Šminka za noć vještica: 4 ideje za „strašni“ makeup look

Noć vještica ili popularnije - Halloween tradicionalno se slavi u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu, a sve je popularniji i kod nas. Sjajna prilika da pustimo mašti na volju i odvažimo se barem jednom godišnje biti što god želimo, bilo da je to zastrašujuća grunge-punk chick, heroina omiljenog crtića, serije ili filma ili možda neka od pop senzacija koju smo kao male idealizirale. Osim mirne ruke i strpljenja, potrebno  je i malo mašte. Tipične boje Noći vještica su narančasta i crna, prva povezana s bundevama, a druga sa strahom i slijepim miševima, no kad je šminka za Noć vještica u pitanju – sve je dozvoljeno.

Spiderwoman

Osim bundeva koje su, možemo reći, glavno obilježje noći vještica, jedan od simbola koje gotovo uvijek vezujemo za Halloween su pauci i mreža koju pletu. Aludira na strah, tamu i vreba na svakom koraku, a ako tvoj odabir za ovu noć nije full kostim već samo poneka počast jednom od ovih simbola u obliku makeup-a, izdvojili smo par ideja za tebe.

Šminka za noć vještica: 4 ideje za „strašni“ makeup look

Crnim eyelinerom u nekoliko poteza “ispleti” paukovu mrežu ispod oka, a kao da to nije dovoljno spooky ekstra dozu dramatičnosti dodaj uz pomoć jarko crvenog ili narančastog sjenila. Kad malo bolje razmislimo… u biti nije ni važno za koju nijansu sjenila ćeš se opredijeliti, bitno je samo da vrišti!

Sad je trenutak da možda po prvi put zalutaš u one skrivene kutove svojih paleta sa sjenilima u koje nikad ne zalaziš jer smatraš da su možda prenapadna za svaki dan.

Orange is the new black, i obrnuto

Vraćaju li i tebe narančaste nijanse ruževa za usne u djetinjstvo, kad si ih krišom uzimala iz mamine torbe i stavljala ih dok ona ne gleda? Moramo priznati, potpuno narančasti ruževi nisu baš mainstream, a i kad se odlučimo za tamniju nijansu ruža obično “idemo na sigurno” i biramo crvene ili smeđe tonove.

S druge strane, crni ruž je nešto što većini od nas nikad ne bi palo na pamet jer jednostavno ne postoji puno prilika u kojima bi ga ponijele, a možda ga nikad nismo ni probale te nismo sigurne ni kako bi nam stajao. Jedno je sigurno kad je Noć vještica u pitanju – orange is the new black, ali i obrnuto!

Varijacija je pregršt, ali sigurno je da je narančasta, zbog asocijacije na bundeve, definitivno pravi izbor za Halloween, bilo da krasi tvoje usne ili kapke. Crna kao boja tame i slijepih miševa je, također, dobar odabir za ovu noć, a na tebi je da istupiš iz zone komfora, pustiš mašti na volju i eksperimentiraš!

Emo Powerpuff Girl

Powerpuff Girls epizode koje kao male nismo propuštale sad nam mogu poslužiti kao inspiracija za šminku u najstrašnijoj noći! Sjećamo se Blossom, Bubbles i Buttercup i njihovih “zaštitnih” boja koje su furale, a sad i njima možemo dati emo moment za Halloween.

Šminka za noć vještica 4 ideje za „strašni“ makeup look

Pitaš se kad će ponovno biti pogodan trenutak za zeleni ili plavi ruž, ekstremno dugačke trepavice u boji, vruće-neon kričave nijanse sjenila ili iscrtavanje srca po licu? Odgovor je – u ovo vrijeme sljedeće godine! Zato jednostavno moraš iskoristiti sve iz svog makeup arsenala jer ovakve prilike su rijetke.

Red-blooded woman

Crvena boja simbolizira različite pojmove za sve nas, bilo da su to ljubav, strast ili moć, ali u najstrašnijoj noći simbolizira vatru. Također, plamen vezujemo za borbenost, odvažnost i nepokolebljivost a sigurno je da svaka od nas gdje god se pojavi želi ostaviti dojam jake, samouvjerene, moderne žene koja hrabro grabi ka svom cilju i ruši sve prepreke pred sobom, baš kao i plamen.

Shodno tome, svoj idealan cat-eye look u Noći vještica možeš začiniti eyelinerom ili olovkom crvene boje i iscrtati plamen, za još efektniji dojam i bold statement. Kao što smo već spomenuli, u ovoj noći sve je dozvoljeno, a crveni ruž, eyeliner i sjenilo istovremeno nisu baš everyday makeup look, stoga usudi se biti hrabra i plijeniti svojom pojavom!

Pročitaj još: Part 1: Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow lamination

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Gel

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Rouge Rose Latex

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Rouge Gold Velvet

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Gel Liner Intense Green

  Naručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture Sheer Matte 103

  Naručite odmah
 • Lancôme Absolu Rouge Intimatte 404

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Shout Loud Satin Lipstick

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Phoenix

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, večernja šminka, kopiraj look, makeup, jesen, šminka za Halloween

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ zanosni makeup trend s TikTok-a koji ćeš obožavati

Voliš i pratiš makeup trendove na društvenim mrežama? ,,Siren Eyes ’’ je novi trend s TikTok-a koji ćeš obožavati...