči u prvi plan. Deep crease tehnika šminkanja očiju dobila je pojačanje i floating crease tehnika šminkanja će, sudeći po Instagram profilima modnih i beauty kuća, potpuno prevladati na makeup sceni.

Odlike Floating Crease tehnike šminkanja

Radi se o jednom potpuno neobičnom trendu šminkanja, koji će se naročito dopasti ljubiteljima minimalističkog i grafičkog šminkanja. Esencija ovog trenda su raznovrsne boje tuševa za oči, koje će savršeno osvježiti, ili u potpunosti promijeniti čitav tvoj izgled u trenu. Ali ono što je najbolje kod njega je to što ti ne treba nikakvo posebno umijeće, a ni preciznost da bi ga sama ponijela u sljedećem izlasku.

Ovaj makeup trend je moguće izvesti i uz pomoć običnog, klasičnog crnog tuša, ali će učinak šminkanja pomoću tuša u boji, ili uz pomoć tuša sa šljokicama, ili onog u neonskim bojama, biti potpuno drugačiji i zapaženiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Kako nanijeti tuš da bi napravila floating crease?

Za razliku od deep crease tehnike šminkanja, gdje se blendaju sjenila za oči i tuš koristi samo kao dodatni proizvod kojim se ističe pregib oka, u floating crease tehnici, tuš za oči jeste glavni makeup proizvod. Nanosiš ga u vidu dvije linije, nanoseći ih na najneočekivanijim mjestima.

Floating Crease - Varijanta 1

Jednu liniju tuša nanosiš točno na gornju liniju kapka, tako da se nalazi između obrva i linije trepavica, dok drugu liniju nanosiš, tik ispod donje linije trepavica, ali i u unutarnji dio oka. Za ovu varijantu floating crease šminkanja preporučujemo ti da koristiš gel tuš za oči u kričavim bojama, jer je poželjnije da ta linija bude malo deblja i ne tako precizna.

Tako ćeš postići makeup koji izgleda kao da se nisi puno potrudila oko njega, a opet ćeš izgledati kao da si upravo došla s neke revije visoke mode i odudarat ćeš od većine smokey eye look-ova oko tebe.

Nova tajna vizažista: Floating Crease tehnika šminkanja

Pinterst: danadelaney

Floating Crease - Varijanta 2

Ovoga puta ćeš jednu liniju tuša nanijeti kao što bi obično nanijela tuš sa zakrivljenim vrhovima prema van - od sredine oka, tik iznad linije trepavica, dok ćeš drugu liniju tuša nanijeti iznad linije gornjeg kapka, tako da te dvije linije tuša stoje paralelno, jedna iznad druge i izgledaju kao da ova druga linija pluta. Kod ove varijante nanošenja tuša, predlažemo da ipak biraš tuševe koji imaju precizniji aplikator za nanošenje i nemaju gel strukturu.

Linije tuša će biti još upadljivije, ako ih uklopiš uz boje tvog outfit-a ili prirodne boje očiju.

Nova tajna vizažista Floating Crease tehnika šminkanja

Floating Crease – Varijanta 3

Ova tehnika šminkanja ti pruža pravu priliku da pokažeš što je to što stvarno voliš, tako da ćeš za ovu varijantu floating crease-a, upotrijebiti svoje dvije omiljene boje tuša. Jednu liniju tuša ćeš iscrtati od sredine linije gornjeg kapka, pa ćeš je malo izviti na vrhovima, dok ćeš drugu liniju započeti malo iznad nje, ali počev od  sredine kapka, prema unutarnjem dijelu oka, a ne prema vanjskom dijelu.

Nova tajna vizažista: Floating Crease tehnika šminkanja

Pineterest: nadineartistry

Floating Crease – Varijanta 4

Pravi način da osvježiš klasičnu cat eye tehniku šminkanja je da pomoću crnog tuša napraviš floating crease cat eye look.

To ćeš postići tako što ćeš cat eye potez tuša na vanjskom dijelu oka, udaljiti od samog vrha oka, tako da izgleda kao da pluta, a s druge strane cat eye krila – prema oku ćeš iscrtati nekoliko preciznih linija koje izgledaju kao da se nadovezuju na trepavice. Zatim ćeš povući još jednu liniju tuša od unutarnjeg dijela gornje linije kapka prema cat eye krilu, koju ćeš spojiti s njim.

Nova tajna vizažista: Floating Crease tehnika šminkanja 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Uz pomoć koje boje tuša za oči i u kojoj varijanti ćeš ti isprobati ovaj trend?

Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Predstavljamo top makeup proizvode u studenome

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Giorgio Armani Eyes To Kill Lacquered Eyeliner

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Super Liner Perfect Slim

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Naručite odmah
 • YSL Couture Eyeliner Vinyl

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Slide On Eyeliner Purple Blaze

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Vivid Halo

  Naručite odmah
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Naručite odmah

Povezane teme: tuš, oči , trend , tuš za oči , Armani, Lancôme , YSL, nyx, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš definirane i popunjene obrve bez puno truda? Ovo su olovke koje ćeš obožavati.

Umjerene, divlje, razbarušene, prirodne, pune ili tanje, obrve su must have i sva pažnja je samo na njima...