Šminka s kraljevskih dvora : evo kako to rade dame plave krvi

Getty Images

 

Bez obzira kako smo kao  djevojčice zamišljale život princeza i kraljica, jasno je da ni njima nije baš uvijek lako. Jedan od uvjeta je i besprijekorno ponašanje i  izgled u svakom javnom pojavljivanju. I dok ćemo poznatim glumicama ili pjevačicama ponekad  i oprostiti nemar, dame iz kraljevskih obitelji ne predstavljaju samo sebe, već i svoju obitelj i svoju zemlju, pa se nepogrešiv look očekuje i podrazumijeva.

Stroga pravila postavlja i jasno definirani  dress code , koji predviđa čak i dozvoljene boje, dužinu suknje ili dubinu dekoltea.  A prikladnu garderobu, mora  pratiti i odgovarajući make up. Ni previše ležeran, ni previše napadan – već otmjen.

Zato ćeš u ovim ljepoticama iz kraljevskih obitelji pronaći dobre primjere i inspiraciju kako se našminkati za formalne prilike kao što su : razgovor za posao, sastanak , ručak s njegovim roditeljima J

 

Kate Middleton

Vojvotkinja od Cambridgea uvijek rado naglašava svoje lijepe plave oči. I dok ih u dnevnim izdanjima uokviri smeđim sjenilom, u večernjim izdanjima će često odabrati smokey eyes. Kate ima prirodno naglašene jagodice, koje dodatno istakne rumenilom.  Uvijek bira ruž u boji usana ili nešto svjetlije nijanse marelice i roze. Nikada je nismo vidjeli s crvenim ružom, a voljeli bismo. Iako ima tanje usne, sigurni smo da bi joj neka vatrena nijansa lijepo pristajala.

Getty Images

Španjolska princeza Letizia

Dama za primjer među kraljevskim obiteljima, španjolska princeza Letizia samouvjereno nosi i crveni ruž – doduše, uvijek zagasitije nijanse, zadržavajući tako jednostavnost i  formalnost koju royalty izgled podrazumijeva. Njezin trik su svjetlije osjenčani kapci i tamno uokvirene oči. Na javnim događajima Letizia najradije nosi jednostavnu „španjolsku“ punđu, ali često nosi i blago valoviti bob.

 

Rania od Jordana

Na nešto manje konzervativna izdanja u oblačenju i šminkanju navikli smo od kraljice Jordana. Ova ljepotica među kraljevskim damama ima izuzetno lijepu i bujnu  kosu, koja najčešće pada u velikim valovima. Šminkom uvijek naglašava svoju prirodnu ljepotu, koristeći nude ili nijanse u zemljanim tonovima. Rania od Jordana je ljubiteljica sjajila za usne koji lijepo naglašava njezine pune usne.  Istaknute guste obrve i uvijek puno maskare na krupnim očima, daju savršen finalnu notu ovom kraljevskom make upu.

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Pallete Ombre by L'Oreal Paris

  • Collection Exclusive Pure Reds by L'Oreal Paris

  • Brow Artist by L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, poznati, stil, poznati , stil , moda

Registrirajte se / Prijavite se